TÜSİAD önünde Tel Aviv ticaretine son verin eylemi yapıldı

TÜSİAD önünde Tel Aviv ticaretine son verin eylemi yapıldı

TÜSİAD önünde Tel Aviv ticaretine son verin ... İsrail'in Filistin'deki katliamlarına rağmen Tel Aviv'le devam eden ticarete karşı tepkiler artıyor. Önceki basın açıklaması girişimi gibi, Filistin İçin Bin Genç Hareketi bu kez TÜSİAD binası önünde eylem düzenledi. Eylemde, TÜSİAD üyelerinin İsrail ile olan ticaretini sonlandırma çağrısı yapıldı.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar devam ederken, Türkiye'nin İsrail'e çeşitli alanlarda ticaret yapmaya devam ettiği gözlemleniyor. Netanyahu hükümetinin Gazze'de açlığı bir silaha dönüştürdüğü sırada, Türkiye'den kalkan gemilerin hala İsrail'e gıda sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Gazze'ye yapılan soykırım saldırılarının ardından bile, Türkiye'nin İsrail'e ihracatının arttığı dış ticaret verilerine yansımıştı. Netanyahu hükümetinin vahşetine karşı Türkiye'de kafe baskınları ve neskafe yasakları gibi adımlar atılırken, iki ülke arasındaki gıda ticaretinde düşündürücü bir tablo ortaya çıktı.

Quds News Network'ün (QudsNen) İsrail Tarım Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberine göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den beri Türkiye ve Ürdün, İsrail'e sebze ve meyve ihracatında öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkeler aynı zamanda İsrail'deki Benyamin Netanyahu hükümetine en sert eleştirileri yönelten yönetimlerden bazıları. Filistin İçin Bin Genç Hareketi ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) şirketlerinin İsrail ile olan ticaretlerini protesto etmek amacıyla Şişli'deki bir otelin önünde basın açıklaması düzenlemek istediği belirtildi.

Ancak polisin açıklama yapmalarına izin vermemesi üzerine grupla müdahale edildi. Eylemciler, "İsrail'le ticaret Filistin'e ihanettir" ve "Katil İsrail, işbirlikçi MÜSİAD" sloganları attılar. Filistin İçin Bin Genç Hareketi, ardından TÜSİAD binası önünde bir eylem daha gerçekleştirdi ve TÜSİAD üyelerinin İsrail ile olan ticaretlerinin sonlandırılması çağrısında bulundu. Eylemde, "Soykırım işbirlikçisi sermayedarlar, soykırım şiddetini arttırırken ihracatlarıyla işgalci İsrail'e destek veriyorlar" şeklinde açıklamalar yapıldı.

‘İSRAİL İLE TİCARET UTANCI SONLANDIRILSIN’ PANKARTI KALDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için Sakarya'da düzenlenen mitingde konuşma yaparken, birkaç yurttaşın miting alanında İsrail ile ticareti sonlandırma çağrısı yapan bir pankart açması dikkat çekti. Ancak pankart kısa sürede görevliler tarafından kaldırıldı ve görüntülerde vatandaşların görevlilerce uzaklaştırıldığı görüldü. İktidar, geçtiğimiz Kasım ayında Gazze'ye başlattığı saldırılar sebebiyle İsrail'e sert eleştiriler yönetmiş olsa da, ticarette aynı tutumu sergilemiyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin İsrail'e olan ihracatı 2023 yılının Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 30,4 artarak 393,3 milyon dolara yükselmişti. Ekim-Aralık döneminde ise Türkiye'nin İsrail'e olan ihracatı 1 milyar doları aşmıştı.

"TÜSİAD önünde Tel Aviv ticaretine son verin eylemi yapıldı" haberi, 26 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TÜSİAD önünde Tel Aviv ticaretine son verin eylemi yapıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜSİAD önünde Tel Aviv ticaretine son verin eylemi yapıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı
  2. 08:48 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı ortaya çıktı: 408 araç
  3. 08:45 Bakan Işıkhan'dan Taksim açıklaması: Kitlesel eylemlere açık değil
  4. 08:38 Boran Kuzum’dan Cengiz Bozkurt’u şaşırtan “popo” açıklaması
  5. 08:34 Son halini Sertap Erener'e benzetmişti: Rafet El Roman'dan Ahmet Hakan'a estetik cevabı
  6. 08:28 Naci Görür’den kritik ‘deprem’ uyarısı: Bu bölge er geç depremle sınanacak
  7. 08:25 AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede devir teslimden önce milyonluk sözleşme
  8. 08:22 Taksim'de ilk eylem üniversite öğrencilerinden geldi
  9. 08:17 Nahya bu kez Ali Erbaş hakkında parodi yaptı: A8 lazım, Mehmet’e görünme elinden alır bak
  10. 08:12 Aytunç Erkin yazdı: Kanlı 1 Mayıs’ın tanığı o günü anlattı
  11. 08:07 Fehmi Koru: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş
  12. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji saat vererek uyardı
  13. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  14. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  15. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  16. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  17. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  18. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  19. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  20. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Gündem Haberleri