Trafik Sigortası Hızlanıyor: Yeni Teklif Platformu Devreye Giriyor

Trafik Sigortası Hızlanıyor: Yeni Teklif Platformu Devreye Giriyor

Trafik Sigortası Hızlanıyor: Yeni Teklif Pla... Yeni Sigorta Aracıları Teklif Platformu, trafik sigortası süreçlerini hızlandırarak ve şeffaflığı artırarak sürücülere kolaylık sağlıyor. SEDDK tarafından belirlenen kurallarla işleyecek platform, 19 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

 

Yeni Sigorta Aracıları Teklif Platformu, trafik sigortası süreçlerini hızlandırarak ve daha şeffaf hale getirerek sürücülere büyük kolaylık sağlayacak. SEDDK tarafından belirlenen kurallarla işleyecek olan platform, araç sahiplerinin poliçe alım sürecinde yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

YENİ SİGORTA ARACILARI TEKLİF PLATFORMU, TRAFİK SİGORTASI SÜREÇLERİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Trafik sigortası poliçelerinin belirlenen kısa sürelerle geçerliliğini koruması ve çeşitli kuruluşların farklı uygulamaları, araç sahipleri için sıkıntılı bir süreç olabiliyor. Ancak, bu sorunu çözmek amacıyla geliştirilen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu", 19 Şubat tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. 

Platformun temel amacı, sürücülere hızlı bir şekilde poliçe almalarını sağlamak ve teklif vermeyen sigorta şirketlerini tespit etmeyi kolaylaştırmaktır. Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda işleyecek olan bu platform, trafik ruhsatı bulunan sigorta şirketlerinin zorunlu üyeliğini gerektirecek ve sistem entegrasyonunu sağlayacaktır.

Platformun en önemli özelliklerinden biri, sürecin hızlandırılması ve şeffaflığın artırılmasıdır. SEDDK'nin belirlediği genelgeye göre, sigorta şirketleri, aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle organik bir şekilde ortaklık yapacak ve platform üzerinde geçerli olan sözleşmeler yapacaklar. Bu sayede, sürecin her aşamasında şeffaflık sağlanacak ve sürücüler daha hızlı bir şekilde poliçelerine ulaşabilecekler.

Ayrıca, platform üstünden yapılan aracılık sözleşmelerinde teminat mektubu veya kefalet sigortası talep edilmeyecek. Sigorta şirketleri, acentelere yalnızca tek bir şirketle çalışma zorunluluğu getiremeyecek ve acentenin müşteri portföyüne zarar verecek herhangi bir kısıtlama yapamayacaklar.

Teklif alma süreci iki faza ayrılacak. İlk fazda, acenteler halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alabilecekler. Sigortalının onayladığı teklif işleme alınacak. İlk fazda teklif alamayan acenteler, ikinci faza geçecekler. İkinci fazda, acenteler platform üstünden diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler. Bu fazda da 10 dakika içinde teklifler verilecek ve verilmeyen tekliflerin ve gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmemesinin poliçe düzenlememek olarak kabul edileceği açıklandı.

Sonuç olarak, yeni Sigorta Aracıları Teklif Platformu, trafik sigortası süreçlerinde önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Bu platform, sürücülere daha hızlı ve şeffaf bir hizmet sunarken, sigorta şirketleri ve acenteler arasındaki işbirliğini de güçlendirecek.

"Trafik Sigortası Hızlanıyor: Yeni Teklif Platformu Devreye Giriyor" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Trafik Sigortası Hızlanıyor: Yeni Teklif Platformu Devreye Giriyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trafik Sigortası Hızlanıyor: Yeni Teklif Platformu Devreye Giriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Türkiye Haberleri