Temel Karamollaoğlu'ndan "cemevleri ibadethanedir" diyen Bahçeli'ye tepki: Bu konuda hangi ehliyeti var, dinle

Temel Karamollaoğlu'ndan

Temel Karamollaoğlu'ndan "cemevleri ibadetha... "İsimleri değil sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz"

 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Cemevleri ibadethanedir, bize düşen saygı duymak ve destekleyici tavır almaktır" açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli'ye "Bu konuda hangi ehliyeti var, dinler, mezhepler tarihini biliyor mu?" sorusunu yönelten Karamollaoğlu, cemevleri konusunun ciddi bir mesele olduğunu ve Alevi vatandaşların birtakım taleplerinin karşılanması gerektiğini ancak bunun politikaya vesile olacak tarzda istismar edilmesine razı olmadıklarını söyledi. 

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Seçim ve iktidara hazırlık çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Karamollaoğlu, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yaraşır bir Türkiye için A'dan Z'ye tüm politikalarıyla iktidara hazırlandıklarını söyledi.

Karamollaoğlu, Türkiye'nin her şeyden önce yeni bir iktidar anlayışına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, yapılacak seçimlerde Türkiye'de yeni bir yönetimin iktidara geleceğini iddia etti.

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibi, üretim ve katma değerle ekonomiyi düzeltmeye çalışacağına taşıma su ile değirmeni döndürmeye çalışıyor. Her kabine toplantısının ardından yeni bir kredi paketi açıklamayı da artık alışkanlık haline getirdi. Bir bakıma milletten aldığı kredinin tükenmekte olduğunu gören Sayın Erdoğan, her hafta yeni bir kredi paketiyle vatandaşın gönlünü kazanmayı umuyor." ifadelerini kullandı.

 "İsimleri değil sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz"

Mevcut ekonomi modelinde faizle kredi çekenlerin kendilerini enflasyona karşı bir şekilde koruyabildiklerini ancak faiz sistemi dışında kalmak isteyenler ve sabit gelirlilerin daha fazla ezildiğini kaydeden Karamollaoğlu, bu şekilde nasıl faizle mücadele edildiğini anlamakta zorlandığını bildirdi.

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu seçimin sorusu '2023 yılında kim Cumhurbaşkanı olacak?' sorusu değil '2023'ten sonra nasıl bir Türkiye'de yaşayacağız?' sorusudur. Eğer mantık değişmez, bugünkü sistem devam ederse sorunlar da artmaya devam edecektir. Söze, kuru vaade kimse itibar etmesin. Bizler bir kişiyi, bir partiyi, bir zümreyi iktidar yapmak için değil israfın kalktığı, yolsuzluğun olmadığı bir Türkiye'yi kurmak için mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Partizanlığın, yandaşlığın değil ehliyet ve liyakatin esas alındığı bir sistem kurmak ve bunu milletimize hizmet edecek bir yapıya kavuşturmak için gayret gösteriyoruz. Şahıslarımızın, partilerimizin değil ülkemizin geleceği için çabalıyoruz. Şeffaf, düzgün, denetlenebilir bir sistem inşa edilmediği sürece Ahmet gitmiş, Mehmet gelmiş hiçbir önemi yoktur. Saadet Partisi olarak, isimleri değil sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz."

Karamollaoğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cemevleri konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ve hükümetin attığı adımlara ilişkin değerlendirmeleri sorulan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda kafaları karıştıracak, sadece geçici bir vaatte bulunacak tarzda bir cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Bunun üzerine hemen farklı konular geliyor. Sayın Bahçeli'nin bu konuda hangi ehliyeti var? Dinler tarihini, mezhepler tarihini biliyor mu? Ama 'böyle söylersem belki biraz oylarım artar', biz böyle bir yaklaşımın içine girmeyiz. Bu konu ciddi bir konudur. Elbette onların da birtakım talepleri karşılanmalıdır. Ama politikaya vesile olacak tarzda konunun istismar edilmesine razı değiliz."

"Temel Karamollaoğlu'ndan "cemevleri ibadethanedir" diyen Bahçeli'ye tepki: Bu konuda hangi ehliyet." haberi, 12 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Temel Karamollaoğlu'ndan "cemevleri ibadethanedir" diyen Bahçeli'ye tepki: Bu konuda hangi ehliyet.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temel Karamollaoğlu'ndan "cemevleri ibadethanedir" diyen Bahçeli'ye tepki: Bu konuda hangi ehliyet.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  2. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  3. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  4. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  5. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  6. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  7. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  8. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  9. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  10. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  11. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  12. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  13. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  14. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  15. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  16. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  17. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  18. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  19. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  20. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
Politika Haberleri