Trabzonspor Deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0'la Geçti!

Trabzonspor Deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0'la Geçti!

Trabzonspor Deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0'la... Trabzonspor, MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 mağlup ederek yeni yılı 3 puanla açtı. Edin Visca'nın attığı golle kazanılan maç, Abdullah Avcı yönetimindeki 4. deplasman zaferini getirdi. Genç yetenek Fountas, galibiyetle başlamaktan mutlu, takımın hedefi ise seri yakalamak!

Trabzonspor'da MKE Ankaragücü deplasmanında gelen galibiyet yüzleri güldürdü. Yeni yıla 3 puanla başlayan bordo-mavililer, başkent galibiyetiyle ligde 4'üncü deplasman zaferini elde etmiş oldu. Lig'de bu sezon en az şut çektiği maçı MKE Ankaragücü karşısında ortaya koyup, haftayı 3 puanla, 3'üncü sırada kapayan Karadeniz ekibi, hafta içi Samsunspor'la oynayacağı erteleme maçını da kazanıp, seri yakalamayı hedefliyor.

Süper Lig'in 19'uncu haftasında MKE Ankaragücü'nün konuğu olan Trabzonspor sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılırken, sırasını da korumuş oldu. Deplasmandan 3 puanla dönen bordo-mavililer, bu sonuçla Ankaragücü'ne konuk olduğu son 7 Süper Lig karşılaşmasının 5'ini kazanırken, kalesini de gole kapatmayı başardı. Ayrıca Süper Lig'de çıktığı son 5 deplasman maçının 4'ünü (Fenerbahçe, Gaziantep FK, İstanbulspor, MKE Ankaragücü) kazanan Trabzonspor, son galibiyetiyle daha önce 20 dış saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını yakalamış oldu. Abdullah Avcı, MKE Ankaragücü karşısındaki 1-0'lık skor ile Süper Lig'in 2007-2008 sezonundan bu yana en fazla tek farklı galibiyet alan teknik direktör olarak istatistiklere yansıdı.

VİSCA: HERKESİ ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR

MKE Ankaragücü karşısında galibiyeti getiren golü kaydeden Edin Visca, başkent deplasmanı sonrası konuşmasında, zemin ve hava şartlarının kendilerini zorladığını ancak önemli olanın galibiyetle ayrılmak olduğunu ifade etti. Visca, Samsunspor maçından da galibiyetle ayrılarak MKE Ankaragücü karşısında aldıkları galibiyeti tamamlamak istediklerini ifade ederek, taraftarların bu maçta tribünleri doldurarak kendilerini desteklemelerini istedi. Visca, "Zor bir dönem olacak ama herkes için zor olacak. Şimdi iyi bir dinlenme ve rejenerasyon yaparak önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu yoğun fikstür herkes için olacak onun için benim için sorun yok. İyi bir dinlenme ve her şeyi doğru yapmak önemli olan. Hafta içi oynayacağımız maça taraftarlarımızı davet ediyoruz. O maçta dolu tribünler istiyoruz. Çünkü bugün aldığımız 3 puanı o maçla tamamlamak istiyoruz. Çünkü 3.sırada kalmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BİZ KENDİMİZE BAKACAĞIZ"

Zaman zaman yapılan eleştirilerle ilgili de konuşan Visca, "Her maç 90 dakika, en iyi performansı dünyada kimse göstermiyor. Sonuçta karşı takım bir şeyler deniyor ve bir şeyler yapmak istiyor. Futbolda bugünkü gibi detaylar çok önemli. Doğru hücum, atak yaptık ve 1 gol bulduk. Sonrası söylediğim gibi hava şartları, zemin zordu. Biz haftayı 3 puanla kapattık. Ama bundan sonrası her maç daha iyi olacağız" dedi.

FOUNTAS: GALİBİYETLE BAŞLAMAK ÇOK İYİYDİ

Trabzonspor'da Trezeguet'in Afrika Kupası maçları için ülkesinin milli takımında yer alması nedeniyle bu maçta şans bulan genç oyuncularından Fountas da maç sonu yaptığı açıklamada yeni yıla galibiyetle başlamanın kendileri için önemli olduğunu söyledi. Fountas, "Yeni yılda ilk maçı galibiyetle almamız çok önemli. Çünkü ilk maçlar her zaman zor olur. 3 puanı aldığımız için çok mutluyuz. Ve benim açımdan da galibiyetle başlamak çok iyiydi. Bu sene benim Trabzon'da ilk senem. Ve takıma yardımcı olmaya çalışıyorum ve her seferinde yüzde yüzümü vermek istiyorum. Çünkü büyük bir takımdayım ve bütün maçları kazanmamız gerekiyor. Kendi açımdan da şunu söylemek istiyorum, iyi oynamak istiyorum. İyi oynarsanız hem kendinize yardımcı oluyorsunuz hem de takıma yardımcı oluyorsunuz" diye konuştu.

YEREL BASIN MANŞETLERİ

Öte yandan Trabzonspor'un MKE Ankaragücü karşısında deplasmanda elde ettiği galibiyet kentteki yerel basında da yankı buldu. Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler Trabzonspor'un deplasmanda aldığı galibiyeti manşetlerinde farklı başlıklarla okuyucularına aktardı. Gazetelerden bazıları ise bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golü atan Edin Visca'nın ismine vurgu yaparak manşetlerinde ilginç başlıklar kullandı.

 

Gazetelerin başlıkları şöyle:

Karadeniz gazetesi: Sessizliği Visca bozdu, Teşekkürler EDİN

Kuzey Ekspres gazetesi: 2024'e Dikkat EDİN

Taka Gazetesi: Fırtına'dan yeni yıl hediyesi

Sonnokta Gazetesi: Başkent'e selam 3 puana devam

Günebakış Gazetesi: Trabzon'dan altın vuruş

Trabzonspor yeni yıla galibiyetle başladı; hedef Samsunspor « Akdeniz PazarTrabzonspor yeni yıla galibiyetle başladı; hedef Samsunspor

"Trabzonspor Deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0'la Geçti!" haberi, 07 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Trabzonspor Deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0'la Geçti! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trabzonspor Deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0'la Geçti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  2. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  3. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  4. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  5. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  6. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  7. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  8. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  9. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  10. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  11. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  12. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
  13. 01:13 Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi
  14. 01:12 Çinli Otomotiv devi Geely, Türkiye pazarına gözünü dikti!
  15. 01:12 Dağ gibi kabarıyor, pamuk gibi oluyor: İşte tel tek ayrılan gözleme tarifi
  16. 01:10 Saatlerce yoğurmadan 10 dakikada çiğ köfte tarifi!
  17. 01:09 Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
  18. 01:08 Anne usulü etli lahana dolması tarifi
  19. 01:07 Sıcaklarda yapılacak pasta tarifi: Sadece 3 malzemeyle hazır!
  20. 01:03 Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
Spor Haberleri