Turgut Altınok: "Büyükşehirde çalışan İYİ Partili üyelere tehditler var"

Turgut Altınok:

Turgut Altınok: "Büyükşehirde çalışan İYİ Pa... Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, katıldığı bir programda gündem yaratacak sözler söyledi. ABB bünyesinde çalışan İYİ Partili üyelerin işten çıkarılmakla tehdit edildiğini dile getirdi.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, 31 Mart seçimlerine az bir süre kala vatandaşlarla bir araya gelerek, şehrin her kesimini ziyaret ediyor ve onların sorunlarını dinliyor. Altınok, Ankara'nın son beş yılda önemli bir değişim geçirdiğini belirterek, başkenti daha yaşanabilir, canlı ve hareketli hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Altınok, "ABB'de çalışan İYİ Partili üyelere tehdit var" şeklindeki iddiaları da gündeme getirdi.

ALTINOK: "BÜYÜKŞEHİRDE ÇALIŞAN İYİ PARTİLİ ÜYELERE TEHDİTLER VAR"

Seçim kampanyası süren Altınok, katıldığı bir programda, Mansur Yavaş'ın İyi Parti'ye yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini iddia etti. Büyükşehirde görev yapan İyi Partili üyelere yönelik tehditlerin olduğunu belirterek, son aldığı bilgilere göre, işçi kardeşlerine istifa etmeleri konusunda baskı yapıldığını ve aksi takdirde işten çıkarılacakları tehdidiyle karşılaştıklarını söyledi. Altınok, "Mansur Yavaş İyi Parti'ye operasyon yaptı. Büyükşehirde çalışan İyi Partili üyelere tehditler var. Bana son gelen bilgiler, işçi kardeşlerimize "istifa edeceksin yoksa seni işten atacağız" diyorlar. Bunlar gerçek tabi. Benim duyduğum İyi Partiler "sana oy vereceğiz" diyorlar" dedi. ifadelerini kullandı.

ALTINOK "ANKARALI EN PAHALI SUYU TÜKETİYOR"

Altınok, kendisine yöneltilen Yavaş'ın "Suya yüzde 50 indirim vaadinizle ilgili, "Yasal olarak yapamayacakları şeyi iddia ediyorlar" açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Aday olduğu dönemki Ahmet Hakan ile olan programına bir bakın. Ne diyor orada? "Suyu ücretsiz vereceğim" diyor. Kendisi söylüyor. Ahmet Hakan soruyor "Nasıl?" diyor. Ücretsiz vereceğim diyor. Diyor ki "atık sudan yüzde 50'sini alacağım." Dolayısıyla böyle bir şey yok. Ankaralı en pahalı suyu tüketiyor. Su olmazsa olmazdır. Su üretimdir. Su hayvancılıktır. Su tarımdır. Su medeniyettir. Su fiyatlarını 31 Mart'tan sonra indireceğiz" cevabını verdi.

"ANKARA BÜYÜK BİR KASABAYA DÖNÜŞTÜ, İNŞALLAH KÖYE DÖNÜŞMEZ"

Ankara Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na katılan Turgut Altınok, Ankara'nın durumunu eleştirerek, şehrin giderek geriye gittiğini ve yıllardır tamamlanmayan fuar alanı gibi önemli projelerin eksik kaldığını belirtti. Altınok, "Ankara ülkemizin kalbi olmasına rağmen, son beş yılda şehrin ışıklarının sönmesine tanık olduk. Özellikle Ulus'ta saat 7'de hayat duruyor, Çıkrıkçılar'da ise saat 6'da dükkanlar kapanıyor. Ulus, ticaretimiz, ekonomimiz, tarihimiz ve kültürümüz için hayati bir merkezdir. Kızılay'da da saat 8'de hayat duruyor ve Ankara'da saat 9'da her şey sona eriyor. Ankara, maalesef büyük bir kasabaya dönüşmüş durumda, umarım köye dönüşmez" şeklinde konuştu.

ALTINOK: "ANKARA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BİR PLAN YAPILMADI"

Altınok, Ankara'da son beş yılda kentsel dönüşüm projelerinin olmadığını ve Başkent'in ulaşım ve imar planlarının yapılmadığını vurgulayarak, "Depremden bir ders aldık mı? Hayır. Ankara'da kentsel dönüşüm için bir plan yapılmadı. Şehrin 100 bin ve 25 bin ölçekli ana nazım imar planları mevcut değil. Dahası, Ulus'un imar planı bulunmuyor, yani oraya bir çivi bile çakamazsınız çünkü ruhsat alamazsınız. Ankara'nın "Ulaşım Master Planı" mahkeme tarafından iptal edildi. Bizim yönetimimizde bu planlar yapılacak" şeklinde konuştu.

ALTINOK: "10 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ BİR YURT YAPACAĞIZ"

Altınok, Atakule'deki AK Gençlik Buluşması'nda gençlerle bir araya gelerek, gençlere yönelik projelerini anlattı ve onların geleceğe hazırlanmaları için ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Altınok, 18 yaş ve üzeri ile üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım imkanı sunacaklarını, halk otobüsleri ve minibüs esnafını da mağdur etmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, ayda bin 500 lira karşılıksız burs vereceklerini ve 10 bin kişilik bir yurt inşa edeceklerini dile getirdi. Evde kalmak isteyen 10 bin üniversite öğrencisi için de ev yapacaklarını ve sembolik bir kira bedeliyle kiraya vereceklerini söyledi. Ayrıca, gençleri bilim ve teknoloji alanında destekleyeceklerini de ifade etti.

Altınok, "18 yaş üzeri ve üniversite öğrencilerimize ulaşım ücretsiz olacak. Tabii halk otobüslerimiz, minibüs esnafımız var. Onları da mağdur etmeyeceğiz. 20 bin üniversite öğrencimize ayda bin 500 yüz lira karşılıksız burs vereceğiz. 10 bin öğrenci kapasiteli bir yurt yapacağız inşallah. Yine evde kalmak isteyen 10 bin üniversite öğrencimiz için ev yapacak, sembolik rakamla kiraya vereceğiz. Gençlerimizi bilim ve teknoloji alanında da destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Turgut Altınok: "Büyükşehirde çalışan İYİ Partili üyelere tehditler var"" haberi, 02 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Turgut Altınok: "Büyükşehirde çalışan İYİ Partili üyelere tehditler var" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turgut Altınok: "Büyükşehirde çalışan İYİ Partili üyelere tehditler var" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:12 Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
  2. 09:09 Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
  3. 09:04 Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
  4. 09:00 AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
  5. 08:50 Milyonlarca taraftar için emsal karar: Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
  6. 08:46 AK Parti'deki tartışmalara Erdoğan son noktayı koydu: Bazı isimler değişiyor
  7. 08:41 İktidar Gezi Parkı için devrede
  8. 08:35 Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in küslük nedeni belli oldu
  9. 08:31 Can Yaman’ın dizisinden İtalya’da yeni rekor
  10. 08:27 Bütün okullar imam hatip lisesi yapılmak isteniyor
  11. 08:24 Veli Ağbaba'dan 'Audi A8' isyanı: Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin
  12. 08:19 Nuray Babacan: Marmaris’te seçim zirvesi
  13. 08:14 İsmail Saymaz: Marmaris’te tatil yapan baronu bize Brezilya haber vermiş
  14. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: AK Parti medyasında yaşanan kavga
  15. 08:08 Fehmi Koru: Erdoğan ile Özel görüşmesi bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı
  16. 08:05 İstanbul dahil kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den 15 kente sarı kodlu uyarı
  17. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  18. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  19. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  20. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
Politika Haberleri