Uçuşlar iptal oldu, Mart'ta karbon salınımı 28 milyon ton azaldı!

Uçuşlar iptal oldu, Mart'ta karbon salınımı 28 milyon ton azaldı!

Uçuşlar iptal oldu, Mart'ta karbon salınımı ... Yeni tip koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan karantina önlemleri nedeniyle Mart'ta dünya çapında yüz binlerce uçak seferi...

Yeni tip koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan karantina önlemleri nedeniyle Mart'ta dünya çapında yüz binlerce uçak seferi iptal edildi. Havaya 28 milyon ton daha az karbondioksit salınımı oldu.

Başta havacılık ve turizm olmak üzere birçok şirket zor duruma düşerken, iptal edilen yaklaşık bir milyon uçuş sayesinde havaya 28 milyon ton daha az karbondioksit salınımı olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz ay koronavirüs salgını sebebiyle dünya çapında durdurulan uçuşlar sayesinde uçak emisyonları üçte bir oranında azaldı. Bu azalma altı milyon aracın yola çıkmaması ile eşdeğer.

Financial Times’ın haberine göre, Mart ayında dünya çapında yaklaşık bir milyon uçuş iptal edildiğinden, havaya 28 milyon ton daha az karbondioksit salınımı oldu.

YÜZDE 31'LİK DÜŞÜŞ

Bu, Birleşik Krallık'ın bir aylık karbondioksit emisyonunun eşdeğer ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31’lik bir düşüş söz konusu.

Finlandiyalı bir araştırma grubu olan Enerji ve Temiz Hava Araştırmaları Merkezi'nin baş analisti Lauri Myllyvirta; Ticari havacılıktaki geçmiş şoklara; özellikle 2001’deki 9 Eylül terörist saldırılarına ve on yıl önce gerçekleşen Eyjafjallajökull volkanik patlamasına değinerek “Bu olayların hiçbiri, devam eden koronavirüsü krizi kadar küresel bazda ve dramatik bir etkiye sahip değildi” dedi.

Sözcü'nün aktardığına göre, Mart ayının son haftasındaki tarifeli uçuşların sayısı, bir yıl önceki aynı dönemin neredeyse yarısı kadardı çünkü dünya çapında hükümetler salgını kontrol altına alabilmek için hava yolculuğunu kısıtladı.

YÜZDE 70 AZALDI

Nisan ayının ilk haftasında; İngiltere, Hong Kong ve İsviçre gibi aktarma merkezlerinin uçuş sayılarında yüzde 90’dan fazla azalma görüldü. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği verilerine göre, tüm uçuş sayıları bu ay itibariyle yüzde 70 oranında azaldı.

Diğer ulaşım şekillerinden kaynaklanan kirlilik de azaldı. Avrupa’da otomobil ve motosikletlerden kaynaklanan emisyonlar, kriz başladığından bu yana yüzde 88 düştü.

Hava yolu şirketleri iflasın eşiğinden kurtulmak için devletlerden finansal destek talep ederken, hava kirliliği konusunda endişeli olan çevreciler havacılıkta daha fazla vergilendirme yapılmasını talep ediyor. Herhangi bir finansal destek paketinin emisyonları azaltma ve daha iyi çalışma koşulları içermesi gerektiği vurgulanıyor.

ABD, hava yollarına 50 milyar dolarlık kredi ve teminat tahsis ederken, Norveç, İtalya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerin hepsi de çeşitli destek paketleri sağladı.

Uluslararası Temiz Taşımacılık Konseyi’ne göre, 2018 yılında ticari uçuşlardan kaynaklanan küresel karbondioksit emisyonları 918 milyon ton idi. Bu rakam, fosil yakıt kullanımından kaynaklanan karbon emisyonlarının yüzde 2,4’ü.

"Uçuşlar iptal oldu, Mart'ta karbon salınımı 28 milyon ton azaldı!" haberi, 12 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Uçuşlar iptal oldu, Mart'ta karbon salınımı 28 milyon ton azaldı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uçuşlar iptal oldu, Mart'ta karbon salınımı 28 milyon ton azaldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:13 İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!
  2. 22:10 2 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  3. 22:07 Hatay'da deprem! Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
  4. 22:07 Ağız içinde yarası olan hemen bu tohumları çiğnesin: Ağız içi yaralarını anında iyileştiriyor!
  5. 22:05 Çeyrek bardağı dahi damarlardaki kötü kolesterolü silip atıyor!
  6. 22:03 Sapsarı olmuş dişleri bembeyaz yapıyor: Tek malzemeyle anında beyazlık mümkün!
  7. 21:57 Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
  8. 21:51 Elektronik devi iflas etti, 3000'e yakın mağazası kapanıyor!
  9. 21:50 642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
  10. 21:47 Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
  11. 21:46 Milyonlarca emekliye kötü haber geldi!: Temmuz ayında düşük zam alınacak!
  12. 21:46 O kişilerin WhatsApp hesabına kısıtlama geliyor: Bunları yaparken on kez düşünün!
  13. 21:44 Prof. Dr. Emre Alkin dövizi serbest bırakın diye seslenerek kur uyarısı yaptı!
  14. 21:44 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 2 Mayıs puan durumu!
  15. 21:41 O marka gıda ürünleri marketlerden çekiliyor! Salmonella bulundu, bağırsak sistemini etkiliyor!
  16. 21:41 İç mekandaki beyaz renk hakkında bilmeniz gerekenler!
  17. 21:40 Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!
  18. 21:40 Galatasaray, Sivasspor maçı için hazırlıklara devam etti
  19. 21:38 Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
  20. 21:35 Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Haberleri