Türk öğrenciler İtalya’da mahsur kaldı: Büyükelçilik, 'Kendi başınızasınız' dedi

Türk öğrenciler İtalya’da mahsur kaldı: Büyü... İtalya'da yüksek lisans eğitimi için bulunan Büşra Türk, dün çektiği videoda karantinada kaldıklarını ve yurda dönemediklerini duyurdu.İtalya’nın Apulia Bölgesi’nde bulunan Bari kentine bağlı Valenzano’da yüksek lisans...

İtalya'da yüksek lisans eğitimi için bulunan Büşra Türk, dün çektiği videoda karantinada kaldıklarını ve yurda dönemediklerini duyurdu.

İtalya’nın Apulia Bölgesi’nde bulunan Bari kentine bağlı Valenzano’da yüksek lisans eğitimi için bulunan Büşra Türk adlı öğrenci, dün çektiği videoda İtalya’da karantina bölgesinde kaldıklarını ve ülkeye dönemediklerini duyurarak, Türk yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Büşra Türk, çektiği videoda İtalya’da eğitim gördükleri enstitünün kendilerine yurda dönmek için uçak bileti sağlamasına rağmen, Türkiye’nin sınırları kapatması nedeniyle geri dönemediklerini ifade etti.

‘ENFEKTE OLABİLİRİZ’

Türk, “Burada karantina altındayız. Hiçbir şey yapamıyoruz. Sadece markete ve eczaneye gitmemize izin veriyorlar, bunun için de imza atmamız gerekiyor. Enstitü çalışanları burayı terk etti. Biz öğrenciler olarak buradayız. Enfekte durumu var mı enstitü binasında bunu bilmiyoruz” dedi. Türk, aynı zamanda yurda dönüşlerinin sağlanması durumunda, devletin uygulayacağı karantina koşullarını kabul edeceklerini dile getirdi.

Fikiryol’a konuşan ve devlet yetkililerinden kendisi ve arkadaşları adına yardım isteyen Büşra Türk şunları söyledi:

“İtalya’nın Apulia Bölgesi’nde bulunan Bari kentine bağlı Valenzano’da yüksek lisans eğitimi amacıyla bulunmaktayım. Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Araştırma Enstitüsü’nde (CIHEAM) iki türk öğrenciyiz.”

BÜYÜKELÇİLİK ‘KENDİ BAŞINIZASINIZ’ DEDİ

“Virüsün İtalya’da yayılmaya başlaması sonucunda Bari hava alanında uçuş bulamadığımız için dönüşü sağlayamadık. 11 Mart 2020 tarihinde bulunduğum enstitü tüm öğrencilerini ülkelerine geri göndermek istedi ve uçuşları takip ettiler. Bizde türk öğrenciler olarak Roma ve Milano Büyükelçiliği’ne ulaştık fakat yazılı bir bilgilendirme gelmediğini ve kendi başımıza olduğumuzu, eğer kendi yöntemlerimizle gitmeyi tercih edersek aktarma yaptığımız ülkelerde karantinaya alınabileceğimizi söylediler.”

DIŞİŞLERİ VE SAĞLIK BAKANLIKLARI DA GERİ DÖNÜŞ SAĞLAMADI

“Bunun üzerine T.C Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştık. Fakat yine bir sonuç alamadık. Bir sonraki gün ise Bari’den tüm uçuşlar iptal olmuş durumdaydı. Bugün, Roma Büyükelçiliği’nden erasmus programı dahilinde burada bulunan öğrenciler için yazı geldi ve biz de buna dahil olduk. Gereken belgeleri yolladık, olumlu ya da olumsuz geri dönüş beklemekteyiz.”

‘KENDİ ÜLKEMİZDE KARANTİNAYA ALINMAYI KABUL EDİYORUZ’

“Şuan ki durumumuz; enstitü dışına çıkamıyoruz yemekhane çalışanları vardiyalı gelip yemek ihtiyacımızı karşılıyorlar. Market ve eczane dışında dışarı çıkmamız yasak. Dışarıda bulunmamız durumunda polis cezai işlem uygulayacak. Burada hapis olmuş durumdayız ve gereken ilginin gösterilmediğini düşünüyorum. En azından bizi alabileceklerine dair bir tarih verebilirlerse, kendi ülkemizde karantinaya alınmayı kabul ediyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarıyız. Sağlıklı bir şekilde ülkemize alınmak istiyoruz.“

"Türk öğrenciler İtalya’da mahsur kaldı: Büyükelçilik, 'Kendi başınızasınız' dedi" haberi, 17 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Türk öğrenciler İtalya’da mahsur kaldı: Büyükelçilik, 'Kendi başınızasınız' dedi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk öğrenciler İtalya’da mahsur kaldı: Büyükelçilik, 'Kendi başınızasınız' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  2. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  3. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  4. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  5. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  6. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  7. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  8. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  9. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  10. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  11. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  12. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  13. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  14. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  15. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  16. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  17. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  18. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  19. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  20. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
Dünya Haberleri