TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türk sigortacılık sektörü her türlü riskimizi koruyacak durumda

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türk sigortacılık sektörü her türlü riskimizi koruyacak durumda

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türk sigortacıl... "Ülkemizde özel sektörün gelişimi, kurumsallaşması ve sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi için mali varlıklarının ve ticari risklerin sigortalanması gerekmektedir"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk sigortacılık sektörünün her türlü riski koruyacak, ihtiyaçlara cevap verecek durumda olduğunu bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, 23-29 Mayıs Sigorta Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkelerin gelişmişliğini belirleyen en önemli unsurlardan birisinin o ülkedeki sigorta bilinci ve sigortacılık sektörünün gelişim düzeyi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, özel sektör merkezli büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizde özel sektörün gelişimi, kurumsallaşması ve sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi için mali varlıklarının ve ticari risklerin sigortalanması gerekmektedir. Türk sigortacılık sektörü, geldiği nokta itibarıyla her türlü riskimizi koruyacak, ihtiyaçlarımıza cevap verecek durumdadır. Sektör, Özel Riskler Yönetim Merkezi, Sigorta Tahkim Komisyonu, DASK, TARSİM, Bilgi, Gözetim ve Eğitim Merkezleri gibi diğer ülkeler tarafından da gıptayla bakılan, örnek alınan güçlü ve nitelikli kurumlara sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, salgın süreci, iklim değişikliği, küresel alanda ekonomik ve siyasi dalgalanmalar ile komşu ülkelerdeki karmaşanın sigortaya olan ihtiyacı her geçen gün daha da artırdığına dikkati çekerek sigortanın risk gerçekleştiğinde alınabilen bir ürün olmadığını vurguladı.

"BES istihdam ve yatırımları artıracak"

Geleceği bugünden sigortalatarak, birikimlerin ve değerlerin riske atılmamasını isteyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Büyük yatırımlar küçük birikimlerle yapılır. Tasarruflarımızı yatırıma dönüştüren Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yüzde 30 oranında önemli bir devlet katkısı sunulmakta. Bu sistem sayesinde sermaye birikimimiz artmakta, girişimciler, yatırımcılar ihtiyaç duydukları uzun vadeli finansmana daha kolay ve ekonomik yoldan ulaşabilmektedirler. BES'teki gelişim sayesinde büyümenin finansmanı kolaylaşacak böylece istihdam ve yatırımlar artacak. Bu sistemle vatandaşlarımızın tasarrufları büyürken, gelecekleri de güvence altına alınacaktır."

Hisarcıklıoğlu, birlik çatısı altında Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) bünyesinde örgütlenen acente ve eksperlerin, Türkiye'deki sigorta sektörünün gelişmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

BES'in gelişmesi, sigortanın tabana yayılması, ulaşılabilir olması ve doğru teminatların sunulmasında sigorta acentelerinin, risklerin belirlenmesi ve bir hasar durumunda sigorta şirketleriyle sigortalılar arasında adaleti sağlamakta ise sigorta eksperlerinin büyük payı olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Her iki mesleğin mensuplarının geleceğe daha güvenle bakabilmeleri, asgari standartların ve mesleki disiplinin korunması böylece sektöre daha fazla katkı yapmalarını sağlamak için TOBB olarak her türlü desteği veriyoruz. Birlikte çalıştığımız sigorta acentelerimizle sigorta eksperlerimiz başta olmak üzere, tüm sigorta sektörümüzün, çalışanların ve sigortalıların Sigorta Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı, huzurlu günler diliyorum." 

"TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türk sigortacılık sektörü her türlü riskimizi koruyacak durumda" haberi, 22 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türk sigortacılık sektörü her türlü riskimizi koruyacak durumda haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türk sigortacılık sektörü her türlü riskimizi koruyacak durumda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Gündem Haberleri