Tüketici kredilerinde büyüme yavaşlıyor!
Tüketici kredilerinde büyüme yavaşlıyor! Bankacılık sektöründe son yaşanan gelişmeler, kredi kullanımı ve faiz oranlarında önemli değişikliklerin yaşandığına işaret ediyor. Veriler, tüketici kredilerindeki düşüşü, ticari kredilerdeki ivmeli artışı ve kredi kartı bakiyelerindeki yükselişi gösteriyor.
TÜKETİCİ KREDİLERİNDEKİ DÜŞÜŞ
Bankacılık sektöründe geçen hafta tüketici kredilerinde yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Verilere göre, bu düşüş yüzde 34,1'den yüzde 32,3'e gerilemiş durumda.
FAİZ ORANLARINDAKİ REKOR YÜKSELİŞ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, gereksinim kredilerindeki faiz oranları yüzde 86'yı aşarak rekor seviyeye ulaştı.
MEVDUAT BANKALARINDAKİ ARTIŞ
Mevduat bankalarında tüketici kredilerinde ise geçen hafta yüzde 0,77'lik bir artış yaşandı. Toplam miktar 1 trilyon 533 milyar 901 milyon 571 bin liraya çıktı.
GENEL KREDİ HACMİNDEKİ ARTIŞ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, sektörün genel kredi hacmi artış kaydediyor. Kredi hacmi 29 Mart itibarıyla 165 milyar 871 milyon lira artarak yükseldi.
TİCARİ KREDİLERDEKİ ARTIŞ
Tüketici kredilerinin aksine ticari kredilerde ise büyüme ivmesi gözle görülür şekilde arttı. Bu alandaki büyüme oranı yüzde 27,4 olarak gerçekleşti.
TAKSİTLİ TİCARİ KREDİLERDEKİ ARTIŞ
Merkez Bankası verilerine göre, taksitli ticari kredi miktarı da artış gösterdi. Geçen hafta bu krediler yüzde 1,22 artarak 1 trilyon 455 milyar 598 milyon 829 bin liraya yükseldi.
KREDİ KARTI BAKİYESİNDEKİ ARTIŞ
Kredi kartı bakiyesi ise yüzde 3,56'lık bir artışla 1 trilyon 817 milyar 253 milyon 891 bin liraya yükseldi.
"Tüketici kredilerinde büyüme yavaşlıyor!" haberi, 05 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Tüketici kredilerinde büyüme yavaşlıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tüketici kredilerinde büyüme yavaşlıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.