Turizm acentalarına Schengen vizesi darbesi: Turlarda iptallere kadar varan sonuçlar yaratıyor

Turizm acentalarına Schengen vizesi darbesi: Turlarda iptallere kadar varan sonuçlar yaratıyor

Turizm acentalarına Schengen vizesi darbesi:... TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Vize başvurularında yaşanan sıkıntılar seyahat acentelerimizin üzerlerindeki yükün daha da artmasına yol açmıştır." dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Schengen vizesi başvurularında yaşanan sıkıntıların seyahat acentelerinin üzerlerindeki yükün daha da artmasına yol açtığını belirterek, "Seyahat acentelerimizin ticari faaliyetlerini olumsuz etkileyen bu sorun, turlarda iptallere kadar varan sonuçlar yaratmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bağlıkaya, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere seyahat için gereken Schengen vizesi ile ilgili uzun süredir yaşanan sıkıntıların, hem söz konusu ülkelere seyahat etmek isteyen vatandaşlar hem de yurt dışına seyahat düzenleyen birlik üyesi seyahat acenteleri için önemli ve yıkıcı bir soruna dönüşmüş durumda olduğunu belirtti.

Özellikle yurt dışına tur düzenleyen (outgoing) acentelerinin, son üç yıldır dünyayı etkisi altına alan ve seyahatleri durma noktasına getiren salgın döneminde yaşadıkları büyük mağduriyetin ardından bir de vize sorunu ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"10 haftayı bulan yanıt süresi önemli bir sorun"

"Vize başvurularında yaşanan sıkıntılar seyahat acentelerimizin üzerlerindeki yükün daha da artmasına yol açmıştır. Seyahat acentelerimizin ticari faaliyetlerini olumsuz etkileyen bu sorun, turlarda iptallere kadar varan sonuçlar yaratmaktadır. Pandemi süreci sonrasında tüm dünyada artan seyahat eğilimi vize başvurularına da yansıyarak yığılmalara yol açmakla birlikte vize başvurularına yanıt sürelerinin 10 haftayı bulan sürelere ulaşması ve vize başvurularındaki kabul oranlarının büyük düşüş göstermesi önemli bir sorun teşkil etmektedir.

Bununla birlikte ortalama 3 bin TL tutarındaki vize ücretlerinin başvurunun reddi durumunda iade edilmiyor oluşu da Schengen vizesi çerçevesinde yaşanan sorunların artmasını beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla kendi sorumluluklarında olmayan bu durum, seyahat acentelerimizin tüketici hakları noktasında müşterileri ile karşı karşıya gelmelerine yol açmakta, güven kaybı yaşamalarına neden olmaktadır."

"Turizm sektörü ciddi kayıplara uğradı"

Bağlıkaya, toplumlar arasında barış köprülerinin kurulmasında çok önemli bir misyona sahip turizm hareketlerinin bu tür olumsuz durumlar sonucunda kesintiye uğraması nedeniyle, Türkiye ve dünyada önemli bir sektör olan turizm sektörünün ciddi kayıplara uğradığını ve yara aldığını aktardı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak üye seyahat acentelerin yaşadığı bu yıkıcı sorunla ilgili olarak bugüne dek yabancı misyon temsilcilikleri nezdinde pek çok girişimde bulunduklarını, bu yöndeki temasları aralıksız devam ettirdiklerini belirten Bağlıkaya, "Başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin ilgili tüm mercilerinin konu ile ilgili gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri girişimleri de sonuna kadar destekliyoruz.

Birlik olarak, üye seyahat acentelerimizin faaliyetlerine olumsuz yansıyan Schengen vizesi sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması yönünde gerek Avrupa Birliği gerekse Türkiye Cumhuriyeti makamlarının çözüme yönelik adımları hızlandırması yönündeki talebimizi bir kez daha yineler, konunun ısrarlı bir biçimde takipçisi olacağımızı turizm sektörü ve kamuoyuna duyururuz." ifadelerini kullandı. 

"Turizm acentalarına Schengen vizesi darbesi: Turlarda iptallere kadar varan sonuçlar yaratıyor" haberi, 20 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Turizm acentalarına Schengen vizesi darbesi: Turlarda iptallere kadar varan sonuçlar yaratıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turizm acentalarına Schengen vizesi darbesi: Turlarda iptallere kadar varan sonuçlar yaratıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:25 Turistleri Hedef Alan ATM Dolandırıcılığı Operasyonla Engellendi
  2. 17:19 Süper Lig: Galatasaray Liderliği Sürdürüyor, Şampiyonluk Heyecanı Dorukta!
  3. 17:15 TÜİK Raporu: İşsizlikte Hafif Azalma, İstihdam Artıyor
  4. 17:10 Fenerbahçe'de Seçim Öncesi Heyecan: Ali Koç, Antonio Conte İle Anlaştı!
  5. 17:05 Acun Ilıcalı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yönetimine Girmeyi Kabul Etti
  6. 16:59 iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
  7. 16:45 Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
  8. 16:40 Çinli Sosyal Medya Devleri, Kişisel Zenginlik ve Finansal Gösterişe Savaş Açıyor
  9. 16:34 Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ı Kadro Dışı Bırakıyor
  10. 16:28 Brent Petrol Fiyatları Yükselişte: ABD ve Çin Talebi Artırıyor
  11. 16:22 TÜRSAB Başkanı: Türk Vatandaşlarının Schengen Vize Başvurularında Ret Oranı Artıyor
  12. 16:14 Geleneksel Tatlıların Yeniden Yorumu: İki Renkli Gül Tatlısı
  13. 16:09 Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
  14. 15:52 Nisan Ayında Türkiye'de Konut Satışları %11,8 Azalarak En Düşük Seviyeye İndi
  15. 15:46 Türkiye Ekonomisindeki Enflasyonist Baskılar ve Beklentiler: BM Raporu Değerlendirmesi
  16. 15:41 ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
  17. 15:34 Kafe ve Restoranlarda Menü Denetimleri Sıkılaşıyor: Eksikliklere Cezai Yaptırım
  18. 15:33 Olimpiyat öncesi Milli gururlarımız Berlin’de buluştu!
  19. 15:28 Timberwolves, Etkileyici Savunmasıyla Nuggets'ı Dize Getirdi: Seride Denge 3-3
  20. 15:19 Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
Türkiye Haberleri