Türkiye'yi bekleyen hava durumu: Soğuk ve yağışlı sistem geliyor!

Türkiye'yi bekleyen hava durumu: Soğuk ve yağışlı sistem geliyor!

Türkiye'yi bekleyen hava durumu: Soğuk ve ya... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, Türkiye, Karadeniz üzerinden etkileyecek yeni bir soğuk ve yağışlı sisteme hazırlanıyor. Yağışlar özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak.

Perşembe gününden itibaren Türkiye'nin Karadeniz üzerinden etkilenmesi beklenen yeni soğuk ve yağışlı hava dalgası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirildi. Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, yaptığı haftalık hava tahminine göre, son günlerde etkili olan yağışlı sistem, Türkiye'nin güneydoğusuna hareket ediyor. Şahbaz, Doğu Anadolu'nun ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir bölümünde yarın da yağışların devam edeceğini, Doğu Anadolu'da genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu'da ise yağmur şeklinde görüleceğini belirtti.

Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde ise yağmurun devam etmesinin beklendiğini söyleyen Şahbaz, diğer bölgelerde ise genellikle az bulutlu ve açık hava beklediklerini, gece ve sabah saatlerinde sis ve pus olabileceğini ifade etti. Şahbaz, Perşembe gününden itibaren ise Karadeniz üzerinden gelecek yeni soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girileceğini, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağışların görüleceğini, iç kesimlerde ise kar şeklinde olabileceğini söyledi.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI

Cuma günü ise bu sistemin genişleyerek etkisini artıracağını belirten Şahbaz, Marmara, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış beklendiğini vurguladı. Hava sıcaklığının ise genel olarak mevsim normalleri civarında seyredeceğini, yer yer altında olabileceğini sözlerine ekledi.

Ankara, İstanbul ve İzmir içinse özel olarak hava durumu tahminlerini paylaşan Şahbaz, Ankara'da cuma günü hafif kar yağışı beklediklerini, İstanbul'da ise perşembe günü Anadolu yakasında yağmur, Cuma günü genelinde ise yağmur beklediklerini ifade etti. İzmir için ise yağış beklentisi olmadığını ve hava durumunun genellikle parçalı az bulutlu olduğunu belirtti.

METEOROLOJI'DEN SÜRÜCÜLERE SIS VE PUS UYARISI

Şahbaz, önümüzdeki günlerde iç kesimlerde sis ve pus olabileceği için sürücülerin dikkatli olmalarını, olumsuz hava koşullarının yol güvenliğini etkileyebileceğini hatırlatarak, solunum yolu hastalığı olan vatandaşların sis nedeniyle oluşabilecek hava kalitesindeki azalmaya karşı dikkatli olmalarını tavsiye ederken şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki iki gün özellikle yurdun iç kesimlerinde sis ve pus hadiselerine vatandaşlarımızın dikkatli olmasını tavsiye ederiz. Yollarda görüş mesafesinin daralmasından ya da sisin meydana getireceği buzlanma ve yolda kaygan zemin oluşturmasından meydana gelebilecek kazalara karşı dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var. Ayrıca sisin etkisiyle hava kalitesindeki azalma dolayısıyla solunum yolu hastalıkları olan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz."

"Türkiye'yi bekleyen hava durumu: Soğuk ve yağışlı sistem geliyor!" haberi, 23 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye'yi bekleyen hava durumu: Soğuk ve yağışlı sistem geliyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'yi bekleyen hava durumu: Soğuk ve yağışlı sistem geliyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:52 ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
  2. 16:49 Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
  3. 16:48 Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
  4. 16:47 Hazine işe koyuldu! Kripto paralara iki yeni vergi yolda
  5. 16:45 Yunusemre Belediyesi Yağlı Güreş Takımı'ndan Melih Özdemir Altın Madalya Kazandı
  6. 16:44 Beşiktaş, İtalya'ya yöneliyor: Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino hedefte
  7. 16:44 Nisan Ayında Enflasyon Yükselişte: TCMB Raporu Değerlendirmesi
  8. 16:43 Fransız Fırıncılar, Dünyanın En Uzun Bagetini Pişirerek Rekor Kırdı
  9. 16:38 Yellen, Japon Yenindeki Dalgalanmalara İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu
  10. 16:37 Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider'i Ziyaret Etti
  11. 16:35 Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
  12. 16:30 Çorlu'da Apartman Patlaması: Bir Yaralı, Çevrede Hasarlar Oluştu
  13. 16:26 Rusya, Batılı Tehditlere Karşı Taktik Nükleer Silahları Devreye Sokuyor: Askeri Tatbikat Başlıyor
  14. 16:22 Emekli Maaşları Temmuz'da Artıyor! Ali Tezel Rakamları Açıkladı!
  15. 16:22 Süper Bilgisayar İnsanlığın Sonunu Hesapladı: Kalan Süremiz Az!
  16. 16:22 Adana Mutfağının İncisi: Geleneksel Tarifle Çöç Lezzeti
  17. 16:21 Lila Halka Arz Sonuçlandı! Borsa'da Kaç Liradan İşlem Görecek?
  18. 16:21 Sarımsak Yutmanın Gizemli Faydaları ve Yan Etkileri!
  19. 16:16 İzmit'te Plastik Fabrikasında İş Yeri Sahibi Pres Makinesine Sıkışarak Hayatını Kaybetti
  20. 16:10 Sporting Lizbon, Portekiz Primeira Liga Şampiyonluğunu Kazandı
Gündem Haberleri