'Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçecek'

'Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçecek'

'Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçe... TBMM'de İdlib konusunda kapalı oturum yapılmasını eleştiren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "NATO toplandı, Avrupa Birliği toplandı, Birleşmiş Milletler toplandı ama TBMM bir türlü toplanamadı. Neden İdlib meselesi halkın...

TBMM'de İdlib konusunda kapalı oturum yapılmasını eleştiren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "NATO toplandı, Avrupa Birliği toplandı, Birleşmiş Milletler toplandı ama TBMM bir türlü toplanamadı. Neden İdlib meselesi halkın gözü önünde değil de kapalı kapılar ardından tartışılacak? Bunun hiçbir açıklaması yok" dedi. Oluç, sınır kapıları açıldıktan sonra Avrupa'ya doğru tehlikeli yolculuk yapan göçmenler için hükumete çağrıda bulunarak, "Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçecek. Çok açık bir şekilde insanlık suçu işleniyor. İktidara çağrı yapıyoruz, insanların hayatı ile oynamayın. İktidar koltuklarınız için insanların hayatıyla oynamayın" ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İdlib konusununda düzenlediği basın toplantısında, Meclis’te İdlib’e dair yapılacak kapalı oturumu yanlış bulduklarını ve zaten hiçbir gizli bilgi verilmeyeceğini söyledi. Oluç, İdlib konusunun halktan gizlenmek istendiğini savundu.

Oluç'un konuşmalarından satır başları şöyle:

"KONUYU HALKTAN GİZLİYORLAR"

“Putin ve Trump’ın bildiği her şeyi neden Türkiye halkından gizliyorsunuz? Neden İdlib meselesi halkın gözü önünde değil de kapalı kapılar ardından tartışılacak? Bunun hiçbir açıklaması yok. Biz biliyoruz, bu kapalı oturumda hiçbir gizli bilgi vermeyecek. Ne Dışişleri Bakanı ne Milli Savunma Bakanı ne yürütme sözcüleri herhangi bir gizli bilgi paylaşamayacaklar. Her gün gazetecilere söylediklerini kapalı oturumda tekrarlayacaklar. Muhalefet de eleştirilerini tekrarlayacak. Dolayısıyla kapalı oturum yapmak demek, aslında çok önemli bilgileri iktidar sanki muhalefetle paylaşıyormuş da halkın bilmemesi gereken konular varmış gibi bir davranıştır. Kapalı oturum yapılmasının aslında konuyu halktan kaçırmak olduğunu düşünüyoruz. Acılar hepimizin acıları ama yanlış politikalar hepimizin yanlış politikaları değil; iktidarın yanlış politikaları. Dolayısıyla yapılması gereken iktidarın yanlış politikalarını açık seçik tartışmak, bu politikaların değişmesi için kamuoyu baskısı yaratmaktır. Kapalı oturumu ‘dostlar alışverişte görsün’ oturumu olarak görüyor ve yanlış buluyoruz.”

"GİDENLER 100 BİN FALAN DEĞİL, HEPSİ YALAN"

“Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere tüm farklı ülkelerden gelen sığınmacıların utanç vesilesi olarak geleceğimize taşıyacağımız görüntülerle sınırlara yönlendirilmesinden bahsediyorum. Yani gerçekten utanç vesikası bunların her biri. Bir Sayaç Bakanı çıktı, 15 bin, 30 bin oldu, 60 bin oldu, en son 100 bin oldu gibi rakamlar vererek iç kamuoyunu meşgul etti bu sayaç Bakanı. Neymiş, Türkiye’den ayrılan sığınmacı sayısını veriyormuş. Otobüslere taksilere yerleştirilip insanlar sınırlara gönderildi. Edirne’ye ve Ege kasabalarına gönderildi. Gidenlerin sayısı öyle 100 bin falan değil bunların hepsi yalan. Toplumu meşgul etmek için, gerçek meselelerden uzaklaştırmak için uydurulan yalanlar. Halk bunlarla meşgul olsun politikası, cambaza bak politikası.”

"İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR"

“Gerçekten bu otobüslerle sınırlara getirilen, Ege kasabalarına getirilen insanların verdiği görüntüler Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçecek. İnsanlar insan kaçakçılarıyla iş birliği yapıyor. Çok açık bir şekilde insanlık suçu işleniyor. İktidara çağrı yapıyoruz, insanların hayatı ile oynamayın. İktidar koltuklarınız için insanların hayatıyla oynamayın. İnsan kaçakçılarıyla işbirliği yapmayın. Bir savaş ilan edilmedi ama bir savaş yaşanıyor. İdlib’de sadece Şubat ayında 54 genç öldü, 54 asker öldü sadece Şubat ayında. Savaş ölüm demektir biz bunu biliyoruz. Ve tezkere Meclise getirildiği zaman bunu anlattık. Savaş ölüm demektir dedik, bu tezkere çıkarılınca insanlar, gençler ölecek dedik ve karşı çıktık. İktidar, Suriye politikasıyla topluma ve ülkeye büyük zararlar vermektedir.”  (MA)

"'Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçecek'" haberi, 02 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçecek' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçecek' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri