Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Odağı!

Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Odağı!

Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Od... Türkiye’nin hızla büyüyen kozmetik pazarı, İtalyan firmalarının ilgisini çekmeye devam ediyor. 20 milyar lirayı aşan sektörde, İtalya’nın pazar payı yüzde 9,3 olarak kaydedildi.

Türkiye’nin hızla büyüyen kozmetik pazarı, İtalyan firmalarının ilgisini çekmeye devam ediyor. 20 milyar lirayı aşan sektörde, İtalya’nın pazar payı yüzde 9,3 olarak kaydedildi. ITA (İtalyan Ticaret Ajansı) Direktörü Marco Pintus, Beauty Istanbul fuarına ortalama 150 İtalyan firmasının katıldığını belirterek, bu fuarın Türkiye’deki en önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini vurguladı.

HIZLA BÜYÜYEN SEKTÖR

Türkiye’nin kozmetik sektörü, her yıl yüzde 10’un üzerinde bir büyüme göstererek, yabancı yatırımları cezbetmeye devam ediyor. İtalya, dünya kozmetik pazarında önemli bir aktör konumundayken, geçen yıl Türkiye’ye 134 milyon dolarlık kozmetik ihracatı gerçekleştirdi. Beauty Istanbul fuarına ulusal pavilyonla katılan İtalya, 103 kozmetik şirketinin yanı sıra 40 firma ile kendi stantlarını açtı. Türkiye, İtalya’nın kozmetik ihracatında 17. sırada yer alıyor ve bu durum, İtalya’nın stratejik hedefleri doğrultusunda Türkiye’yi önemli bir pazar haline getiriyor.

ORTADOĞU VE DİĞER PİYASALAR

Pintus, Beauty Istanbul’un İtalyan kozmetik şirketleri için Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu, Afrika ve BDT ülkeleri gibi gelişen pazarlara yönelmek için birincil odak noktası haline geldiğini ifade etti. Fuar, Avustralya, Kanada, İngiltere, İsveç, Hindistan ve Çin gibi ülkelerden de alıcıların ilgisini çekiyor. İtalyan firmaları, saç bakım ürünleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterirken, yeni alıcılarla tanışmanın önemine dikkat çekiyor.

İTHALATTA ÜÇÜNCÜ SIRA

Pintus, Türkiye’nin kozmetik ithalatında İtalya’nın geçen yıl 134 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldığını belirterek, bu durumun Türkiye’nin İtalya’dan kozmetik ithalatındaki en yüksek değer olduğunu söyledi. Son iki yılda yüzde 106 oranında bir artış yaşandığını vurgulayan Pintus, Türkiye’nin İtalya’dan kozmetik ithalatının yıl sonuna kadar 150 milyon doları geçebileceğini öngördü.

DÜNYA PAZARINA KATILIM

Acvit Kozmetik CEO’su İsmail Çetin, dünyada kozmetik pazarının 760 milyar dolara ulaştığını, 2025’te ise 834 milyar dolara çıkmasının beklendiğini ifade etti. Türkiye, kozmetik pazarında Avrupa’nın gerisinde kalsa da, yerli markaların büyümesiyle pazarın daha da genişleyebileceği öngörülüyor. Türkiye’nin kozmetik ihracatı ağırlıklı olarak Arap ülkelerine yönelirken, Avrupa’dan ithalat gerçekleştiriliyor.

İTALYA’NIN İHRACAT GÜCÜ

Pintus, İtalya'nın dünyanın beşinci en büyük ihracatçı ülkesi olduğunu ve bunun önemli bir kısmının kozmetik ve moda sektörlerinden geldiğini belirtti. İtalyan kozmetik endüstrisi, yıllık 15 milyar euro ciroya sahipken, 2023’te 8.2 milyar dolarlık ihracat yapıldığını vurguladı. İtalya, kaliteyi ön planda tutarak, yenilikçi ve çevre dostu ürünler yaratma çabası içinde olan 1,300 şirkete ev sahipliği yapıyor. Bu şirketler, her yıl gelirlerinin ortalama yüzde 6’sını inovasyona yatırarak, sektördeki rekabet gücünü artırıyor.

"Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Odağı!" haberi, 26 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Odağı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Odağı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 26 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:05 Kadınların favorisiydi: Ünlü tencere firması iflasın eşiğinde!
  2. 01:05 Hava taksi üreticisi şirket iflas bayrağını çekti!
  3. 00:50 AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan TUSAŞ Saldırısına Korkunç Yorum: Hayat Devam Ediyor, Ne Yapalım?
  4. 00:34 Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Odağı!
  5. 00:29 Ancelotti, Real Madrid'in Barcelona maçı kadrosunu duyurdu: Arda Güler de listede!
  6. 00:29 İstanbul'da İstismar Skandalı! 17 Yaşındaki Kızın Babasından Baltalı İntikam!
  7. 00:19 Gümüşhane'de Şok Olay: İntihar Edeceğini Söyleyen Genç, Haberlerde Kendini Görünce Eve Döndü!
  8. 00:18 FETÖ liderinin cenazesinde yüzlerini gizleyen örgüt üyeleri kimler? Kimlikleri ortaya çıktı!
  9. 00:10 Dededen Kalan Mirası Bulmanın Yolu: Bilinmeyen Miras Sorgulama!
  10. 00:06 Suudi Arabistan'ın devasa inşaatı: Mukaab!
  11. 00:04 İsrail'in Misillemesine Hazırlık mı? ABD F-16'ları Almanya'dan Yola Çıktı!
  12. 00:04 Ünlü Çikolata Markası Üçüncü Kez İflas Başvurusu Yaptı!
  13. 00:00 Hava Taksi Üreticisi Lilium İflas Etti: 1.100 Kişi İşsiz Kalacak!
  14. 00:00 Türkiye'nin Tanınmış Tencere Üreticisi İflas Etti! Ev Hanımlarının Gözdesiydi!
  15. 23:49 2 Ekim Uyarısı Neden Yanlış Değerlendirildi? Tusaş Saldırısı Çarpıcı Detaylarla Ortaya Çıktı!
  16. 23:47 Kandilli'den Deprem Uyarısı: Sakarya Sallandı!
  17. 23:47 Milli Savunma Bakanlığı Açıkladı: 1 Askerimiz Şehit Düştü
  18. 23:15 Yenidoğan Çetesi: Kuzey Irak'a Kaçak İlaç Satışı Skandalı!
  19. 23:11 Fenerbahçe Beko son şampiyon Panathinaikos'a yenildi
  20. 23:11 Joe Biden: "Yaptıklarımız için ABD Başkanı olarak resmen özür diliyorum"
Ekonomi Haberleri