Trafik kazasında ölen Taner Ay’ın ailesi sessizliğini bozdu: İspat edene 1 milyon vermeye hazırız!

Trafik kazasında ölen Taner Ay’ın ailesi sessizliğini bozdu: İspat edene 1 milyon vermeye hazırız!

Trafik kazasında ölen Taner Ay’ın ailesi ses... Bulgaristan’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Taner Ay’ın ailesi bir basın açıklaması yaptı. Hakkındaki iddiaları ispat edene 1 milyon avro verileceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları bulunan Almanya’da yaşayan ve yasaklı olan Almanyalı Osmanlılar isimli çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen Taner Ay'ın Beştepe’den, Özel Harekât Dairesi’nden, Yargı Yılı açılış töreninden paylaştığı fotoğraflar basında yer almıştı.

Ay ailesi geçtiğimiz gün Taner Ay’ı, uyuşturucu, silah kaçakçılığı, kadın ticareti ve mafya ile ilişkili olduğunu gösteren aslı olmayan ve alçakça yapılan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatacaklarını hatta bu iftiraları ispatlayan olursa da 1 milyon euro para ödülü vereceklerini duyurmuştu.

Kırşehir Haber Vakti sitesinde yer alan habere göre, bugün Ay ailesi tarafından yeni bir basın açıklaması yayınlandı. Taner Ay’ın cenazesi nedeniyle acılarını paylaşan insanlara teşekkür edilerek başlayan basın açıklamasında daha önce ödül olarak açıklanan 1 milyon euro’ luk paranın evlatlarına bu çirkin iftiraları atanlarla hesaplaşmak ve onların hukuk önünde hesap vermelerini sağlamak için kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, Taner Ay’ın “Almanyalı Osmanlılar” yöneticisi olmadığı ileri sürüldü. Bu iddialarda bulunanlar hakkında hukuki işlem başlatıldığı açıklandı. Açıklamada, Taner Ay’ın Almanya’da mahkeme kararıyla yasaklanan Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) adlı grupla ilişkisi olduğu, Türkiye hükümetinin bu gruba destek olduğu, Taner Ay’ın hükümetle grup ikisi arasındaki ilişkiyi kontrol ettiği ve bir mafya liderinden para aldığı iddiaları için "tamamen asılsız" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu, işi gerçekten yapan kişileri gizleme, onları temize çıkarma, doğruların ortaya çıkmasını engelleme amacıyla yapılan planlı bir yön saptırma ve yıpratma operasyonudur. Taner Ay’ın iddia edilen ne Osmanen Germania grubuyla ne de dünyanın herhangi bir yerinde faaliyet gösteren herhangi bir illegal grup ile hiçbir zaman ilişkisi olmamıştır.

Biz ‘Osmanen Germania grubu temizdir’ demiyoruz. Biz ‘Taner Ay hakkında bu gruba üye olduğu ile ilgili hiçbir iddianame, hiçbir soruşturma, hiçbir ifade verme, hiçbir mahkeme kararı yok’ diyoruz. Delilsiz, ispatsız, sadece sosyal medyada yer alan 1-2 fotoğraftan suçlu çıkarmak, kişilik haklarına iftira atmak, hakkaniyet ilkesi ile bağdaşmayıp insanlığın ve hukukun tüm evrensel ilkelerine aykırıdır.”

Ay ailesi tarafından yapılan açıklamada ayrıca, “Suçlamaları ispat edenlere 1 milyon vermeye hazırız. Eğer ispatlayamazlarsa, ispat edene vereceğimizi ilan ettiğimiz o 1 milyon avro’yu iftira atanların cezalandırılması için kullanacağız” denildi.

 

"Trafik kazasında ölen Taner Ay’ın ailesi sessizliğini bozdu: İspat edene 1 milyon vermeye hazırız!" haberi, 07 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Trafik kazasında ölen Taner Ay’ın ailesi sessizliğini bozdu: İspat edene 1 milyon vermeye hazırız! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trafik kazasında ölen Taner Ay’ın ailesi sessizliğini bozdu: İspat edene 1 milyon vermeye hazırız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  2. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  3. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  4. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  5. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  6. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  7. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  8. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  9. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  10. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  11. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  12. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  13. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  14. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  15. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  16. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  17. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  18. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  19. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  20. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Gündem Haberleri