Teksas sınırında krizin asıl sebebi nedir?
Teksas sınırında krizin asıl sebebi nedir? Teksas sınırında yaşanan kriz gittikçe büyüyor! Krizin sebebinin ne olduğu araştırılıyor! Olağandışı yaşanan bu kriz olumsuz bir durum olarak değerlendirildi! Esas nedenin merak edildiği kriz çözülecek gibi görünmüyor!
Son günlerde, Meksika sınırı boyunca Amerika Birleşik Devletleri ve Teksas'ta yasadışı göç konusunda federal ve eyalet hükümetleri arasında olağandışı bir kriz yaşandı.
Yaklaşık 70 yıldır ilk kez bir eyalet valisi, federal hükümetin otoritesine sadece sözlerle değil güç kullanarak meydan okuyor.
Geçen hafta Teksas Ulusal Muhafızları, Teksas Valisi Greg Abbottand'ın emriyle ABD Sınır Devriyesi ajanlarının ABD-Meksika sınırına girmesini yasakladı.
Abbott, bunun nedeni olarak yasadışı göçün yoğun olduğu Rio Grande del Norte boyunca sınırın yeni kablolar ve çeşitli altyapılarla güçlendirilmesini gösterdi.
300 BİN MÜLTECİ SINIRI GEÇTİ
Yalnızca Aralık ayında 300.000'den fazla yasa dışı göçmenin sınırı geçerek ABD'ye girdiği tahmin ediliyor.
Abbott, Lone Star Operasyonu adını verdiği süreç kapsamında Kartal Geçidi kasabasının çevresine ortalama 30 mil (48 km) uzanan bir demir bariyer inşa ederek sınır geçişlerini engellemeye çalıştığını söylüyor.
Biden yönetimi bunun tehlikeli olduğunu söylüyor ve zor durumdaki göçmenlere yardım çabalarını engelliyor.
ABD Yüksek Mahkemesi geçen hafta ABD Sınır Devriyesi'nin siteye girip çitleri ve diğer engelleri kaldırmasını emretti ancak siteye girmelerine izin verilmedi.
MAHKEME KARARINA
Teksas Ulusal Muhafızları böylece Biden yönetimine ve mahkeme kararına karşı çıktı.
Perşembe günü 25 Cumhuriyetçi vali, "Amerikan vatandaşlarını tarihi kanunsuzluklardan, fentanil gibi ölümcül uyuşturuculardan ve ülkemize giren teröristlerden korumak için adımlar atacaklarını" söyledi. Abbott ile dayanışmalarını ifade eden ortak bir bildiri yayınladılar.
KRİZİN ARKASINDA NE VAR?
Krizin kökleri, ABD Anayasası ve ülkenin sınırlarının korunması ve kontrolünden nihai olarak kimin sorumlu olduğu konusunda uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığa dayanıyor. 4 bin 444 ABD ve Cumhuriyetçi eyalet, Biden yönetiminin ülkeye yasadışı sınır geçişlerini durdurmak için yeterli çabayı göstermediğini söyleyerek kendi başlarına harekete geçtiklerini söylüyor.
GÖÇMENLERİN HAYATINI TEHLİKEYE ATTIYOR
Biden yönetimi, federal hükümetin göçü düzenleme konusunda anayasal hakkı olduğunu ve bu eylemlerin göçmenlerin hayatını tehlikeye attığını savunuyor.
Geçtiğimiz hafta Fox News'un sorularına yanıt veren Abbott, "Texas doğrudan sınırın güvenliğini sağlıyor çünkü Biden yönetimi sınırın güvenliği ve yasaların uygulanması sorumluluğundan kaçıyor." dedi.
Abbott, Teksas Ulusal Muhafız askerlerinin nehirde yeni kablolar inşa ederken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.
Bu, teknik olarak Yüksek Mahkeme'nin mevcut kabloların kaldırılmasına izin veren ancak yeni kabloların eklenmesiyle ilgili hiçbir şey söylemediği kararını ihlal etmiyor.
Biden üzerindeki baskı her taraftan artıyor!
Demokratlar, Biden'ın Teksas'a karşı daha sert bir duruş sergilemesini talep ediyor;
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, yasadışı göçü durdurmak için ciddi adımlar atması konusunda her yönden sürekli baskı altındadır.
Demokrat Kongre üyesi Joaquin Castro, Twitter'da şunları söyledi: "Vali Greg Abbott, sınırı önceden tahmin etmek ve ortalığı kasıp kavurmak için Teksas Ulusal Muhafızlarını kullanıyor." Gardiyanların federal gözetimi için çağrıda bulundu.
Öte yandan Biden yönetimi, Abbott'u Rio Grande'ye yüzer bariyerler kurma ve binlerce kaçak göçmeni hapsetme emri nedeniyle suçluyor.
Biden geçen hafta göç konusunda bir şeyler yapmaya hazır olduğunu söyledi. Öyle olduğunu iddia etti, ancak milletvekillerinin öncelikle büyük siyasi reformlar üzerinde anlaşmaya varmaları gerektiğini savundu.
ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri şu anda Biden'ın en üst düzey sınır yetkilisi olan İçişleri Bakanı Alejandro Mayorkas'ı görevden alma çabalarına öncülük ediyor.
ABD Senatosu'nun iki partili sınır anlaşması her iki tarafın da muhalefetiyle karşı karşıya.
Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump, Biden'ın seçimi kazanmasını engellemek amacıyla müttefiklerine tasarıyı reddetmeleri için baskı yaptığını söylüyor.
Son haftalarda Iowa ve New Hampshire ön seçimlerinde seçmenlerin Trump'a oy vermelerinin nedenlerinden biri de yasadışı göç konusundaki endişeleriydi.
Yasadışı göçmenler meselesi, Kasım 2024 genel seçimlerinin merkezinde yer alacak gibi görünüyor'.
"Teksas sınırında krizin asıl sebebi nedir?" haberi, 29 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Teksas sınırında krizin asıl sebebi nedir? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Teksas sınırında krizin asıl sebebi nedir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.