UİD’nin Avrupa’da, Nilhan Osmanoğlu üzerinden ‘Abdülhamit Han’ hamlesi

UİD’nin Avrupa’da, Nilhan Osmanoğlu üzerinden ‘Abdülhamit Han’ hamlesi

UİD’nin Avrupa’da, Nilhan Osmanoğlu üzerinde... Nilhan Osmanoğlu, Türkiye’den sonra şimdi de Avrupa’da ‘Abdülhamit Han’ hamlesiyle atağa geçti. CHP Hessen Başkanı Ali Ercan ise ABC’ye özel açıklamalarda bulundu. Ercan, “Nilhan Osmanoğlu hikaye, hedef Avrupa siyasetine yön vermek” sözleriyle uyardı.

Frankfurt – Işın Toymaz

Nilhan Osmanoğlu, Türkiye’den sonra şimdi de Avrupa’da atağa geçti.  “İkinci Abdülhamid’in 5'inci kuşaktan torunu”  sıfatıyla Türkiye’de AKP'nin düzenlediği etkinliklerde boy gösteren Nilhan Osmanoğlu  Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA‘nın  "Avrupa’daki Gelecek ve Türkiye’nin katkıları" programı kapsamında Almanya’ya geliyor.

AKP’NİN AVRUPA TEŞKİLATLANMASI UİD EV SAHİBİ

Nilhan Osmanoğlu, AKP yanlısı olarak bilinen, eski adıyla UETD olan, Avrupa’daki Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Hessen Teşkilatı’nın düzenlediği bir toplantıya konuşmacı olarak katılacak.

ABDÜLHAMİT HAN’I ANLATACAK

Toplantı, Maintal’de 23 Aralık Pazar günü saat 14’de başlayacak.
Licata Eventcenter’de “Payitaht ve Öz Torunun Dilinden Abdülhamid Han“ başlığı altında gerçekleşecek. 

‘AVRUPALI TÜRK’ÜN ‘SEMBOLİK DEĞERLERİNDEN’ YARARLANIYORLAR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hessen Birlik Başkanı Ali Ercan’a UİD’nin Abdülhamit Han hamlesini sorduk.

Söz konusu toplantı ile ilgili Avrupa’daki Türk toplumunu, STK temsilcilerini ve Avrupalı siyasetçileri uyaran CHP’li Başkan Ercan ABC’ye yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Nilhan Osmanoğlu hikaye. AKP’nin Avrupa’daki uzantılarından biri olan UİD teşkilatının hedefi çok açık ortada. Amaç, Avrupa’da kendini azınlık durumunda hisseden; eğitim, sosyal ve ekonomik statüsü alt seviyede olan, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımızı ‘şanlı Osmanlı’ geçmişi ile gaza getirip AKP tabanı üstündeki hakimiyetini sağlamlaştırmak. AKP yanlısı UİD bu tür etkinlikler ve toplantılarla Avrupa’daki Türklerin zaaflarından ve ezilmişliklerinden yararlanıyor. Aslında UİD, AKP’nin Türkiye’de yaptığının aynısını Avrupa’da yapıyor.

Nilhan Osmanoğlu

‘AKP, AVRUPA’DAKİ PARLAMENTOLARDA DOLAYLI YOLDAN SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR’

Buradaki hedef ise sadece Türkiye’de AKP’nin konumu sağlamlaştırmak değil, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu’na, Avrupa ülkelerinin parlamentolarına sızarak AKP anlayışındaki siyasetçilerin önemli konumlara gelebilmelerine zemin hazırlamayı amaçlıyor. Nilhan Osmanoğlu’nun Abdülhamit Han’ı anlattığı toplantı da buna en güzel ve somut örnek. Milli ve dini damarlardan girip, vatandaşı kendi AKP ideolojisine bağlamak istiyor. Ancak Nilhan Osmanoğlu toplantısı bu büyük planının sadece küçük bir parçası.”

‘AVRUPA’DAKİ TÜRKLERİ KUTUPLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORLAR’

Avrupa’da meydanı UİD ve AKP’nin Avrupa’daki diğer yapılanmalarına bırakmayacaklarını da kaydeden CHP Hessen Birlik Başkanı Ali Ercan, UİD’nin Avrupa’daki Türk toplumunu kutuplaştıran ve uyuma zarar veren etkinliklerine tam gaz devam ettiğini de vurguladı.
Ercan toplantıyla ilgili tepkisini şu sözlerle ortaya koydu:

“Avrupa’da Atatürk’ü, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni ve değerlerini anlatan faaliyetler ağırlıklı olarak sürüyor. Ancak AKP’nin Avrupa uzantılarının tabanı ise Atatürk’ten rahatsız. Önceleri Türkiye’de üst düzey AKP Yöneticileri de Atatürk’e sataşıyordu. Ancak baktılar ki bu tutumları toplumun genelinde büyük bir rahatsızlığa yol açıyor, dümeni kırıp şimdi hepsi takiyeci Atatürkçü oldular. Ancak gerçekte Atatürk ve cumhuriyet karşıtı zihniyet tabanda sürdürüyor. Alttan alta, üst üste karalama propagandasını devam ettiriyorlar. Osmanlı İmparatorluğu’nu çökerten bir adamı allayıp pullayıp yıllardır Türkiye’de; yetmedi, şimdi de Avrupa’da pazarlamak istiyorlar.

‘MEYDANI ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ’

Avrupa CHP örgütlenmelerinin, ADD’lerin ve diğer sosyal demokratik özgürlükçü demokrasi ve laik Türkiye yanlısı STK’ların bu konuyu dikkatle takip etmeleri gerekiyor. Avrupa’daki bu sinsi propagandanın önüne geçmemiz lazım. Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı propaganda sadece Türkiye’ye değil uzun vadede Avrupa’ya da zarar verecek.

Buradakiler, AKP’nin Avrupa uzantıları büyük kitlenin iradesini ele geçirmek ve böylece Avrupa’daki siyasi partilere etki etme, iş yaptırma yeteneği kazanmak istiyorlar. Hessen Eyaleti’nde 143 bin seçmen var. “Bu seçmenlerin yarısını biz yönlendiriyoruz diyerek Alman siyasi partilere yerleşmek ve önemli yerlere gelmek niyetindeler. Buradaki insanın yalnızlık ve dışlanmış duygularını yüz yıllar önceki şanlı dönemle kapatmaya; ezikliği ve kompleksi böyle dindirmeye çalışıyorlar. Böyle devam ederse UİD, Avrupa’da kendi adaylarını Avrupa Parlamentosu’na ve bazı ülkelerin parlamentolarına sokacaktır. 

‘NİLHAN OSMANOĞLU TOPLANTISINI BİZ DE TAKİP EDECEĞİZ’

UİD’nin yaptığı bu türden çalışmalar uyuma fayda getirmez, tam tersi kutuplaşmaları artırır. Zaten uyum gibi bir dertleri de yok. Türkiye’den getirdikleri değerlerini koruyan ancak buradaki değerleri de özümsemek isteyen çağdaş kesime karşı güç elde etmek istiyorlar. AKP, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da söz sahibi olmak istiyor. Avrupa Parlamentosu’nda siyasal islamcı AKP’nin dilini konuşacak siyasetçiler yerleştirme peşindeler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen Berlin ziyaretinde Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen’le konuştuğu için kıyameti koparmışlardı. Oysa kendi Milletvekilleri de aynı siyasetçilerle toplantılara katılmış ve fotoğraf çektirmişlerdir. CHP Hessen teşkilatı olarak, eyaletimizde düzenlenecek bu toplantıyı elbette takip edeceğiz. Biz de orada olacağız ve anlatılanları dinleyeceğiz.

 CHP Hessen Başkanı Ali Ercan

KENDİSİNİ SİTESİNDE BÖYLE TANITMIŞ

Nilhan Osmanoğlu, kendi adına açtığı sitede ise hakkında şu bilgilere yer veriyor:
“Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki Sultanlarından biri olan Nilhan Osmanoğlu Cennet Mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşak torunu aynı zamanda dünya genelinde yaşayan 13 Sultan’dan biridir. Uzun sürgün yılları sonrasında 1974 yılında Şam’dan İstanbul’a dönen Hanedan üyelerinden Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu olan Nilhan Osmanoğlu, Hanedanın sürgününden sonra 1987 yılında vatan toprağı İstanbul’da doğan ilk Sultan’dır.

Nilhan Sultan Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezuniyetinin ardından çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışmış akabinde kendi markasını kurmuştur. Nilhan Sultan markası adı altında " Sultandan" elektronik ticaret sitesinde geleneksel Selçuklu ve Osmanlı ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunan Sultan aynı zamanda babaannesi Kösem Sultan hakkında bilgilerini okuyucularıyla paylaştığı "Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı romanın yazarıdır.
İngilizce ve Arapça bilen Nilhan Sultan Osmanoğlu’nun Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu vardır.”

"UİD’nin Avrupa’da, Nilhan Osmanoğlu üzerinden ‘Abdülhamit Han’ hamlesi" haberi, 21 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan UİD’nin Avrupa’da, Nilhan Osmanoğlu üzerinden ‘Abdülhamit Han’ hamlesi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. UİD’nin Avrupa’da, Nilhan Osmanoğlu üzerinden ‘Abdülhamit Han’ hamlesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  2. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  3. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  4. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  5. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  6. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  7. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  8. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  9. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  10. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  11. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  12. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  13. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  14. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  15. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  16. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  17. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  18. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  19. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  20. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
Dünya Haberleri