Türkiye – Rusya görüşmesinde ilk açıklama Putin’den

Türkiye – Rusya görüşmesinde ilk açıklama Putin’den

Türkiye – Rusya görüşmesinde ilk açıklama Pu... Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görüşmede Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov da hazır bulundu.Kremlin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görüşmede Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov da hazır bulundu.

Kremlin Sarayı’ndaki görüşme 2.5 saat sürdü. Gündemin en önemli maddesi, Suriye. İki lider aynı zamanda ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni anlaşmaların imzalanmasını da hedefliyor.

PUTİN: YİTİRİLENLERİN TELAFİ EDİLEBİLECEĞİ GİBİ İLİŞKİLER İLERİ DÜZEYE DE TAŞIYABİLİRİZ

Sputnik Türkiye’nin haberine göre Putin, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Rusya ve Türkiye (ilişkilerde) yitirilenleri telafi edebileceği gibi ilişkileri yeni bir düzeye de taşıyabilir. Moskova’nın olmasını istediği şey bu. Karşılıklı ticarette negatif dinamikleri 2017 içerisinde aşmayı umuyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya’ya giden heyette; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da bulunuyor.

Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Rusya ve Türkiye’nin iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmesi ve işbirliğinde yeni düzeye çıkması için potansiyelin olduğunu bildirdi. Putin, “Rusya ve Türkiye kaybedilenlerin düzeltilmesi dışında işbirliğin yeni düzeye yükselmesi amacıyla iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için potansiyele sahip'' dedi.

Rus lider, Ankara’nın Moskova’nın en önemli dış ekonomik partnerleri arasında yer aldığının altını çizerek, “Son yıllarda iki ülkenin ticaret hacmi düştü. 2016 yılında bu değer üçte bir oranında gerileyerek 10 yıl önceki seviyesine ulaştı. Bu negatif eğilimin önüne geçmeyi umuyoruz '' dedi.

ERDOĞAN’DAN VİZE MUAFİYETİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, “Putin ile az önce Suriye ve terörle mücadele konusunda değerlendirmelerimizi paylaştık. Akan kanın durması, Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması için hepimize önemli görevler düşüyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Vize muafiyeti anlaşmasını tekrar canlandırmak için bir çalışma olmasında fayda var'' ifadelerinde bulundu.

“İş adamlarımıza, Rusya’ya ticari taşımacılık yapan sürücülerimize, uçak mürettebatına ve resmi pasaportlara yönelik bazı formüller üzerinde çalıştığınızı biliyorum'' diyen Erdoğan, “Bizim arzumuz en kısa sürede tüm muafiyetin sağlanmasıdır'' şeklinde konuştu.

RUSYA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERDE YENİ DÜZEYE ÇIKABİLİR

Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, Rusya ve Türkiye’nin iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmesi ve işbirliğinde yeni düzeye çıkması için potansiyelin olduğunu bildirdi.

Putin yaptığı açıklamada, “Bu formattaki görüşme herkesin bildiği trajik olaylar sebebiyle verilen kısa bir aradan sonra tekrar düzenleniyor. Şimdi iki ülke arasında aktif siyasi diyalog kuruldu, stratejik planlama ortak grubu çerçevesinde koordinasyon yeniden başlatıldı, hükümet komisyonları tekrar faaliyet göstermeye başladı. Rusya ve Türkiye kaybedilenlerin düzeltilmesi dışında işbirliğin yeni düzeye yükselmesi amacıyla iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için potansiyele sahip'' ifadelerini kullandı

Putin Erdoğan ile birlikte görüşmeleri sırasında iki ülkenin işbirliğinin güçlenmesi konusunda hemfikir olduklarını dile getirdiklerini belirtti.

Rus lider, Ankara’nın Moskova’nın en önemli dış ekonomik partnerleri arasında yer aldığının altını çizerek, “Son yıllarda iki ülkenin ticaret hacmi düştü.2016 yılında bu değer üçte bir oranında gerileyerek 10 yıl önceki seviyesine ulaştı. Bu negatif eğilimin önüne geçmeyi umuyoruz.

TERÖR KONUSU

Putin, Rusya’nın birliklerinin terörle ilgisi olan kişilerin iki ülke topraklarındaki konumlarına ilişkin bilgi paylaşımı konusunda Türkiye ile ilgili olduklarını bildirdi.

Putin, “Askeri teknik işbirliği, kolluk kuvvetleri hattındaki temaslar ve terörle mücadeleye dikkat çekilmesi gerek. Rusya’nın birlikleri terörle ilgisi olan kişilerin ülkemiz topraklarında bulundukları sürece ilişkin bilgilerin paylaşılmasından yana'' diye ekledi.

MİR KARTLARI

“Ekonomik bağlarım geliştirilmesi karşılıklı ödemelerde ulusal para birimlerin payının artmasına neden oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bunu aktif olarak desteklediğini biliyoruz'' diyen Putin, “Bu alandaki en önemli adım Türkiye’de Rus ödeme sistemi Mir kartlarının hizmet altyapısının oluşturulması olacak. Bugün görüşmelerimizde buna da değindik,'' ifadelerinde bulundu.

"Türkiye – Rusya görüşmesinde ilk açıklama Putin’den" haberi, 10 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Türkiye – Rusya görüşmesinde ilk açıklama Putin’den haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye – Rusya görüşmesinde ilk açıklama Putin’den 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Dünya Haberleri