Temelli’den Erdoğan’a: Söylediklerinin kaydı var

Temelli’den Erdoğan’a: Söylediklerinin kaydı var

Temelli’den Erdoğan’a: Söylediklerinin kaydı... Bingöl'de seçim büro açılışında konuşan Temelli, Erdoğan’ın “Ben HDP’lilere terörist demedim. İspatlasınlar gereğini yaparım” sözlerini hatırlatarak,“Söylediklerinin kaydı var. 

Bingöl'de seçim büro açılışında konuşan Temelli, Erdoğan’ın “Ben HDP’lilere terörist demedim. İspatlasınlar gereğini yaparım” sözlerini hatırlatarak,“Söylediklerinin kaydı var. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim programları Bingöl’de halkla buluştu.

Temelli konuşmasına halkın Regaip Kandili’nin kutlayarak başladı. Bu ülkeye barış, adalet ve hukukun gelmesi gerektiğini dile getiren Temelli, “Dün olduğu gibi bugün de barış mücadelesini devam ettiriyoruz. Kürdü ile Türkü ile bir arada yaşamak için mücadele ediyoruz. Kürt halkı bu mücadelenin önünde yürüyor, Leyla Güven’de bu mücadelenin en önünde yürüyor. Tam 120 gündür açlık grevinde. Cezaevlerinde 300’den fazla yoldaşımız, Hewler’de, Avrupa’da arkadaşlarımız açlık grevinde. Sadece adalet istiyorlar. Bugün Anayasa Mahkemesi bile bir karar aldı. Devleti tazminat vermeye mahkum etti. Buradan adalet bakanlığına çağrıda bulunuyorum, hukukun gereği neyse onu yap. Bu siyasi bir konu değil, hukuki bir konudur. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var, boş lafa değil ” dedi.

TEMELLİ’DEN ERDOĞAN’A: SÖYLEDİKLERİNİN KAYDI VAR

Erdoğan’ın “Ben HDP’lilere terörist demedim. İspatlasınlar gereğini yaparım” sözlerini hatırlatan Temelli, “Onun gözünde herkes terörist. Sonra çıkıp inkar ediyor. ‘Nerde dedim’ diyor, Her gün dedin, her gün TV’lerde söyledin. Söylediklerinin kaydı var. Sosyal medya senin videolarınla dolu. Artık bu şiddet dilinden herkes yoruldu, üç gün sus dedim o artık günde üç defa konuşuyor. Ne konuşuyor; şiddet, baskı, nefret ve kin konuşuyor. Artık yeni dörtlüsü bu. Kalktı bize ‘defolun gidin’ dedi. Sen kimi kimin ülkesinden kovuyorsun? Biz buradayız, ortak vatanımızdayız, geleceğimize sahip çıkıyoruz ve 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz” diye konuştu.

‘PATATES SOĞAN GÜLE GÜLE ERDOĞAN’

“Patates soğan, güle güle Erdoğan” sloganlarına karşı Temelli, “Soğan soğan olalı böyle zulüm görmedi” dedi. Erdoğan’ın “Biz uzaya gidiyoruz” sözlerine atıfta bulunan Temelli, “3 1 Mart’ta biz seni emekli edeceğiz. Uzaya mı gidiyorsun, git ve bir daha da gelme. İnsanlara yaptığı kötülüktür, bu kötülüğe hep birlikte karşı çıkalım” ifadesinde bulundu.

‘HAFIZAMIZI SİLEMEZLER’

Temelli, “Heykelleri yıkarak, yok ederek, hafızamızı silemezler. Ne Roboski’yi, ne kayyumları unuttuk. Hepsinin hesabını soracağız” diye konuştu. İktidarın ülkeyi yönetemediğini dile getiren Temelli, Cumhurbaşkanlığını sistemini eleştirerek, “24 Haziran’dan bu yana ülkenin sorunları büyüyor. Bu ülkenin beka sorunu var mı? Sizin beka sorununuz var mı?” diye sordu.

‘MUŞ’U, BİNGÖL’Ü, KARS’I DA ALACAĞIZ’

DBP’li belediyelere atanan kayyumları hatırlatan Temelli, “Yağmadan, talandan pay almayan kalmadı. 31 Mart’ta hepsini göndereceğiz. Kayyumları göndermekle kalmayacağız, Muş’u da, Bingöl’ü de, Kars’ı da alacağız” dedi. Ülkenin bütün sorunlarını yerelde iktidara geldiklerinde çözeceklerini vurgulayan Temelli, halkın kaynağının halka gideceğini dile getirdi.

‘O’NUN DERDİ MARDİN DEĞİL’

Erdoğan’ın Mardin mitinginde “Mardin’e hızlı tren getireceğiz” sözlerine atıfta bulunan Temelli, “Bugün Mardin'deydi, havası iyi gelir dedik belki ama gelmedi. ‘Mardinliler size hızlı tren yapacağım’ diyor. Mardinliler hızlı treni ne yapacak?Mardinliler nereye gidecek? Mardin’in ekilebilir alanlarının yüzde 30’yok olmuş, ‘hızlı tren yapacağım’ diyor. O’nun derdi Mardin değil, hızlı tren değil, onun derdi arkadaşı olan müteahhit. Doğduğumuz yerde doymak istiyoruz. Gidip İstanbul’un inşaatların ölmek istemiyoruz, mevsimlik işçi olmak istemiyoruz” dedi.

‘TERÖRİST DEĞİL HDP’LİYİZ’ SLOGANLARI

“Terörist değil, HDP’liyiz” sloganlarının atıldığı alanda konuşmasına devam eden Temelli, stratejilerinin çok net olduğunu ifade ederek, “Tüm Türkiye’de sandıklarda HDP’yi nerde görürseniz mührü oraya basın. O mührün karşılığı radikal demokrasidir, barıştır. Eğer HDP yoksa bilin ki HDP Türkiye’ye çok önemli bir seçenek sunmuştur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"Temelli’den Erdoğan’a: Söylediklerinin kaydı var" haberi, 07 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Temelli’den Erdoğan’a: Söylediklerinin kaydı var haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temelli’den Erdoğan’a: Söylediklerinin kaydı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  4. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  5. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  6. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  7. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  8. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  9. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  10. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  11. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  12. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  13. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  14. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  15. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  16. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  17. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  18. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  19. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  20. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
Politika Haberleri