Ukrayna'da şiddetli patlama

Ukrayna'da şiddetli patlama

Ukrayna'da şiddetli patlama Ukrayna’nın doğu bölgesi Lugansk’ta şiddetli bir patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre patlamanın doğalgaz boru hattında gerçekleştiği öne sürüldü. Patlama sonrası videoya yansıdı.

Donetsk liderlerinin toplu tahliye duyurusunun ardından şehir merkezinde sivil savunma sirenlerinin çaldığı bildirildi. Halkın tahliyesi sürerken Donetsk ve Lugansk’ta şiddetli bir patlama meydana geldi.

Günlerdir devam eden Rusya-Ukrayna gerilimi giderek yükseliyor. Donbass ve Ukrayna arasında gün boyu sınır ihlalleri yapıldığına dair suçlamalar sonrası, Ukrayna’nın Bonbass bölgesini hedef alan saldırılar sonrası bölge yönetimi sivil halkın tahliyesine karar verdi. Donetsk Halk Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı, Facebook’tan yayınladığı açıklamada, cumhuriyetten 700 bin kişinin tahliye edilmesinin planlandığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Donbass’ta yaşananların Kiev’in giriştiği bir soykırım olduğunu söyledi.

Tahliye başladı

Donetsk’in lideri Denis Puşilin, Donbass’taki durumun giderek tırmanması nedeniyle başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere bölge sakinlerini kitleler halinde Rusya’ya tahliye etmeye başladıklarını belirtti.

Tahliye duyurularının ardından Donetsk’te sivil savunma sirenleri duyulmaya başlandı. Halkın, benzin ve ATM’lerin önünde yoğunluğu sürerken; Rusya sınırına doğru uzun araç kuyrukları da oluştuğu belirtiliyor.

Donetsk’te patlama meydana geldi

Reuters’in haberine göre; Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde büyük bir patlama meydana geldiği duyuruldu. Patlamanın Donetsk yerel yönetim binası yakınında olduğu iddia edildi.

İlk açıklama

Donetsk’nın ardından Lugansk’da da şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın büyüklüğü nedeniyle karanlık gökyüzü adeta gündüze çevrildi.  RIA Haber Ajansı patlamanın gaz boru hattından kaynaklandığını açıkladı.

Ukrayna’dan patlama ile ilgili açıklama

Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konsey Başkanı Oleskiy Danilov, Donetsk bölgesinde yaşanan patlama ile ilgili “Bu yaşananlar, silahlı kuvvetlerimizin karşılık vermesi için kışkırtma barındıran bir girişimdir. Doğu Ukrayna’da sivil nüfusa yönelik saldırı planlanmıyoruz. Ayrılıkçıların el koyduğu bölgelerde yaşananlarla bir ilgimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Puşilin: Durum savaşa doğru gidiyor

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Donbass’taki durumun savaşa doğru gidip gitmediği sorusuna, “Evet, maalesef. Her an geniş çaplı taarruz başlayabilir. Her şey buna hazır” dedi.

Ne olmuştu?

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Ateşkes Kontrol ve Koordinasyon Ortak Merkezi Temsilcisi Ruslan Yakubov, Ukrayna ordusunun bugünün başından itibaren yaklaşık 170 kez ateş açtığını vurguladı. Yakubov, “Saat 12:00 itibarıyla Ukrayna ordusu topraklarımıza farklı kalibrede 169 havan ve top mermisi ile 122 el bombası fırlattı” dedi.

Ukrayna iddiaları yalanladı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın iddia edilen saldırgan operasyonları veya sabotaj eylemlerine ilişkin Rus dezenformasyon raporlarını kategorik olarak reddediyoruz. Ukrayna, Donbass’ta (bölge) bu tür eylemler yürütmez veya planlamaz” dedi.

Ayrıntılar birazdan...

"Ukrayna'da şiddetli patlama" haberi, 19 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ukrayna'da şiddetli patlama haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ukrayna'da şiddetli patlama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Haberleri