Türk balıkçı Yunan askerlerine seslendi! Gücün yetiyorsa müdahale et

Türk balıkçı Yunan askerlerine seslendi! Güc... Yunanistan sahil güvenliği, tarafından uluslararası sularda taciz edilen Türk balıkçı o anları paylaştı. Türk balıkçılar, bölgenin Yunanistan’a ait olmadığını belirterek Yunan sahil güvenliğine karşı direndi. Görüntüler ise sosyal medyada paylaşıldı.

Uluslararası sulardaki Gökçeada ile Semadirek Adası arasındaki Zürafa kayalığında balık avlayan Türk balıkçılar, Yunanistan sahil güvenliği tarafından taciz edildi. Türk balıkçılar ise bölgenin Yunanistan’a ait olmadığını belirterek Yunan sahil güvenliğine tepki gösterdi. O anları kayıt altına alan Türk balıkçılar görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Yunan botunda bulunan yetkili komutanın, “Hayde, hayde. Git” diyerek balıkçıları taciz ettiği görülen görüntülerde, Türk balıkçılar da karşı çıkarak Yunan sahil güvenliğine “Burası uluslararası sular, yetkiniz yok. Kendi tarafınıza gidin. Sahil güvenliği aradığımız zaman kaçarsınız. Hep bunu yaptınız” dedi.

BOT GERİ ÇEKİLDİ

Tacizin boyutunu arttıran Yunan komutanı Türk balıkçılara, “Burası Yunan suları, tekneni batıracağım” diyerek tehditte bulundu. Türk balıkçılar ise “Biz burada olacağız, biz burada olmazsak onlar buralarda olacak” diyerek Yunan botuna direndi. Videonun ilerleyen anlarında ise Yunan botunun geri çekildiği görüldü.

Yaşadıklarını anlattı

Çanakkaleli balıkçı İlker Özdemir, Gökçeada ve Yunanistan'ın Semadirek Adası açıklarındaki uluslararası sularda avcılık yaparken Yunan sahil güvenlik ekiplerinin kendilerine yaptığı tacizi anlattı.

Özdemir, AA muhabirine, Gökçeada'da balıkçılık yaptıklarını ve geçimlerini de bu şekilde sağladıklarını söyledi.

Zürefa Kayalıkları olarak bilinen bölgeye avlanmaya gittiklerini ve bölgenin açık deniz olduğunu ifade eden Özdemir, şunları dile getirdi:

"Bu bölge Yunanistan'ın Semadirek Adası'nın 6 mil açığında bir yer. Burası uluslararası bir su. Burası bizim hepimizin kullanması gereken bir su. Biz avcılığımızı yaparken Yunanistan'ın sahil güvenlik botu yanımıza geldi. Daha önce de hep geliyordu ama biz hiç çekim yapamıyorduk. Sonra Youtube kanalı kurduk. Bizim kameralarımız falan da olunca olayı net bir şekilde anlatabildik aslında. Bu bizim için de iyi oldu. Bizi o bölgede taciz ediyorlar, korkutuyorlar hatta geçmişte bize silah çekmişlikleri bile var."

"Yunanca 'Sizi batıracağız' dedi"

Özdemir, başlarına böyle bir iş geldiğinde hemen Türk sahil güvenliğini aradıklarını ve ekiplerin konuya çok çok kısa sürede müdahale ettiğini aktardı.

Olay günü yanlarına gelen ekiplerin kendilerine bölgenin Yunan suları olduğunu söylediğini ancak tüm koordinatın kayıt altına alındığını bildiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Önce bizim teknemize bordalamaya çalıştılar. Kendi eksenimizde onlarla döndük. Biz ekibi bordalatmadık. Teknedeki bir komutan içeriden çıkıp bize yüksek sesle bağırdı 'Burası Yunan suları, hemen burayı terk edin.' dedi. Yunanca 'Sizi batıracağız.' dedi. Bu kelimeler bize karşı kullanılınca biz de duruma kayıtsız kalamadık. Biz kendi topraklarımızı, sularımızı koruyacağız ki bir sonraki zamana, nesle meydanlar boş kalmasın. Bizim de amacımız bu. Onlar müdahale yaptı, biz de yaptık. Biz bu karşı koymayı her zaman yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yunanlılar bizim tepkimize çaresiz kalıp gitmek zorunda kaldılar. Kendi sularında kalıp bizi takip ettiler uzun süre ama biz vazgeçmedik. Sonra avcılığımızı bitirip 2-3 saat kadar sonra oradan ayrıldık."

"Türk balıkçı Yunan askerlerine seslendi! Gücün yetiyorsa müdahale et" haberi, 03 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türk balıkçı Yunan askerlerine seslendi! Gücün yetiyorsa müdahale et haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk balıkçı Yunan askerlerine seslendi! Gücün yetiyorsa müdahale et 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  2. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  3. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  4. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  5. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  6. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  7. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  8. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  9. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  10. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  11. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  12. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  13. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  14. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  15. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  16. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  17. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  18. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  19. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  20. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
Gündem Haberleri