Türkiye’yi ve tarihini bilmeyenlerle karşı karşıyayız

Türkiye’yi ve tarihini bilmeyenlerle karşı karşıyayız

Türkiye’yi ve tarihini bilmeyenlerle karşı k... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Büyük Taarruz'un önemli komutanı Reşat Çiğiltepe'yi gömütü başında andı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Büyük Taarruz'un önemli komutanı Reşat Çiğiltepe'yi gömütü başında andı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi bilmeyen, tarihini bilmeyen, Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda yapıldığını bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız. Bir tabloyla karşı karşıyayız, bu hepimizi üzüyor. Umarım onlar Miralay Reşat’ı da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de, Kazım Karabekir’i de Rauf Orbay’ı da oturur yeniden okurlar” dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına "COVİD-19 salgını" nedeniyle kısıtlama getirdi. Muhalefet, ibadete açılan Ayasofya'da toplu namaz kılınmasından 15 Temmuz etkinliklerine kadar yoğun katılımlı programların yapıldığını anımsatarak, bu karara tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı milletle birlikte kutlayacağını söyledi.

CHP, Büyük Taarruz'un başladığı 26 Ağustos'un yıldönümünden 30 Ağustos'un yıl dönümüne kadar bir dizi etkinlik planladı. CHP' li belediyelere gönderilen genelgede, "pandemi kurallarından taviz verilmeden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkuyla kutlanması" istenildi. Bu kapsamda bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz'un önemli komutanı Albay Reşat Çiğiltepe'nin Devlet Mezarlığı'ndaki gömütünü ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Çiğiltepe'nin gömütüne karanfil bıraktı, dua etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İNSANLAR YAŞAMLARINI ÜLKE İÇİN FEDA ETTİ"

Reşat Bey’i andık. Aslında Anadolu toprağını her karışı insan kanıyla sulanmış. Biz Milli Kurtuluş Savaşı’nı çok zor şartlar altında verdik. İnsanlar yaşamlarını bu ülke için, çocukları için seve seve feda ettiler. Miralay Reşat, Çiğiltepe’yi almak için görevlendirilmişti. Gazi Mustafa Kemal’in talimatı vardı. Çiğiltepe’yi kuşattı, Mustafa Kemal telefon ettiğinde 'yarım saat sonra alacağız' demişti. Yarım saat sonra Mustafa Kemal tekrar aradığında ise Çiğiltepe alınamamıştı ve Miralay Reşat yaşamına son verdi. 45 dakika sonra ise Çiğiltepe alınmış düşmandan temizlenmişti.

"YA TARİHİ BİLMİYORLAR YA İHANETİ TUTUM KABUL EDİYORLAR"

Bu gerçekleri acaba devleti yönetenler biliyorlar mı? Kurtuluş Savaşı’nın hangi şartlarda verildiğini biliyorlar mı? Ayağında çarığıyla, kucağında çocuğuyla, omzunda topuyla cepheye silah taşıyan anneleri biliyorlar mı acaba? Bunu şunun için söylüyorum. Devleti yöneten erkan ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen adamın ayağına gidiyor. Ya tarihi bilmiyorlar, ya da ülkeye ihanet etmeyi bir tutum olarak toplumun önüne kabul ediyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Her karışında acı var, göz yaşı var, Mehmetçiğin kanı var. Nasıl olur da bu gerçekler görülmez? Bu nedenle biz Miralay Reşad’ı, komutanımızı bugün sevgiyle, saygıyla andık. Ruhu şad olsun diyoruz.

"MİLYONLARCA İNSAN HAYATINI VERMEYE HAZIR"

(30 Ağustos Bayramı'nı kısıtlama kararı) Bu konuda çok şey söylendi. 30 Ağustos, yani Lozan’a başı dik gitmenin en önemli adımıdır. Düşmanın Anadolu topraklarından kovulmasıdır, ağır bedellerin ödenmesidir. Bu tarih için bırakın pandemiyi, bu tarih için bugün milyonlarca insan hayatını vermeye hazırdır.

Türkiye’yi bilmeyen, tarihini bilmeyen, Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda yapıldığını bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız. Bir tabloyla karşı karşıyayız, bu hepimizi üzüyor. Umarım onlar Miralay Reşat’ı da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de, Kazım Karabekir’i de Rauf Orbay’ı da oturur yeniden okurlar.

"Türkiye’yi ve tarihini bilmeyenlerle karşı karşıyayız" haberi, 27 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 27 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Türkiye’yi ve tarihini bilmeyenlerle karşı karşıyayız haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye’yi ve tarihini bilmeyenlerle karşı karşıyayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:18 Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
  2. 02:15 Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
  3. 02:13 Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
  4. 02:11 129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
  5. 02:08 Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?
  6. 02:05 Ayder Yaylası'nda bulundu: Sosyal medyada bir anda yayıldı! Cryptanthus bivittatus
  7. 02:01 Hafızanız size oyun oynuyor! Keskin gözlüler gizli atkıyı şıp diye buluyor!
  8. 01:48 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
  9. 01:45 Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
  10. 01:30 Salgın hızla yayılıyor: O bölgede eğitime ara!
  11. 01:28 Kahvaltıda sakın yemeyin: Kansere yol açıyor!
  12. 01:26 Fenerbahçe, Dünyaca Ünlü Olan O İsimle Anlaştı! Teknik Direktör Seçimi Belli Oldu!
  13. 01:21 Göbeğini sallayarak paraları götürmüş! Tiktok fenomeni Kazancı dudak uçuklattı!
  14. 01:19 Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
  15. 01:12 Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!
  16. 01:10 Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
  17. 01:06 Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
  18. 01:01 Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
  19. 01:00 Soğuk Havayı Seven Mucize Bitki: -19 Derecede Büyüyor, 2 Metreye Ulaşıyor, Hem Ucuz Hem de Verimli
  20. 00:59 Süper Lig 35. Hafta Tamamlandı: Güncel Puan Durumu, Haftanın Sonuçları ve 36. Hafta Programı
Politika Haberleri