TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "En büyük hastalık bu yüksek enflasyon"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "En büyük hasta... TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret Borsası'nda iş dünyasının sorunlarına değinerek, tek haneli enflasyon hedefini vurguladı. Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkışını ve Karadeniz projelerini de değerlendiren Hisarcıklıoğlu, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret Borsası’na yaptığı ziyarette iş dünyasının sorunlarına dikkat çekti ve hükümetin yüksek enflasyonla mücadele hedefini destekledi. Türkiye’nin FATF gri listesinden çıkışını kutlayan Hisarcıklıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı ve Samsun-Sarp Demiryolu Projesi gibi önemli projelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret Borsası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, iş dünyasının yaşadığı sorunları bildiğini ve kendisine gelen talepleri hükümete ilettiğini belirtti. Ekonomide sıkıntıların bulunduğunu ancak hedefin tek haneli enflasyona inmek olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Tek haneli enflasyona indikten sonra gerek emekliler, gerek çalışan kardeşlerimiz gerek iş dünyası artık önünü görebilir hale gelecek. Yüksek enflasyonda hiçbir şeyin hesabını yapabilmek mümkün değil. En büyük hastalık bu yüksek enflasyon." dedi.

Hükümetin son dönemde attığı adımları desteklediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bir an önce, daha önce olduğu gibi 2006, 2007 ve 2008'de olduğu gibi tek haneli enflasyon istiyoruz. Çünkü, iş dünyasının finans ve maliyet sorunlarının çözüm yolu tek haneli enflasyondur." şeklinde konuştu.

Önceden banka müdürlerinin kapıda kuyruk oluşturup kredi kullandırmak istediğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Şimdi tam tersine bizler müdürlerin önünde kuyruktayız. Eskiden ise onlar gelirdi." dedi.

Türkiye'nin, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) gri listesinden çıkarılmasını da değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin attığı önemli adımlardan birisi de bu gri listeden çıkmaktı. Allah'a çok şükür bundan da çıktık. Buraya girebilmek çok kolay, çıkabilmek ise çok zordur. Buradaki ülkelerin hepsinin oy birliği ile çıkabiliyorsun ancak. Demek ki biz doğru adımları attık ki gri listeden çıktık." açıklamasında bulundu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın önemine de değinen Hisarcıklıoğlu, "Bu havalimanının yapılmasında az da olsa benim katkım da vardır. Biraz sıkıntılar çektik ama Allah'a çok şükür Ordu ve Giresun illeri ortak havalimanına kavuştu." değerlendirmesinde bulundu.

Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'ne de dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Bu çok önemli. Bundan sonra Karadeniz'de bu cevval insanlar olduğu sürece sizler bu demir yolunu yaptırırsınız. Zaten oda ve borsa başkanları Samsun'dan Hopa'ya kadar birlikte çalışıyorlar." dedi.

Konuşmanın ardından Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman tarafından Hisarcıklıoğlu'na çeşitli hediyeler takdim edildi. Hisarcıklıoğlu programları kapsamında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Valiliğini de ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu'nun Ordu programında eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de kendisine eşlik etti.

"TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "En büyük hastalık bu yüksek enflasyon"" haberi, 02 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "En büyük hastalık bu yüksek enflasyon" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "En büyük hastalık bu yüksek enflasyon" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 04 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 22:23 Prof. Dr. Canan Karatay’dan Sıcak Çarpması Uyarısı: "Gölgedeyken Şapka Takmayın!"
  2. 22:19 Siber dolandırıcılara yakalanmamak için bunları yapın!
  3. 22:15 Dani Güiza Futbola Devam Ediyor: UD Rotena ile 1 Yıllık Sözleşme İmzaladı
  4. 22:13 Fenerbahçe, Sevilla'dan Youssef En-Nesyri'yi Transfer Ediyor
  5. 22:05 Etobur çekirge çoğalıyor! Geceleri çıkıp avlanıyor, sadece et yiyor! Dev çekirge tehlikesi!
  6. 21:58 Netantahu, durmuyor! Saldırılara Devam!
  7. 21:41 Rekabet mi yoksa ortaklık mi sizi motive ediyor? İlk gördüğünüz şey ortaya çıkarıyor!
  8. 21:41 Bankalara beklenen talimat gitti: Tüm kredi kartı limitleri bu seviyeye indirilecek!
  9. 21:05 İşte yeni BİM indirim kataloğu: BİM 5 Temmuz 2024 Cuma güncel kataloğu yayınladı!
  10. 20:57 Mehmet Özhaseki kimdir?
  11. 20:52 Kan Donduran Olay! Çayda Sürüklendi!
  12. 20:17 Beşiktaş taraftarı uçacak! Hasan Arat 1.90'lık stoperi İstanbul'a getirecek
  13. 20:13 Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin görüşmeleri: CHP'nin önergesi reddedildi!
  14. 20:13 Ali Koç ayrılığı duyurdu
  15. 20:13 Borsa, günü artışla tamamladı: En çok kazandıran hisseler
  16. 19:57 Fenerbahçe'de büyük sarsıntı! José Mourinho, 6 futbolcunun biletini kesti
  17. 19:46 Yarın yağmur yağacak mı? İşte 5 Temmuz hava durumu tahminleri
  18. 19:46 Meteoroloji İzmir'de 5 ilçeyi uyardı: 5 Temmuz 2024 İzmir hava durumu
  19. 19:46 Meteorolojiden planları iptal ettirecek haber geldi! 5 Temmuz 2024 Cuma İstanbul hava durumu
  20. 19:38 Fitch'ten Türkiye'ye kritik bir uyarı geldi: Bu durum için tek çıkış yolu bu!
Ekonomi Haberleri