TikTok'tan yeni özellik: Aile eşlemesi nedir?

TikTok'tan yeni özellik: Aile eşlemesi nedir?

TikTok'tan yeni özellik: Aile eşlemesi nedir? Valiant Richey ile TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, ebeveynlerin kendi hesaplarını gençlerin hesaplarına bağlamalarına, çeşitli gizlilik ve güvenlik kontrollerini uygulamalarına olanak tanıyan özelliği basın toplantısında açıkladı.

TikTok, yeni bir özelliğini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla harekete geçti. İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, TikTok Küresel Sosyal Yardım ve Ortaklıklar Başkanı Valiant Richey ve TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, ebeveynlerin kendi hesaplarını çocuklarının hesaplarına bağlayabilmesine olanak tanıyan özelliğin detaylarını paylaştı.

Richey, Aile Eşlemesi adı verilen bu özelliğin, genç kullanıcılar için daha güvenli bir TikTok deneyimi sağlamak için kritik olduğunu belirtti. Uygulamanın gençlerin yaşamında olumlu bir etki yaratmasını hedeflediklerini ifade eden Richey, birçok ebeveynin mevcut güvenlik araçlarını kullanmak istediğini ancak bunların farkında olmadığını veya nasıl kullanacağını bilmediğini vurguladı.

Richey, "Birkaç yıl önce tanıttığımız Aile Eşlemesi özelliği, ebeveynlerin kendi hesaplarını gençlerin hesaplarına bağlamalarına ve ekran süresi sınırlarını yöneterek, bir gencin hesabını özel olarak ayarlamak ve videolarına kimlerin yorum yapabileceğine karar vermek gibi çeşitli gizlilik ve güvenlik kontrollerini uygulamalarına olanak tanıyor. Araştırmalarımız, TikTok kullanan ebeveynlerin yarısından fazlasının bu özellikten haberdar olduğunu ve aktif olarak kullandığını gösteriyor," dedi.

TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen ise moderasyon ekiplerinin, TikTok'taki içeriklerin topluluk kurallarına uymasını sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Gelen, "Türkiye'de, kural ihlali içeren içeriklerin yüzde 98,9'unu proaktif olarak kaldırıyoruz ve bu, küresel ortalamanın çok üzerinde bir oran. Ebeveynlerin gençlerin güvenliği için sunduğumuz özelliklerden haberdar olmalarını sağlamak da ayrıca önemli. Aile Eşlemesi bu açıdan büyük önem taşıyor. Geçen yıl bu özellik için yürüttüğümüz kampanyalar sonucunda kullanımında yüzde 250'lik bir artış gördük," diye konuştu.

Güvenlik konusunun TikTok için son derece önemli olduğunu vurgulayan Gelen, platformda olumlu bir deneyim sağlamak için çalıştıklarını belirtti. "Platformumuzda 40 binden fazla güven ve güvenlik ekibi çalışıyor ve bu ekipler, olumlu bir deneyim yaşatabilmek için var gücüyle çalışıyor. Teknolojiden ve moderasyon araçlarından faydalanıyoruz, ancak zaman zaman ebeveynlerin de bu sürece dahil olmasını bekliyoruz," dedi.

Yaş ihlalleri konusuna da değinen Gelen, TikTok'un yetişkin kullanıcılar için belirli kuralları olduğunu ve ihlal durumunda gerekli aksiyonların alındığını söyledi.

"TikTok'tan yeni özellik: Aile eşlemesi nedir?" haberi, 02 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan TikTok'tan yeni özellik: Aile eşlemesi nedir? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TikTok'tan yeni özellik: Aile eşlemesi nedir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Teknoloji Haberleri