Türkiye, öyle ya da böyle 2021 Formula 1 takvimine girmeye yakın!

Türkiye, öyle ya da böyle 2021 Formula 1 takvimine girmeye yakın!

Türkiye, öyle ya da böyle 2021 Formula 1 tak... 2021 yılında Formula 1, yeniden Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor. Şu anda görüşmeler, başlangıca göre önemli oranda ilerlemiş durumda.

Koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından motor sporları dünyası bu durumdan epey etkilendi ve pek çok ülke, yarışı gerçekleştirme konusunda ya zorlandı ya da organizatörler, seyircisiz bir yarış düzenlemek istemediler. 

Bu, 2020'de Formula 1'in Türkiye'ye yeniden gelmesini sağlayan temel şeydi. 2021'de Türkiye GP'nin yapılması konusunda umut yoktu ancak pandeminin etkileri devam ettiği için bu sene de Türkiye GP yapılacak gibi görülüyor.

Formula 1, şu anda 23 yarışlık bir takvim belirlemiş durumda ve şimdiye kadar takvimde pek çok oynama yapıldı. Normalde Vietnam ve Çin takvimde olmalıydı, ancak her iki yarış da takvimden çıkarıldı. Sonrasında sezonun açılış yarışı Avustralya GP yıl sonuna ertelendi ve takvime Imola ve Portimao yarışları dahil oldu.

Ancak takvimdeki değişiklikler, bunlarla sınırlı olacak gibi görünmüyor.

Haftalar önce, Formula 1 ve InterCity İstanbul Park arasında ilk temasların kurulduğunu duyurmuştuk. Şimdi, Formula 1'in planı hakkında daha fazla detay öğrenmeyi başardık.

Formula 1'in Türkiye'yi 13 Haziran'da yapılması planlanan, ancak yarışın gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği konusunda büyük soru işaretleri olan Kanada Grand Prix'sinin yeri için düşündüğü biliniyor.

5f57e0ca66a97cb3cf83bd90.jpg

Formula 1'in 6 Haziran'da Bakü'ye gideceği göz önüne alındığında Türkiye, lojistik anlamda çok iyi bir hedef olarak görünüyor. Geçen yılki yarış epey olaylı geçse de, hemen hemen tüm taraftarlar tarafından beğenildi ve yarış, en çok izlenilenler arasına girdi.

Tüm bunlar Türkiye'nin lehine görünüyor ancak geçen yıla kıyasla takvime girmek o kadar da kolay değil. Çünkü Formula 1, geçen yıl bir şampiyona düzenlemek adına sonradan takvime eklenen çoğu ülkeye oldukça düşük ücretler karşılığında gitmişti. Ancak organizatörler bu yıl bu konuda geri adım atmak istemiyorlar.

Liberty Media, takvimde halihazırda -Kanada hariç- 22 yarış olduğu göz önüne alındığında, 23. yarışı adeta bir lüks olarak görüyor ve Kanada GP'nin yerini alacak ülkeden belli bir yarış ücreti istiyor. Bunun ne büyüklükte olduğu bilinmiyor ancak nihai kararda geçen yıla kıyasla para daha önemli olacak.

Bununla beraber Liberty'nin elini zayıflatan bazı konular da var. Bunların başında Singapur, Japonya ve Brezilya gibi ülkelerin, Formula 1'e bu yıl da ev sahipliği yapamama ihtimali geliyor. Şu anda bu yarışların tamamı takvimde ancak aşılamada beklenilen ilerleme kaydedilemezse, bu yarışların takvimden düşme ihtimali oldukça artacak. Hatta şu noktada, bu yarışlardan birinin veya birkaçının düşme ihtimali oldukça yüksek. Bu da Liberty'nin çok da rahat davranamadığı anlamına geliyor.

Bu ihtimaller nedeniyle Türkiye ile Formula 1 arasındaki görüşmelerin "ileri düzeyde" olduğunu öğrendik. Temelde işin finansal tarafı üzerinde ilerleyen görüşmeler, başlangıca kıyasla gerçek anlamda ilerlemiş vaziyette.

thumbs-b-c-bd362c97cdc20fd53e35bd3f9d17a115.jpg

Son günlerde, Kanada'nın yeri için Nürburgring'in de adı geçmeye başladı. Almanya'da bulunan pist, finansal anlamda Formula 1'in normal yıllık ücretini veremese de, geçen yılki başarılı yarışın ardından takvime dönüş için en uygun adaylardan birisi.

Türkiye ile Formula 1 arasındaki görüşmeler henüz sonuçlanmamış olsa da, durum geçtiğimiz haftalara kıyasla çok daha pozitif görünüyor.

Şu an için her ne kadar Türkiye GP'nin Kanada'nın yerini alacağı düşünülüyor olsa da Formula 1 Yönetimi'nin orası için aslında Nürburgring'i düşündüğü, Türkiye'yi ise yılın sonbahar ayları için iptal edilmesi muhtemelen diğer yarışlar yerine B planı olarak gördüğü son iddialar arasında. 

Türkiye'nin Kanada GP'nin yerini alacağı iddiaları henüz olumsuz sonuçlanmış değil ancak olumsuz sonuçlansa bile, yılın sonbahar aylarında bazı yarışlar iptal edileceği için, Türkiye'nin takvime dönüşü olasılığı yüksek gibi. (Kaynak-Kemal Şengül)

"Türkiye, öyle ya da böyle 2021 Formula 1 takvimine girmeye yakın!" haberi, 25 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Türkiye, öyle ya da böyle 2021 Formula 1 takvimine girmeye yakın! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye, öyle ya da böyle 2021 Formula 1 takvimine girmeye yakın! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  3. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  4. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  5. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  6. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  7. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  8. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  9. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  10. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  11. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  12. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  13. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  14. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  15. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  16. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  17. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  18. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  19. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  20. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
Spor Haberleri