Temel Karamollaoğlu: İktidar partisi dışındaki 5 partinin temsilcileri ile Gazze'ye heyet göndermeye karar ve

Temel Karamollaoğlu: İktidar partisi dışındaki 5 partinin temsilcileri ile Gazze'ye heyet göndermeye karar ve

Temel Karamollaoğlu: İktidar partisi dışınd... Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, bugün ortak gerçekleştirdikleri grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, "6 partinin de iştirakı ile Gazze'ye bir heyet göndermeyi arzu etmiştik. Bu talep mecliste iktidar partinin oyları ile kabul görmedi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisinin dışındaki 5 partinin temsilcileri ile bir heyeti, Filistin'de olup biteni yerinde görmek üzere, gönderme kararı almışlar. Dış işleri Bakanlığı'na iletmişler.. Gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra Filistin'i ziyaret edebilecekler." dedi.

Davutoğlu, "İktidara seslenerek bir eksiği vurgulamakta fayda görüyorum. Eğer bir devlet 100.yılına ulaşmışsa o devletin bütün organlarının bu yüzyılla ilgili kapsamlı bir etkinlik yapması şarttır" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Her gün bir öncekini aratıyor gibi. Ama biz grup toplantılarımızda bir araya geldiğimizde, mümkün olduğu kadar her meseleyi gündeme getirmeye çalışıyoruz. Şimdi kapıdan girdikten sonra Grup Başkanımızın verdiği bilgiye istinaden. Sizleri de bilgilendirmek istiyorum. Biz mecliste insan hakları komisyonu olarak. 6 partinin de iştirakı ile Gazze'ye bir heyet göndermeyi arzu etmiştik. Bu talep mecliste iktidar partinin oyları ile kabul görmedi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisinin dışındaki 5 partinin temsilcileri ile bir heyeti, Filistin'de olup biteni yerinde görmek üzere, gönderme kararı almışlar. Dış işleri Bakanlığı'na iletmişler.. Gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra Filistin'i ziyaret edebilecekler.

"Filistin meselesinde 75 yıldır susuluyor"

Filistin meselesinde 75 yıldır susuluyor... Büyük İsrail Projesi uğruna dünyayı ateşe veriyorlar. Önceliği demokrasi olanlara soruyorum; ne oldu sizin demokrasi anlayışınız?

İsrail'e dur demedikçe kalıcı bir barış mümkün mü? Önceliğim İslami değerlerdir diyenlere sesleniyorum. Susarak ve sadece kınayarak, ne kadar bu vebale ortak olacaksınız?

ABD'nin haksız davasında İsrail'e verdiği desteği bizler haklı davamızda Filistin'i kardeşlerimize vermeceyeceksek, vay bizim halimize. ABD'nin kısa tarihi; katliamlar ve soykırımlarla doludur. Akıttığı kan ve gözyaşı ile beslendikçe obezleşmiş, ve daha fazla kan akıtmaya devam etmiştir. Kim ABD'yi kendine dost kabul etmişse başka düşmana ihtiyacı yoktur. Kim ABD yönetimi ile insan haklarını, demokrasiyi, barışı aynı cümle içinde kullanma yanlışına düşmüşse; bu yanlıştan dönmelidir, vazgeçmelidir...

ABD, İsrail'in Filistin'de yaptığı insanlık dışı işler dünya kamuoyunda yer bulmasın diye ağır bir sansür uyguluyor. Askeriyle tankıyla gemisiyle verdiği destek yetmezmiş gibi bir de tüm medya imkanlarını İsrail'in hizmetine adeta seferber ediyor.

Zalimin zulmü karşısında herkes sussa da biz susmayacağız. Gerçekte ne olup bittiğini herkes görmezden gelse de, biz hakikati görmeye devam edeceğiz." Allah Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun."

Davutoğlu: 4 gün sonra Cumhuriyetimizin 100. yılı ve iktidarın herhangi bir hazırlığı yok

Karamollaoğlu'nun ardından açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"İktidara seslenerek bir eksiği vurgulamakta fayda görüyorum. Eğer bir devlet 100.yılına ulaşmışsa o devletin bütün organlarının bu yüzyılla ilgili kapsamlı bir etkinlik yapması şarttır. 

4 gün sonra Cumhuriyetimizin 100. yılı ve iktidarın herhangi bir hazırlığı yok

2053 hedefini koydu; 2023 hedefleri nerede? 2014, 2018 arası 10. kalkınma planında Türkiye için 2 trilyon dolarlık hedef öngörüyordu, 2023'te CB hükümet sistemine geçtikten sonra 2019'daki 11. Kalkınma Planı 1.1 trilyon biçti. Cumhuriyetin 100. yılına geldiğimiz noktada ise 800 milyar dolar bulunamadı. Şimdi de 12. planda 2 trilyon 874 milyar hedef koydular. yani 2012 yılında 2023 için konan hedef 2 trilyon şimdi 2.8 trilyon. Az gittik, uz gittik, bir arpa yolu boyunca yol gittik denir buna...

Önümüzdeki dönemde daha zorlu günler bizleri bekliyor. Filistin bağlamında son olarak şunu ifade etmek isterim. Bu bir insani ve milli bir meseledir. 

İktidar miting yapmaz. Hem de Cumhuriyet’in 100. yılından bir gün önce. Tamam toplumsal duyarlılık oluşturmak isteyebilirsiniz, peki haftalardır neredeydiniz?

Beş arkadaşımız dün itibariyle Gazze’ye gitmek üzere müracaatta bulundu. Sizlerin selamını iletecekler.

"Temel Karamollaoğlu: İktidar partisi dışındaki 5 partinin temsilcileri ile Gazze'ye heyet gönderm." haberi, 25 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Temel Karamollaoğlu: İktidar partisi dışındaki 5 partinin temsilcileri ile Gazze'ye heyet gönderm.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temel Karamollaoğlu: İktidar partisi dışındaki 5 partinin temsilcileri ile Gazze'ye heyet gönderm.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 03:27 Temel Karamollaoğlu: "Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
  2. 03:23 Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
  3. 03:19 S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
  4. 03:12 Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
  5. 02:20 Bu kek için ne fırın gerekiyor ne ocak: 3 dakikada hemen hazır!
  6. 02:17 Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
  7. 02:14 Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
  8. 02:08 Resimdeki meyveleri 1 dakikada bulabilen zeka küpü çıkıyor
  9. 02:05 Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır?
  10. 02:03 Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
  11. 01:39 Sarı-Lacivertlilerde Son Dakika Gelişmesi! Yeni Teknik Direktör Kim Oldu?
  12. 01:20 Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!
  13. 01:18 Ekranlarda yaprak dökümü: NOW bir dizi için daha final kararı aldı
  14. 01:15 Yeni nesil flört: Speed dating nedir?
  15. 01:11 Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
  16. 01:11 Uzmanlardan kene uyarısı: Kesinlikle çıplak elle dokunmayın!
  17. 01:09 Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!
  18. 01:07 Bu altı cihazın fişini uzatma kablolarına sakın takmayın!
  19. 01:02 Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
  20. 00:56 Galatasaray, 60 bin euroya forvet transfer ediyor! İcardi'nin konforu artık sarsılacak!
Politika Haberleri