Ticaret Bakanlığı Sahte Yetkili Servislere Geçit Vermiyor: 18 Milyon TL Ceza Kesildi

Ticaret Bakanlığı Sahte Yetkili Servislere Geçit Vermiyor: 18 Milyon TL Ceza Kesildi

Ticaret Bakanlığı Sahte Yetkili Servislere G... Ticaret Bakanlığı, düzmece yetkili servislerle mücadeleyi artırdı. Son iki yılda sahte servislere 18 milyon TL ceza uygulanırken, vatandaşlar SERBİS üzerinden doğru servislere yönlendiriliyor.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin düzmece yetkili servisler sebebiyle mağdur olmamaları için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle tamir, bakım ve yedek parça temini sırasında yetkili olmayan servislerin tüketicilere zarar vermesini engellemek amacıyla yapılan denetimler sıklaştırıldı. Bakanlık, düzmece servislerle mücadele kapsamında caydırıcı cezalar uyguluyor ve vatandaşları bilinçlendirmek için bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor.

SAHTE YETKİLİ SERVİSLERE 18 MİLYON TL CEZA

Son iki yıl içerisinde, düzmece yetkili servisler hakkında yapılan denetimler sonucunda önemli yaptırımlar hayata geçirildi. Ticaret Bakanlığı’na bağlı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda meydana gelen bu denetimlerde, Reklam Kurulu'nun incelemeleri neticesinde düzmece servisler için ortalama 18 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bu cezalar, düzmece yetkili servislerin tüketicilere verdiği zararları önlemek amacıyla uygulanıyor.

YETKİLİ SERVİS BİLGİLERİ "SERBİS" ÜZERİNDEN SORGULANABİLİYOR

Ticaret Bakanlığı, tüketicilere yetkili servis bilgilerini güvenli bir şekilde öğrenebilmeleri için "Servis Bilgi Sistemi" (SERBİS) platformunu kullanmalarını tavsiye ediyor. www.servis.gov.tr adresi üstünden ulaşılabilen bu sistem, marka, üretici/ithalatçı ve ürün bilgileri ile tüketicilerin doğru yetkili servise ulaşmasını sağlıyor. Özellikle web arama motorlarında çıkan ilk servislerin güvenilir olup olmadığı kesinlikle kontrol edilmelidir. Sahte servislerin, resmi logoları ve belgeleri taklit ederek tüketiciyi yanıltma girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

İNTERNET ARAMA SONUÇLARINA DİKKAT EDİN

İnternette ilk sıralarda yer alan servislerin reklamlarına güvenilmemesi mevzusunda uyarıda bulunan Ticaret Bakanlığı, bu servislerin üretici veya ithalatçı firmalarla bağlantılı olup olmadığının doğrulanması gerektiğini belirtiyor. Bu kontrollerin SERBİS üstünden kolayca yapılabileceği, düzmece servis mağduriyetlerinin önüne geçmek için bu sistemin aktif olarak kullanılmasının önemine dikkat çekiliyor.

GEREKİYORSA SUÇ DUYURUSU YAPILIYOR

Ticaret Bakanlığı, düzmece yetkili servislerin tespiti halinde suç unsuru barındıran durumlar için Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuyor. Özellikle düzmece servislerin tüketicilere verdiği zararlar ve haksız kazanç elde eden firmalara yönelik yasal işlemler kararlılıkla devam ediyor. Bakanlık, düzmece servisler hakkında yapılan denetimlerin sonuçlarına göre gerekli cezaların uygulanacağını belirtiyor.

TÜKETİCİLERE ŞİKAYET HATLARI

Tüketiciler, düzmece servislerle ilgili şikayetlerini Ticaret Bakanlığı’na bağlı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) veya bakanlığın web sitesi üstündeki şikayet mekanizmaları vasıtasıyla iletebiliyorlar. Bakanlık, düzmece yetkili servislerin tespit edilmesi ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için bu şikayet kanallarının etkili bir şekilde kullanılmasını teşvik ediyor.

"Ticaret Bakanlığı Sahte Yetkili Servislere Geçit Vermiyor: 18 Milyon TL Ceza Kesildi" haberi, 13 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Ticaret Bakanlığı Sahte Yetkili Servislere Geçit Vermiyor: 18 Milyon TL Ceza Kesildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ticaret Bakanlığı Sahte Yetkili Servislere Geçit Vermiyor: 18 Milyon TL Ceza Kesildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 18 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:54 Köprüdeki adam resminde bulunan mantık hatasını en zekiler 15 saniyeden önce bulmayı başarıyor!
  2. 03:52 SGK milyonları ilgilendiren uyarıyı yaptı: 'Çift ödeme iadesi' mesajları düzmeceymiş!
  3. 02:23 Maliye peşlerinde: IBAN yolu ile bu ödemeleri yapanlar dikkat, büyük cezası var!
  4. 02:07 Balığın Tazeliğini Tuzsuz Nasıl Korursunuz? Bu Şekilde Saklayın Farkı Göreceksiniz!
  5. 02:01 Emekliler Bayram Edecek: 2030'a Kadar Sürecekti, Hükümet Yeni Formülle Maaş Farklarını Bitiriyor!
  6. 02:01 Yapı Kredi girişimlere 10,2 milyon dolarlık fon veriyor!
  7. 02:01 Süper Lig'den tam 8 kulüp PFDK'ye sevk edildi!
  8. 01:49 Resmi Gazete'de Yayınlandı: HSK Kararıyla Hakim ve Savcı Terfileri Belli Oldu!
  9. 01:41 Cevdet Akay’dan Enerji Bakanı Bayraktar’a Tepki: Faturadaki Vergi Artışını Nasıl Açıklayacaksınız?
  10. 01:40 Büyüklerimizin Bir Bildiği Varmış: 90 Yaşındaki Türk Kadınları Uzun Ömrün Sırrını Verdi!
  11. 01:36 Özgür Özel “CHP iktidara gelince Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek”
  12. 01:33 Dilruba Kayserilioğlu AKP'lilere seslendi: Neden üstünüze alındınız geri zekalı olmayanlar alınmadı
  13. 01:19 Kulis: Erdoğan, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'ya "Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz" demiş!
  14. 01:16 Gizli görev başladı! 11 saniyede kaplanı bulan dahi çıkıyor!
  15. 01:16 Avrupa Parlamentosu'nun yeni üyeleri, AB'nin Gazze politikalarına sert eleştiriler yöneltti
  16. 01:16 Narin'in abisinin baroya vekalet açıklaması: "Adaletin sağlanması tek amacımız"
  17. 01:11 Bakanlık duyurdu; İzmir Körfezi Acil Eylem Planı ay sonunda açıklanacak!
  18. 01:01 Galatasaray maçında hakem karışıklığı!
  19. 00:51 İddia: Yılmaz Özdil "Anayasa referandumu geliyor" dedi, tarih verdi
  20. 00:49 Arda Güler siftahını yaptı! Real Madrid 3 puanla önde başladı
Ekonomi Haberleri