Türkiye'de Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün; hem Yunanistan'daki Atatürk evi hem de Anıtkabir 'temizlik' baha

Türkiye'de Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün... AKP'nin cumhuriyetle hesaplaşması bitmiyor. Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümünde denk gelen Ayasofya'nın açıldığı gün hem Yunanistan'daki Atatürk evi hem de Anıtkabir kapatıldı.

Türkiye Ayasofyayı Cuma günü ibadete açıyor. Hem Yunanistan'daki Atatürk evi hem de Anıtkabir 'temizlik' bahanesiyle kapatıldı

Anıtkabir, Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümünde dezenfekte edildiği gerekçesiyle ziyarete kapatıldı. Anıtkabir'e gidenler içeri alınmadı. CHP heyeti, Anıtkabir Komutanlığı ile görüşme yaptı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, görüşmeler sonucunda yaptığı açıklamada, 13.30’da Anıtkabir’in açılacağını bildirdi. Görüşmelerin ardından heyet, sosyal mesafe kurallarına uyarak Aslanlı Yol’dan yürümeye başladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve birçok sivil toplum kuruluşu, Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etmek istedi. Ziyaret saatinden yarım saat önce Anıtkabir dezenfekte edildiği gerekçesiyle kapatıldı.  

ANITKABİR 'DEZENFEKTE' GEREKÇESİYLE ZİYARETE KAPATILDI

Ankara’da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnönü Vakfı, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş, TESUD, Türk Hukuk Kurumu, Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Kent Konseyi temsilcileri Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini duyurmuştu. Ziyaret saatinden yarım saat önce Anıtkabir dezenfekte edildiği gerekçesiyle kapatıldı. 

'LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI BU ÜLKENİN TAPUSUDUR'

Birleşik Kamu İş Başkanı Mehmet Balık, "Saat 11 itibariyle Anıtkabir Kovid-19 ilaçlaması nedeniyle kapatıldı. İçeri alınmıyoruz. ADD, Birleşik Kamu İş örgütler kapıda direniyoruz. Lozan Barış antlaşması bu ülkenin tapusudur" sözleriyle, duruma tepki gösterdi. İstanbul'da Ayasofya'da kılınacak cuma namazı için binlerce kişinin bir araya gelmesine izin verilirken, Lozan'ın yıldönümünde Anıtkabir'in hijyen gerekçesi ile ziyarete kapatılmasına pek çok vatandaş tepki gösterdi.  

CHP DESTEK İÇİN GELDİ

Engelin ardından bekleyen gruba destek için CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da geldi. Yıldırım Kaya, yaptığı açıklamada, “Biz Cumhuriyetten ve devrimlerden yana tarafımızı seçtik. Cumhuriyet'le hesaplaşmak isteyenlerin karşısında diz çökmeyeceğiz. Alay komutanı ile konuştum, saat 3’e kadar bitirmek istediklerini söyledi. Sayın Komutan, sen bilmiyor musun 24 Temmuz’un Lozan’ın yıldönümünü? Bugün mü öğrendin? Eğer temizlik anlayışınız Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmaksa, bunu aklınızdan çıkarın” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Anıtkabir Komutanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, 13.30’da Anıtkabir’in açılacağını bildirdi.  

YASAK KALKTI

Görüşmelerin ardından heyet, sosyal mesafe kurallarına uyarak Aslanlı Yol’dan yürümeye başladı. Heyet, Atatürk’ün mozelesini ve İsmet İnönü’nün gömütüne çiçek bıraktı. ADD Başkanı Altınışık, Anıtkabir’e girilmesine aracı olan CHP heyetine, ziyarete katılan STK başkanlarına ve yurttaşlara teşekkür etti.     

"Türkiye'de Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün; hem Yunanistan'daki Atatürk evi hem de Anıtkabir 'te." haberi, 24 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Türkiye'de Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün; hem Yunanistan'daki Atatürk evi hem de Anıtkabir 'te.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'de Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün; hem Yunanistan'daki Atatürk evi hem de Anıtkabir 'te.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  2. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  3. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  4. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  5. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  6. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  7. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  8. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  9. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  10. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  11. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  12. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  13. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  14. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  15. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  16. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  17. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  18. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  19. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  20. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
Politika Haberleri