TÜRASAŞ’ın Yeni Adımı: Eskişehir 5000 Elektrikli Lokomotif Üretimi Başlıyor

TÜRASAŞ’ın Yeni Adımı: Eskişehir 5000 Elektrikli Lokomotif Üretimi Başlıyor

TÜRASAŞ’ın Yeni Adımı: Eskişehir 5000 Elektr... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin raylı sistemlerdeki yerlilik ve millilik hamlesini vurguladı. TÜRASAŞ'ın imzaladığı sözleşmeyle 95 adet "Eskişehir 5000" Elektrikli Lokomotif üretimine start verilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun liderliğinde, Türkiye'nin raylı sistemler alanındaki yerlilik ve millilik hamlesi, TÜRASAŞ'ın imzaladığı sözleşme ile bir kez daha güçlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) ile TCDD Taşımacılık arasında imzalanan Eskişehir 5000 Elektrikli Anahat Lokomotifi Sözleşmesi İmza Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü'nde Türkiye'nin en modern ve en büyük kapasiteli Boji Üretim Fabrikasının açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Uraloğlu, demiryolu taşımacılığında kullanılan her türlü aracın ihtiyacı olan bojilerin bu fabrikada üretileceğini söyledi. Ayrıca, bugün imzalanan sözleşmeyle TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nün TCDD Taşımacılık için 95 adet "Eskişehir 5000" Elektrikli Anahat Lokomotifinin üretimine başlayacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin teknoloji ürünü ihracatının 2023'te 100 milyar dolara ulaştığını belirterek, bu başarının ülkenin sanayisini ve milli teknoloji ürünlerini geliştirme vizyonunun bir sonucu olduğunu vurguladı. Savunma sanayisi, makine, medikal, ulaştırma, elektrik ve elektronik gibi alanlarda orta yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatının önemine değindi.

Uraloğlu, Türkiye'nin milli teknoloji ürünleri ile dünya çapında küresel bir üretici ve ihracat ülkesi olduğunu ifade ederek, Türk savunma sanayisinin önemli başarılarından bahsetti. Gökbey ve Atak Helikopterleri, Bayraktar, Akıncı ve Kaan gibi milli savaş uçaklarının yanı sıra MİLGEM Projesi ile Türkiye'nin kendi savaş gemilerini ürettiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin ilk yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE'nin yanı sıra yerli iletişim uydusu TÜRKSAT 6A'nın uzayda faaliyete geçeceğini belirtti.

TÜRASAŞ'ın demiryolu araçlarının üretiminde önemli bir rol oynadığını söyleyen Uraloğlu, TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ'ın birleştirilerek TÜRASAŞ çatısı altında toplandığını hatırlattı. Bu birleşmenin raylı sistem üretim süreçlerine yeni bir ivme ve sinerji getirdiğini dile getirdi. Ayrıca, TÜRASAŞ'ın Orta Doğu'nun en büyük raylı sistem araç üreticilerinden biri haline geldiğini ve uluslararası standartlarda lokomotifler, tren setleri, yolcu ve yük vagonları ürettiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu taşımacılığı alanında milli ve yerli üretimlerle gurur duyduğunu ifade ederek, yerli elektrikli tren setleri ve hızlı tren projelerinin önemine değindi. Ayrıca, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nün lokomotif, boji, elektrik makinaları, motor, vagon, talaşlı imalatlar ve kimyasal işlemler fabrikalarından oluşan dev bir üretim merkezi olduğunu vurguladı. Bu merkezin bugüne kadar birçok çeşitli tipte lokomotif ve vagon ürettiğini, ayrıca milli teknoloji ürünleri geliştirildiğini ve ihracat yapıldığını belirtti.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu sektöründeki başarılarının artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi ve önümüzdeki dönem

"TÜRASAŞ’ın Yeni Adımı: Eskişehir 5000 Elektrikli Lokomotif Üretimi Başlıyor" haberi, 15 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan TÜRASAŞ’ın Yeni Adımı: Eskişehir 5000 Elektrikli Lokomotif Üretimi Başlıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜRASAŞ’ın Yeni Adımı: Eskişehir 5000 Elektrikli Lokomotif Üretimi Başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:24 Savunma Bakanlığı Skandalı: Rüşvet Şüphesiyle Tutuklamalar Rusya'yı Sarsıyor
  2. 18:16 UEFA Başkanı Rosetti, EURO 2024 Öncesi Hakem-Kaptan İletişimini Güçlendirmeyi Hedefliyor
  3. 18:12 Galatasaray'ın Şampiyonluk Yolunda Kritik Adım: Okan Buruk'un Stoper Tercihi Değişiyor!
  4. 18:04 Trafik Denetimlerinde Artış: İstanbul'da Kazalar Azalırken, Ceza Kesimleri Yükseliyor
  5. 18:00 GPT-4o: Hızlı ve Duygusal, Ancak Kusurlar ve Enerji Tüketimi Sorunu Var
  6. 17:51 Galatasaray, Şampiyonluk İçin TFF'ye Başvurdu: Kupa Sevinci Derbiye Mi Kaldırılacak?
  7. 17:45 FETÖ'nün Sızmaya Çalıştığı 544 Şüpheli Yakalandı: KISKAÇ-15 Operasyonu
  8. 17:38 İngiltere İş Piyasası: İşsizlik Yüzde 4,3'e Yükseldi, İstihdam Oranı %74,5 Oldu
  9. 17:33 Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak"
  10. 17:26 Beşiktaş, Dortmund'un Yıldız Forveti Sebastien Haller'in Peşinde
  11. 17:20 Tom Cruise denize böyle girdi! Yıllar sonra çıplak yakalandı!
  12. 17:18 NBA Yarı Finalinde Celtics ve Thunder'dan Kritik Galibiyetler!
  13. 17:15 Brent Petrol: 83,40 Dolara Yükseldi, Çin ve Kanada'dan Gelen Haberler Piyasayı Etkiliyor
  14. 17:10 Baltimore'da Kargo Gemisinin Çarptığı Köprü Enkazı Kontrollü Patlatıldı
  15. 17:06 Oyuncu Batuhan Karacakaya’nın ‘şantaj’ davasından haber var!
  16. 17:05 Beşiktaş, Philippe Coutinho İçin Transfer Hamlesi Yapıyor!
  17. 17:02 TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de Mart Ayında Kümes Hayvancılığı Sektöründe Artışlar Kaydedildi
  18. 16:57 Melinda French Gates, Gates Vakfı'ndan Ayrılıyor: 12,5 Milyar Dolarlık Bağış!
  19. 16:56 Son haline inanamayacaksınız. Efsane Manken, Güzide Duran'ın son hali adeta büyülüyor!
  20. 16:49 Meta'nın Yeni Projesi: Yapay Zeka Destekli Kameralı Kulaklıklar!
Türkiye Haberleri