Thomas Cook’un iflasının Türkiye'ye faturası ağır oldu

Thomas Cook’un iflasının Türkiye'ye faturası ağır oldu

Thomas Cook’un iflasının Türkiye'ye faturası... İngiliz tur şirketlerinden Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmeleri de sonuç vermeyince resmen battı. Alanya, Side, Kemer

İngiliz tur şirketlerinden Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmeleri de sonuç vermeyince resmen battı. Alanya, Side, Kemer, Fethiye, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok turizm bölgesinde otellerin, Thomas Cook’tan önemli miktarda alacakları bulunuyor.

178 yıllık şirketin batışı üzerine, dünyanın birçok yerine bu şirketle tatile gitmiş olan 150 bini aşkın İngiliz tatilcinin ülkeye geri getirilmesi için büyük bir geri dönüş operasyonu başlatıldı. Bu ülkeler arasında Türkiye de var.

Türkiye’deki işletmelerin Thomas Cook kaynaklı riskini “birkaç 100 milyon pound” seviyesinde tahmin ettiğini belirten Thomas Cook’ta yüzde 8 pay ile en büyük ikinci hissedar konumundaki Neşet Koçkar, borç ödemesinde Türkiye’deki otellere sıra gelmesinin ise zor göründüğünü söyledi.

OTELLERİ ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, tasfiye sürecindeki Thomas Cook’tan diğer acentelere ne kadar turist kayacağına bağlı olarak Türkiye’nin yıllık 600 bin ile 700 bin turist kaybı yaşayabileceğini söyledi.

Sadece Thomas Cook ile çalışan 30-40 odalı oteller bulunduğunu belirten Ayık, yüz binlerce pound alacağı olan bu tür otellerin çok zor durumda kalabileceğine işaret etti.

Ayık, Thomas Cook’un tasfiyesinin özellikle bu şirketten alacaklı olan çok sayıda küçük işletme için risk oluşturduğunu belirterek, “Kaderi Thomas Cook’a bağlı çok sayıda küçük işletme var. Bu oteller arasında 100 bin-200 bin pound alacağı olan otellerin olduğunu düşünürsek bunlar için çok zor bir durum” dedi. Türkiye’de şu anda İngiltere ve Avrupa’dan Thomas Cook vasıtasıyla gelen 45 bin turist bulunuyor.

SİGORTA DEVREDE

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Alanya, Side, Kemer, Fethiye, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok turizm beldemizdeki otellerin ve hizmet sağlayıcılarının, faaliyetlerini durduran Thomas Cook’tan önemli miktarda alacakları bulunuyor. Bu durum, bu sezonun yanı sıra bir sonraki sezonu da derinden etkileyecek. Başta oteller olmak üzere tüm tedarikçileri maalesef çok zor bir süreç bekliyor” dedi.

TURİSTLER İÇİN DALAMANA 12 UÇAK

Öte yandan, Muğla'nın bazı ilçelerinde tatillerini yapan İngiliz turistlerin ülkelerine dönmesi için İngiliz Sivil Havacılık Kurumu'nca görevlendirilen 12 uçak Dalaman Havalimanı'na geldi.

Dalaman'daki 222 Thomas Cook yolcusunu Londra'daki Gatwick Havalimanı'na götürecek 471 koltuk kapasiteli Airbus A380, 23.00 sıralarında havalimanına iniş yaptı. Yakıt ikmalinin ardından havalimanında bekleyen 222 yolcu otobüslerle uçağa taşındı. Uçak yolcularını alarak 01.30 sıralarında havalimanından ayrıldı.

"Thomas Cook’un iflasının Türkiye'ye faturası ağır oldu" haberi, 24 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Thomas Cook’un iflasının Türkiye'ye faturası ağır oldu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Thomas Cook’un iflasının Türkiye'ye faturası ağır oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Dünya Haberleri