TÜGVA’ya direnen bürokratlar görevden alındı

TÜGVA’ya direnen bürokratlar görevden alındı

TÜGVA’ya direnen bürokratlar görevden alındı Eski TÜGVA yöneticisi Ramazan Aydoğdu, vakfın isteklerine direnenlerin görevden alındığını, yöneticilere dair taciz, gasp gibi suçlamaların bulunduğunu söyledi.

Kurucuları arasında Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu ve 'torpil listesi' ortaya çıkan Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA)eski yöneticilerinden Ramazan Aydoğdu, vakıf içerisinde direnen kişilerin görevden alındığını ve buna dair suçlamalar uydurulduğunu söyledi. Aydoğdu, "Benim TÜGVA ile ilişkimin kalmadığını hatta hain olduğumu teşkilatlara yayarak etkimin kırılması gerektiği konuştular" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) dair yeni ayrıntılar açığa çıktı.

Uzun bir süre TÜGVA’da üst düzey yöneticilik yapan Ramazan Aydoğdu, vakfın 'ordu, emniyet, yargı ve devletin birçok birimine kadro yerleştirdiğine' dair belgeleri sızdırdığı iddiasıyla yargılandı ve 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Yaklaşık 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra 11 Mayıs 2022’de tahliye edildi.

Aydoğdu’nun 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yaptığı yazılı savunmada, “TÜGVA’nın MİT ve Emniyet ile ilişkisi olduğu, bu yolla bazı isimlerin takip ettirilip bilgilerine ulaşıldığı” iddiası da gündeme taşındı.

GÖREVDEN ALDIRDILAR

Ancak, Aydoğdu’nun mahkemede anlattıkları bununla sınırlı kalmadı. Aynı zamanda İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Aydoğdu, bürokrat olduğu dönemde yaşadıklarını ve tanık olduklarını anlattı. Aydoğdu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Bağlama’nın TÜGVA’nın isteklerine direndiği için görevden alındığını anlattı. Aydoğdu TÜGVA ile müdürlük arasında yaşananları şöyle anlattı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimleri sonrası İstanbul’da il dengelerinin değişmesi nedeniyle TÜGVA gibi sivil toplum örgütlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığından talepleri arttı. Bizde o makamda devletini temsil eden bir şube müdürü olarak bazı talepleri geri çevirdik.

Ancak, iki seçim arasında ilimizde bulunan bir mülki amirimiz beni ve il müdürümüz Cemil Bağlama’yı makamına davet etti. Makama çıktığımızda odada TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da bulunmaktaydı. Toplantıyı yöneten bürokratımız TÜGVA’nın bazı talepleri olduğunu bize iletti. İl Müdürümüz Cemil Bağlama ile birlikte talepler içerisinden makul ve kamu faydası olanları karşılayabileceğimizi ancak maddiyat ve keyfiyet olanlarını karşılayamayacağımızı ifade ettik. Toplantıdan bir süre sonra İl Müdürümüz Cemil Bağlama görevden alındı. Ardından bir süre sonra ben görevden alındım.”

TÜGVA’NIN TALEPLERİ

Sultangazi Gençlik Merkezi’nin de TÜGVA’ya bedelsiz verilmesine karşı çıktığını ancak görevden alındıktan sonra tahsis edildiğini ve tüm giderlerini bakanlık tarafından karşılandığını anlatan Aydoğdu, “TÜGVA’ya ait Keşan kampının maliyetinin karşılanması konusunda direndim, Marmaracık Kampı’nı talep etmelerine rağmen kendilerine vermedim. TÜGVA yöneticileri, İBB seçimleri sonrası kurumun tesislerini ve gençlik merkezlerini talep ettikleri ancak şahsımın direndiğini, konunun gerekirse Berat veya Bilal beye intikal ettirilebileceği, telefonlarımın dinlendiğini ancak bir şey çıkmadığı, gerekirse il dışına tayinim için baskı yapılacağı, benim TÜGVA ile ilişkimin kalmadığını hatta hain olduğumu teşkilatlara yayarak etkimin kırılması gerektiği konuştular.

Proje ve kamplar noktasında TÜGVA ile diğer STK’leri aynı kefeye koyduğum, şahsıma yönlendirilen iş adamlarını dikkate almadığım, gençlik liderliği ve sosyal uyum projeleri noktasında yapılan işe alımlarda TÜGVA’nın gönderdiği listeleri dikkate almadığımın konuşulduğu da hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.

TACİZ, GASP, HIRSIZLIK VE DEVLETE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR...

TÜGVA’nın İdari Disiplin Soruşturmalarını yürüttüğün de anlatan Aydoğdu, TÜGVA’da yöneticilik yaptığı dönemde, TÜGVA yöneticileriyle ilgili birçok ihbar geldiğini anlattı. Aydoğdu bu ihbarlarda, “Yargıya müdahale, FETÖ üyesi olmaya, zimmet, taciz, gasp, hırsızlık ve devlete karşı işlenen suçlar başta olmak üzere birçok suç iddiasının” yer aldığını söyledi. Aydoğdu’nun kendisini “elinde ülke gündemini altüst edebilecek bilgi ve belgeler olan biri” olarak ifade etmesi de dikkatleri çekti.

VAKFIN İKNA YÖNTEMİ

Aydoğdu savunmasında, TÜGVA’nın daha önce FETÖ’nün dershane olarak kullandığı bir binayı almak için başvurduğu yolu şöyle anlattı:

“TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Recep Can tarafından gönderilen benden başka 6 kişiye daha gönderildiği görüntülenen e-postada, Van ilinde FETÖ’den kalma FEM Dershanesi binasının olduğu, bu mekânın alınabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın TÜGVA İl Yüksek İstişare Kurulu üyesi seçildiği anlatılıyor. Bu adımın vakıf çalışmalarında sorun çıkmaması ve gençlik merkezlerinin imkânlarından yarar sağlama noktasında önemli olduğu, bu bina ile ilgili İl Müdürlüğü’ne, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından kendileri için tahsis edildiği, her şey yolunda giderse söz konusu binanın TÜGVA’ya tahsis edilebileceğinden bahsedilmektedir.”

Mailde adı geçen Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise 2022’nin Mayıs ayında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine getirildi.

'ELDEN MAAŞ ALIYORDUM'

Vakıfta yöneticilik yaptığı dönemde “elden” maaş aldığını da belirten Aydoğdu, “Görevlerimin büyük dönemini ücretsiz ve gönüllü olarak, bir kısmını da birçok TÜGVA çalışanı gibi elden ücret almak suretiyle yürüttüm” diye ifade etti.

"TÜGVA’ya direnen bürokratlar görevden alındı" haberi, 04 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TÜGVA’ya direnen bürokratlar görevden alındı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜGVA’ya direnen bürokratlar görevden alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  2. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  3. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  4. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  5. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  6. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  7. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  8. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  9. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  10. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  11. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  12. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  13. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  14. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  15. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  16. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  17. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  18. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  19. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  20. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
Gündem Haberleri