Timur Soykan: Candan kardeşler gizli kasa iddiası

Timur Soykan: Candan kardeşler gizli kasa iddiası

Timur Soykan: Candan kardeşler gizli kasa id... Başsavcılığa yapılan suç duyurusuna göre; Bahar ve Nihal Candan kardeşler, çok sayıda kişiyi dolandıran bir suç örgütünün mensubuydu. 26 Eylül 2023’te yapılan suç duyurusunda 3 şikâyetçi ve 25 mağdur yer aldı.

Türkiye’nin sürüklendiği kara para ve soygun düzeninde gizli saklı kalmadı. Artık yeraltı dünyası sahnede, hatta en önde. Fenomenlerin sosyal medya hesaplarında kara para servetleri sergileniyor, nasıl olsa kimse hesap sormuyor. Dilan ve Engin Polat çiftinin akıl almaz servetiyle bir perde açıldı.

Artık magazin dünyasında bile Türkiye’nin sürüklendiği karanlık var. Ülkenin dönüştüğü bataklık yeni nesil ünlülerin gösterişli hayatlarından fışkırıyor.

APTAL ROLÜYLE GELEN ÜN

Son örnek;

Ünlü olmak için yetenek ya da zekâ gerekmeyen bu dönemi en iyi anlatan portrelerin başında Bahar ve Nihal Candan kardeşler geliyor. Televizyondaki absürt moda programlarına katılıp ‘aptal’ rolüyle fenomene dönüştüler. Özellikle Bahar Candan’a ‘sıfır zekâ’ sergilediği performanslar ün getirdi.  Zaten kardeşi Nihal de aynı tür programlarda aynı yoldan geçmişti ve bir ikiliye dönüştüler. Sosyal medya hesaplarında yüz binlerce takipçi edindiler.

Diğer fenomenler gibi sayfalarında lüks, gösterişli hayatlarını sergilemeye başladılar. Lüks spor otomobiller, dünyanın farklı ülkelerinde lüks otellerdeki tatiller, çok pahalı kıyafetler, partiler…

Hatta Dilan ve Engin Polat olayından sonra onların da şaşalı hayatı sorgulanmaya başlanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir suç duyurusuna göre; Bahar ve Nihal Candan kardeşler, Sazan Sarmalı yöntemiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir suç örgütünün mensubuydu. Hatta suç duyurusunda Nihal Candan’ın çete liderinin sevgilisi, Bahar Candan ile birlikte örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi.

Instagram/Nihal Candan-Bahar Candan

KARS’A UZANAN SARMAL

26 Eylül 2023 tarihinde yapılan suç duyurusunda 3 şikâyetçi ve 25 mağdur yer aldı. İddiaya göre; İstanbul’da kliniği olan Kars doğumlu Doktor Refik E. E., Hacı İsrafil S. isimli tanıdığına WhatsApp’tan araç listesi gönderdi. Bu araçların batık şirketlerden el konulan filo araçları olduğunu ve TMSF’nin, vergi dairelerinin piyasadan yüzde 30-40 daha ucuza sattığını söyledi. Dolandırıcıların senaryosuna göre; bir kişi en fazla üç araç alabiliyordu. Bunun için bir şirket kurulmuştu ve araç satın almak isteyen kişilerden yüzde 10 hizmet bedeli alınıyordu. Araç satın almak isteyen kişi 21 gün önce paranın tamamını göndermeliydi. Şirket takas da kabul ediyordu. İddiaya göre; Hacı İsrafil S., Ekim 2022’de 1.5 milyon TL’lik bir araç için ismini yazdırdı. Doktor olduğu için güvendiği Refik. E.E.’ye paranın tamamını gönderdi.

Bir hafta sonra Doktor Refik E. E., “Otomobilin hazır gel, teslim al” diyerek onu çağırdı. İstanbul’a gelen Hacı İsrafil E., burada şirketin sahibi olarak Kaan Hamzaoğlu isimli kişiyle tanıştırıldı. Lüks lokantalardaki akşam yemekleri ve otellerdeki toplantılarla gözü boyandı. Hacı İsrafil S.’nin ifadesine göre; araç alım satım işinin yılbaşına kadar süreceği ve herkesin büyük para kazanabileceği anlatılmıştı. Hacı İsrafil S.’ye çok fazla çevreye duyurmadan, yakınındaki kişileri araç almaya ikna etmesi teklif edildi. Bunun karşılığında komisyon verilecekti.

Hacı İsrafil S.’nin Kars’taki akrabaları ve arkadaş çevresinden çok sayıda kişi araç satın almak ve takas için ismini yazdırdı. İlk dönemde araçlar sorunsuz teslim edildi ve güven tesis edildi. Aslında talebin artması ve vurgun yapılacak para hedefine ulaşılması bekleniyordu. Bu sırada 20’yi aşkın talep geldi, bazıları otomobillerini ve evlerini takas için şirkete devretmişti.

YEMEKTE BAHAR CANDAN VARDI

Bu sırada Hacı İsrafil S. ile birlikte Ömer K., Nesim A. sarmalın içine girmişti. Takas yaparak önce araçlarını almışlar daha sonra yeni araçlar için isim yazdırıp paraları göndermişlerdi. İfadelerine göre; şirket yöneticisi olduğunu söyleyen Kaan Hamzaoğlu ile İstanbul Etiler, Bebek gibi semtlerdeki lüks lokantalarda yemek yerken doktor, avukat ve polis olduğunu söyleyen kişiler vardı. Suç duyurusuna göre şikayetçi Hacı İsrafil S., Etiler’deki Tepsi Et Lokantası’ndaki bir yemekte Kaan Hamzaoğlu ve Dr. Refik E.E.’nin yanı sıra moda programlarıyla ünlenen ve sosyal medyada gösterişli hayatını sergileyen Bahar Candan’ın olduğunu söyledi. Hacı İsrafil S. ve diğer şikayetçi Ömer K. bir başka yemekte ise Bahar Candan’ın ablası olan sosyal medya fenomeni Nihal Candan ile tanıştıklarını anlattı. Ayrıca organizasyondaki kişiler suç örgütü lideri Ümit Saral’ın da bu işini içinde olduğunu öne sürmüştü.

Artık çete, Sazan Sarmalı’nı toplamak için beklediği noktaya gelmişti. Çete üyeleri, otomobilleri teslim etmedi, teslim edilen bazı otomobiller trafikte durduruldu ve bu araçların bir kiralama şirketine ait olduğu ortaya çıktı. Çete üyeleri telefonlarını değiştirerek ortadan kayboldu. Suç duyurusuna göre; sadece Kars’tan 20’yi aşkın mağdur toplam 30 milyon TL dolandırılmıştı.

ARANAN ÇETE LİDERİ LÜKS LOKANTALARDAYMIŞ

Suç duyurusuna göre; şikâyetçiler paraların ve otomobillerin peşine düştüğünde kendisini ‘Kaan Hamzaoğlu’ olarak tanıtan kişinin Orhan Apaydın olduğunu öğrendi. Orhan Apaydın daha önce bir Sazan Sarmalı Operasyonu ile gündeme gelmişti. İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Orhan Apaydın’ın aynı yöntemle 54 kişiyi dolandırdığı iddia ediliyordu. 54 kişi dolandırmaktan 1088 yıl hapsi istenen Orhan Apaydın yakalanmamıştı.

AKTİF ROL OYNADILAR

Suç duyurusunda; fenomen Nihal Candan’ın Orhan Apaydın’ın sevgilisi olduğu iddia edildi. Ayrıca şöyle denildi:

“Müvekkillerimiz bu ticarete girdikten birkaç ay sonra Bahar Candan Instagram hesabından bir sabah hesabına 12 milyon TL aktarıldığını paylaşmıştır. Kendisinin de kandırıldığına dair algı yaratmaya çalışmıştır. Ancak kendisi ve kız kardeşi Nihal Candan organize suç örgütünün gizli kasasıdır… Hedef mağdurlara güven telkin etmek edilmesi amacıyla doktor, avukat, polis, sosyal medya fenomeni Bahar Candan-Nihal Candan gibi birçok tanınır isimler aktif rol oynamaktadır.”

YÜZ MİLYONLARCA LİRALIK VURGUN

Bu sırada parasını isteyen ve çeteye ulaşabilen mağdurlar iddiaya göre tehdit edildi. Orhan Apaydın bir süre sonra başka bir suçtan yakalanarak İstanbul Paşakapısı Cezaevi’ne konuldu. Küçükçekmece’deki Sazan Sarmalı davasında ise 25 Mayıs 2023 günü tutuklandı. Küçükçekmece’de 54 mağdur ile başlayan davada şikâyetçi sayısı aylardır artıyor. Paralarının ödeneceği söylenerek oyalanan bazı mağdurlar artık umudunu kaybedince suç duyurusunda bulunuyor. Bu soruşturmalar Küçükçekmece’deki dava ile birleştiriliyor. Davadaki şikâyetçi sayısı Adana, Sivas gibi illerden yeni başvurularla 67’ye çıktı. Bu son suç duyurusuyla Sazan Sarmalı’na düşenlerin sayısı 100’e yaklaşacak. Sadece Kars’ta 30 milyon TL’lik vurgun yapan çetenin yüzlerce milyon TL’ye çöktüğü tahmin ediliyor.

İstanbul’dan Kars’a uzanan Sazan Sarmalı’nda bulunan ve şikâyetçi olan kişiler de araç alımına insanları ikna etmişti. Kendilerinin de tuzağa düştüğünü iddia ediyorlar ama onları suçlayanlar da var. İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Bürosu, suç duyurusundan sonra soruşturma başlattı. Bu soruşturma iddiaların doğru olup olmadığını ortaya koyacak. Belki de milyonlarca kişinin gözleri önündeki şaşalı hayatlardan kirli paralar fışkırmaya devam edecek.

"Timur Soykan: Candan kardeşler gizli kasa iddiası" haberi, 08 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Timur Soykan: Candan kardeşler gizli kasa iddiası haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Timur Soykan: Candan kardeşler gizli kasa iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  2. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  3. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  4. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  5. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  6. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  7. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  8. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  9. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  10. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  11. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  12. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  13. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  14. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  15. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  16. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  17. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  18. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  19. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  20. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
Medya Haberleri