Türkiye'nin gündemi taksici katili ifade verdi: "Kendime sıkacaktım taksiciye sıktım"

Türkiye'nin gündemi taksici katili ifade verdi:

Türkiye'nin gündemi taksici katili ifade ver... İzmir'de soğuk havada üşüyen bir kişiyi aracına alan taksi şoförü Oğuz Erge'nin soğukkanlı bir şekilde öldürülmesi, ülkeyi derin bir üzüntüye sürükledi. Zanlı Delil Aysal'ın ifadesine göre, Erge'nin kredi kartını kabul etmeyerek "pos cihazının şarjı yok" dediği iddia edildi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde meydana gelen olayda, taksi şoförü Oğuz Erge (44), dün saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nde, kapüşon ve cerrahi maske takan Delil Aysal (19) tarafından aracına alındı. Delil Aysal'ın, arka koltuktan tabancayla 3 el ateş etmesi sonucu ağır yaralanan Oğuz Erge, kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Katil zanlısı Delil Aysal’ın ifadesi ortaya çıktı. Aysal, "Üzerimde nakit para yoktu. Taksimetre ücretini kartla ödeyecektim. Ancak taksi şoförü 'pos cihazının şarjı yok' dedi. Kartı kabul etmedi. Ben de belimdeki silahı çıkartıp sıktım. Normalde kendime sıkacaktım," ifadesini verdi. Aysal'ın emniyette çok sayıda suçtan kaydının bulunduğu belirlendi.

Savcılık ifadesinde Aysal'ın şu sözleri söylediği belirtildi:

"Ailevi sıkıntılarım var. Annem babam kardeşime daha çok önem veriyor. Benimle kardeşimle ilgilendikleri gibi ilgilenmiyorlar. Bu sebeplerden dolayı psikolojim çok iyi değil. Bu yüzden Buca Evka-1 semtindeki Şahin Tepesi mevkiine intihar etmeye gidecektim. Taksiye de bu yüzden bindim. Şoföre 'Şahin Tepesi'ne gidelim' dedim. Bu saatte Şahin Tepesi'ne çıkamayacağımızı söyledi. Bunun üzerine 'Gaziemir'de eski çalıştığım fırının olduğu yere gidelim' dedim. Oraya doğru gidiyorduk."

"KARTI KABUL ETMEDİ SIKTIM"

Aysal, kamera kayıtları açık olmasına rağmen, tamamen farklı bir cinayet sebebi oluşturmaya çalıştı. Zanlı Delil Aysal, "Üzerimde nakit para yoktu. Taksimetre ücretini kartla ödeyecektim. Ancak taksi şoförü 'pos cihazının şarjı yok' dedi. Kartı kabul etmedi. Ben de belimdeki silahı çıkartıp sıktım. Normalde kendime sıkacaktım. Taksicinin cep telefonunu ve kulaklığını aldım. Telefon rehberinden kızının telefon numarasını buldum. Kızını arayıp, 'babanız Gaziemir'de kan kaybediyor. Ambulans çağırın' deyip kapattım. Daha sonra cep telefonunu tarlaya atıp gittim," diye konuştu.

Aysal, maske ve eldivenle intihar etmeye gittiğini iddia etmesine rağmen, olayın soğukkanlıca planlanmış bir saldırı olduğu kamera kayıtları ve olayın gelişimi tarafından doğrulandı.

31 Aralık 2023 tarihinde, Gaziemir'de saat 03.30 sıralarında, evli ve 2 çocuk babası olan Oğuz Erge'nin taksisine Delil Aysal adında kişi, yüzünde medikal maske ve başında kapüşon ile müşteri gibi binmişti.

Taksi şoförü Erge'yi bir süre çeşitli adreslere dolaştıran Delil Aysal, inişini yapacağını söyleyip cebinden para alıyormuş gibi davranarak aniden yanındaki tabancayı çıkardı.

Delil Aysal, yüzünü medikal maske ile gizleyerek tanınmamaya çalışan ve başında kapüşon bulunan katil zanlısının saldırı anı, aracın kamerası tarafından kaydedildi. Zanlı, araca arkadan binerken normalde oturması gereken yere değil, şoförün sağ arkasındaki bölüme oturmadı. Daha sonra şoförün arkasına geçip oraya oturarak saldırıyı gerçekleştirdi.

Görüntülerde, taksi durduktan sonra sanki para çıkarıyormuş gibi davranan Delil Aysal'ın tabancayla 3 el ateş ettiği ve kurşunların isabet ettiği taksi şoförü Erge'nin yan koltuğa doğru devrilip hareketsiz kaldığı anlar kaydedildi.

Zanlı Delil Aysal'ın tabancayla vurduğu Oğuz Erge'ye tokat atarak tepkisini ölçmeye çalıştığı, ardından üzerinde ve takside arama yaptıktan sonra olay yerinden kaçtığı görüldü.

Çevredekilerin silah sesini duyarak yaptığı ihbar sonrasında olay yerine gelen sağlık ekipleri, direksiyon başında yaralı halde bulunan Erge'yi ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşıdı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen Oğuz Erge kurtarılamadı.

"Türkiye'nin gündemi taksici katili ifade verdi: "Kendime sıkacaktım taksiciye sıktım"" haberi, 04 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye'nin gündemi taksici katili ifade verdi: "Kendime sıkacaktım taksiciye sıktım" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'nin gündemi taksici katili ifade verdi: "Kendime sıkacaktım taksiciye sıktım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:23 Gazze'deki İsrail Saldırıları Sonucu 360 Bin Filistinli Evlerini Terk Etti
  2. 20:15 Wings for Life World Run: Omurilik Felci Araştırmalarına Rekor Katılım ve Bağış!
  3. 20:13 Türkiye'nin Çay İhracatında Büyük Başarı: 102 Ülkeye 2,219 Ton Çay Satıldı!
  4. 20:09 Gerginlik Tırmanıyor: Rusya'dan Batı'ya Savaş Mesajı
  5. 20:04 Fatih Terim'in Gözü Galatasaray'ın Yıldızında: Panathinaikos'un Hedefi Mauro Icardi!
  6. 19:52 Trabzonspor, İstanbulspor'u 3-0 Mağlup Ederek 3. Sıradaki İddiasını Sürdürdü
  7. 19:48 Luis Nani ve Adana Demirspor Yollarını Ayırdı
  8. 19:44 Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkanlığı İçin Tekrar Yarışta: Jose Mourinho Vaadiyle Dikkat Çekiyor
  9. 19:41 İstanbul Havalimanı'nda Zehirli Hayvan Kaçakçılığı Operasyonu: Bin 500 Endemik Tür Ele Geçirildi
  10. 19:16 Nihal Candan Cezaevinde Yaşadıklarını Ortaya Döktü!
  11. 19:13 Şiddetli Yağışlar Sonucu Heyelan: Hatay'da Çökek Yaylası Yolu Ulaşıma Kapandı
  12. 19:08 "Teşkilat" Dizisinin Yeni Sezonunda Heyecan Dorukta: Deniz Baydar Kadroda, Tolga Sarıtaş Bekleniyor
  13. 19:02 Hatayspor, Özhan Pulat İle Yeniden Canlandı: Ligde Tutunma Umutları Artıyor!
  14. 18:58 Everest Zirvesinde Rekorlar Kırıldı: Rita ve Kenton'un Zaferi!
  15. 18:11 İşte tam ölçülü irmikpare tarifi!
  16. 18:09 Çiçek reçeli yapmanın püf noktası buymuş!
  17. 18:08 Dışı çıtır içi yumuşak: Sıcak sıcak gidiyor tepsi çıkmadan dibi görünüyor!
  18. 18:06 Kalp kırıklığını onarmanın yolları: Hayatınızın aşkını' nasıl unutursunuz?
  19. 18:04 Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda'yı İnceleyecek: Rekabet Kanunu İhlali Şüphesi
  20. 18:03 Bilinen en sağlıklı peynir: Kalsiyum ve protein deposu!
Gündem Haberleri