Toyota 'utanç verici' Daihatsu skandalı sonrası güven kazanmak için yeniden yapılanıyor!

Toyota 'utanç verici' Daihatsu skandalı sonrası güven kazanmak için yeniden yapılanıyor!

Toyota 'utanç verici' Daihatsu skandalı sonr... Toyota'dan güveni kazanmak adına yeni hamle geldi. Utanç kaynağı güvenlik skandalının peşinden yeniden yapılandırmayı duyurdu. Daihatsu skandalında yeni gelişmeler paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Dünya devi Toyota'dan yeni bir hamle daha geldi. Daihatsu skandalının peşinden yeniden güven kazanmak adına yapılanmayı işaret etti. Son bir yılda 600 binden fazla otomobil testlerinde utanç kaynağı ortaya çıktı.

TOYOTA KOLLARINI SIVADI

Toyota, bünyesindeki minik araç üreticisi Daihatsu'da yaşanan utanç verici güvenlik skandalının peşinden müşteri itimatını yeniden kazanma ve marka imajını temizleme adına kolları sıvadı. Toyota CEO'su Koji Sato, Daihatsu'nun üst yönetimini Toyota'nın deneyimli yöneticileriyle değiştirerek, yan kuruluş üstündeki kontrolünü sıkılaştırmayı ve operasyonlarını yeniden yapılandırmayı amaçlıyor.

2020-daihatsu-rocky-jdm-spec-3.jpeg

YENİDEN YAPILANMA

Daihatsu Başkanı Sunao Matsubayashi ve Başkan Soichiro Okudaira istifa ederken, Toyota, şirket kültürünü reforme etmekle görevlendirilen yeni başkan olarak Masahiro Inoue ve yeni icra başkan yardımcısı olarak Masanori Kuwata'yı atadı. Bu değişimler 1 Mart'ta yürürlüğe girecek.

Yeniden yapılanma kapsamında, Daihatsu'nun işleri yeniden minik araçlara odaklanacak ve bazı yurtdışı operasyonları ortak şirketlere devredilecek. Bu hamle, şirketin geliştirme ve üretim kaynaklarını aşırı derecede zorlayan büyüme baskısını hafifletmeyi amaçlıyor.

2020-daihatsu-rocky-accessorized-jdm-spec-17.jpg

ÜRETİM TEMPOSUNU DÜŞÜRÜYOR

Daihatsu'da yaşanan problemler, Toyota Grubu şirketlerini tökezleten kalite sorunları zincirinin bir parçası ve dünyanın en büyük otomobil üreticisinde bir ruh arayışını tetikledi. Toyota Başkanı Akio Toyota, geçtiğimiz ay grup şirketlerinin liderlerine temellere geri dönme talimatı verdiğini belirtmişti. Şimdi Toyota, üretim temposunu yeniden düşünüyor.

"Daihatsu kısa vadede yavaşlayacak ama bu süreçte güçlerini yeniden kazanacak," diyerek değişiklikleri duyuran Sato, Daihatsu'nun geleceğine dair daha fazla detayın Nisan ayında açıklanacağını belirtti.

toyota-rebadges-prius-v-as-daihatsu-mebius-2.jpg

GÜVENLİK SKANDALI

Geçtiğimiz senenin sonlarında, Daihatsu, yan kuruluşun yan çarpma etki testlerinde sahtekarlık yaptığının ortaya çıkması üzerine tüm modellerin sevkiyatını durdurmak zorunda kaldı. Bağımsız bir inceleme, Daihatsu'nun 64 model isminde güvenlik testlerini manipüle ettiğini, bunların bazılarının Toyota tarafınca satılan iki düzineden fazla model olduğunu buldu.

Daihatsu'nun hilekarlığı üç on yıla yayılıyor. Toyota, hileli testlerle ilgili herhangi bir kazanın farkında olmadığını söyledi, bu testler esas olarak araçların hava yastığı kontrol üniteleri çevresinde yoğunlaşmıştı.

Daihatsu'nun güvenlik skandalı devam ederken, Japon yetkililer 26 Ocak'ta Daihatsu'nun Japonya'da üç ticari aracı üretme onayını iptal etti. Bu, Japonya'nın Ulaştırma Bakanlığı'nın Daihatsu modelleri için sözde tip onayını geri çekmesinin üçüncü örneğiydi.

gambar-mobil-daihatsu-terios-03.jpg

10 MODELİN SEVKİYATI ASKIYA ALINDI

2022'de, Hino'nun 2003 yılından itibaren 600.000'den fazla araçta kullanılan motorların emisyon testlerinde usulsüzlük yapıldığının ortaya çıkmasıyla yanlış davranışlara bulaştığı görüldü.

Son olarak, geçen ay, bir grup şirketi tarafınca yapılan uygun olmayan ürün testi bulunduktan sonra Toyota, bazı Toyota Hilux pikapları ve Land Cruiser SUV'leri ile seçili Lexus LX modelleri dahil olmak üzere 10 modelin küresel sevkiyatını askıya aldı.

Bu durum, Toyota'nın yan kuruluşu olan Toyota Industries'in motorların beygir gücü ve tork testlerini yürütmesiyle gerçekleşti.

Daihatsu, yanlış davranışları için ceza olarak, Toyota'nın elektrifikasyona geçişi hızlandırmak için oluşturduğu Japonya genelindeki ticari araç konsorsiyumundan çekileceğini söyledi.

"Toyota 'utanç verici' Daihatsu skandalı sonrası güven kazanmak için yeniden yapılanıyor!" haberi, 13 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Toyota 'utanç verici' Daihatsu skandalı sonrası güven kazanmak için yeniden yapılanıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Toyota 'utanç verici' Daihatsu skandalı sonrası güven kazanmak için yeniden yapılanıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  2. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  3. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  4. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  5. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  6. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  7. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  8. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  9. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  10. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  11. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  12. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  13. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  14. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  15. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  16. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  17. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  18. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  19. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  20. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
Ekonomi Haberleri