Üç ton domatesi çöpe dökmüşlerdi, verilen ceza belli oldu

Üç ton domatesi çöpe dökmüşlerdi, verilen ce... Bayrampaşa'da kasa kasa domateslerin çöpe döküldüğü video tartışma konusu oldu. Fiyatların düşmemesi için sebze ve meyvelerin çöpe atıldığı iddia edilirken

Bayrampaşa'da kasa kasa domateslerin çöpe döküldüğü video tartışma konusu oldu. Fiyatların düşmemesi için sebze ve meyvelerin çöpe atıldığı iddia edilirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'den (İBB) açıklama geldi. Açıklamada 3 ton domatesi çöpe döken firmaya 4 bin 200 lira para cezası kesildiği söylendi.

Bayrampaşa Meyve ve Sebze Hali'nde çekilen görüntüler tartışma yarattı. Görüntülerde kasa kasa domates ve biberin çöpe döküldüğü görülüyor. Sosyal medyada yapılan yorumlar fiyatların düşmemesi için sebze ve meyvelerin döküldüğü yönünde. İBB'de konuyla ilgili yapılan açıklamada 3 ton domatesi çöpe döken firmaya toplam 4 bin 200 TL ceza kesildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Zaman zaman gerek nakliye gerekse hava şartlarına bağlı olarak ürünlerin satışa sunulamayacak duruma gelmesinden dolayı bazı ürünler esnaf tarafından imha edilebilmektedir. Böyle durumlarda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü'nce oluşturulan bir eksper heyeti, malın satışa arz edilemeyecek nitelikte olduğuna dair rapor tuttuktan sonra ürün imha edilmektedir. Bayrampaşa hali içerisinde yıllık ortalama 3 milyon ton sebze meyve ticareti gerçekleştirilmekte olup, bu tip çöpe dökülen ürünlerle beraber yılda toplam 27 bin ton organik çöp oluşmaktadır" ifadesi yer aldı.

"3 TON DOMATESİ EKSPER RAPORU OLMADAN ÇÖPE DÖKMÜŞTÜR"

"Bu çöpler toplanılarak ayrıştırılmakta ve gübre elde edilerek park ve bahçelerimizde kullanılmaktadır" denilen açıklamada, "Gıda kayıp kaçak oranının yüzde 25'ler olarak konuşulduğu bir sektörde, haldeki toplam çöp miktarı binde 7 oranında gerçekleşmektedir. Söz konusu olay (domateslerin dökülmesi) ise, 10 Ağustos 2019 Cumartesi Arife günü saat 11.00 civarında gerçekleşmiştir. Bozuk olduğundan dolayı dökülen ürünler için (bayram tatili nedeniyle halin 4 gün kapalı kalacağı da göz önüne alınarak ) İBB'den eksper raporu alınmadığı tespit edilmiştir. Bundan dolayı, ilgili firmaya toplam 4 bin 200 TL ceza kesilmiştir. İlgili firma bayramdan önceki son 3 gün içerisinde 124 ton domates satmış, elinde kalan bozulmaya yüz tutmuş 3 ton domatesi eksper raporu olmadan çöpe dökmüştür. Aynı tarihlerde hal içerisinde 10 bin ton domates satılmıştır. Bu veriler ışığında fiyat spekülasyonu oluşturulmak istenildiğine dair bir kanaat oluşmamıştır" bilgilerine yer verildi.

"Üç ton domatesi çöpe dökmüşlerdi, verilen ceza belli oldu" haberi, 16 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Üç ton domatesi çöpe dökmüşlerdi, verilen ceza belli oldu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üç ton domatesi çöpe dökmüşlerdi, verilen ceza belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  2. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  3. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  4. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  5. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  6. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  7. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  8. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  9. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  10. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  11. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  12. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  13. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  14. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  15. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  16. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  17. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  18. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  19. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  20. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
3. Sayfa Haberleri