Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve tatlıcı Güllü hakkında kritik karar bugün verilecek

Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve tatlıcı Güllü hakkında kritik karar bugün verilecek

Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve tatlıcı Güllü ... Kadir Topbaş 'damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve tatlıcı Faruk Güllü’nün de bulunduğu 86 sanık hakkında açılan davada sanık ve avukatların talepleri

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik aralarında eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve tatlıcı Faruk Güllü’nün de bulunduğu 86 sanık hakkında açılan davada sanıkların ve avukatların talepleri alındı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi’nin karşısında görülen 12. duruşmanın öğleden sonraki oturumda mahkemeye ulaşan belgeler okundu. Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu Faruk Güllü ile ilgili rapor hazırladığı, 2 Ocak 2019 tarihli raporda Faruk Güllü’nün cezaevinde kalmasının sağlık yönünde bir engel teşkil etmediğinin belirtildiğini açıkladı. Firari sanık TUSKON Başkanı Başkanı Rızanur Meral’in de Fildişi Sahiline gittiği, iadesine ilişkin yazılan yazıya cevap gelmediği de tutanaklara geçti. Daha sona sanıklara ve avukatlara taleplere ilişkin söz verildi.

KAVURMACI: BEN HİÇBİR ENDİŞE TAŞIMIYORUM

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı, şimdiye kadar tutukluluğumu gerektirecek durum olmadığını, bu durumun belgelerle, tanıklarla ve fotoğraflarla delillendiğini belirtti. 2,5 yıldır tutuklu olduğunu belirten Kavurmacı, daha fazla aynı şeyleri söyleyecek gücü kalmadığını ifade ederek mahkemeye ulaşan bilirkişi raporuna değindi. E-maillerin kronolojik olarak raporda yer aldığını belirterek, “E-mail yazışmları kronolojik olarak derin bir şey oluşturulmuş gibi heyetinize sunuldu. Ben hiçbir endişe taşımıyorum, baştan beri ne söylediysem aynısını söylüyorum. Kendimi son derece rahat hissediyorum. Mahkemenize e-mail yazışmalarının tarafı olmadığımı izah etmiştim. Şahsıma sorumluluk yüklenemez. Ben dernek ya da vakıf için para toplamadım. Ağabeyim ve bazı şirket çalışanmaların eylemlerinden bilgi sahibi değilim. Şirket çalışanları da eylemlere benim dahil olduğuma dair hiç bir beyanda bulunmamıştır. Bunun göz önüne alınmasını talep ediyorum” dedi.

“BABAMDAN ELBİSE TALEP ETMİŞ”

Kavurmacı, bilirkişi raporunda değinilen ve söz konusu mailde FETÖ üyeliğinden haklarında dava açılan Ergenekon, Balyoz ve Şike gibi davalara bakan hakim ve savcılara takım elbise gönderilmesi istenmesine de değindi. Elbise gönderilmesi istenen savcı ve hakimlerin 3 Nisan 2013 tarihinde görevde olduğunu belirten Kavurmacı, “Babamdan elbise talep etmiş. Bu Adil isimli kişi. Babam da kırmamak adına böyle bir tassarufta bulunmuş. Bu elbiseler yardım amaçlı dağıtılan ürünlerden. O dönemde bu isimler (hakim ve savcılar) aktif görev yapan isimler. Bu konuyu da açıklığa kovuşturmak isterim” dedi. Kavurmacı tahliyesini de isteyerek konuşmasını tamamladı. Diğer tutuklu sanıklarda suçsuz olduklarını belirterek, tahliye talebinde bulundu. Duruşma yarına ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TUSKON’a yönelik yapılan FETÖ soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede, firari şüpheliler Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Başkanı Rızanur Meral, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis 25 yıl 6’şer aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı ve iş adamı Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 83 iş adamı hakkında ise “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

"Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve tatlıcı Güllü hakkında kritik karar bugün verilecek" haberi, 11 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve tatlıcı Güllü hakkında kritik karar bugün verilecek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve tatlıcı Güllü hakkında kritik karar bugün verilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  2. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  3. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  4. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  5. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  6. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  7. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  8. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  9. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  10. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  11. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  12. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  13. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  14. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  15. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  16. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  17. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  18. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  19. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  20. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
Politika Haberleri