Ukrayna'nın işgali: Rusya'dan Kiev'e füze saldırılarını artırma tehdidi

Ukrayna'nın işgali: Rusya'dan Kiev'e füze saldırılarını artırma tehdidi

Ukrayna'nın işgali: Rusya'dan Kiev'e füze sa... Moskova yönetimi, Rus topraklarına yönelik herhangi bir Ukrayna saldırısına, başkent Kiev'e daha fazla füze saldırısı düzenleyerek yanıt vereceklerini açıkladı.

Moskova hükümeti Rus topraklarına yönelik herhangi bir Ukrayna saldırısına, başkent Kiev'e daha fazla füze saldırısı düzenleyerek yanıt vereceklerini açıkladı.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, yerleşimler hedef alınırsa saldırıların "sayısı ve boyutunun" büyüyeceği yer aldı.

Uyarı, Rusya'nın Kiev yakınlarındaki bir askeri fabrikaya füze saldırısı yapıldığı duyurusundan sonra geldi. Saldırının Ukrayna helikopterlerinin bir Rus köyüne saldırısına misilleme olarak yapıldığı iddia edildi.

Ukrayna ise böyle bir saldırı düzenlenmediğini savunuyor.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşkenov "Bu gece denizden karaya atılan yüksek isabetli uzun menzilli 'Kalibr' füzeleri Kiev'in dışındaki bir askeri tesisi vurdu" dedi.

Konaşkanev saldırıda, uçaksavar ve gemisavar füze sistemleri üreten ve tamir eden Vizar askeri tesisinin hedef alındığını söyledi. Sözcü ayrıca Ukrayna Rus topraklarına saldırıya devam ettiği takdirde, Kiev'e yönelik füze saldırılarının yoğunlaşacağı uyarısında bulundu.

Konaşkanev "Kiev'deki milliyetçi rejimin Rus topraklarında terör ve sabotaj saldırılarına karşılık olarak, Kiev'deki hedeflere yönelik saldırılar artacak" dedi.

Fabrikanın yanında bir marangozhanesi bulunan 47 yaşındaki Andrey Sizov, AFP'ye yaptığı açıklamada patlamanın gece saatlerinde olduğunu söyledi.

Görgü tanığı "Gece 1.30'da güvenlik görevlim aradı ve hava saldırısı olduğunu söyledi. Beş nokta vuruldu. Çalışanım bürodaydı ve patlamanın etkisiyle savruldu" dedi.

Rus yetkililer Ukrayna'yı Rusya topraklarının 10 kilometre içindeki Bryansk bölgesinde bulunan Klimova köyüne iki helikopter gönderip, bir binayı vurarak, sekiz kişiyi yaralamakla suçladı.

Kiev böyle bir saldırı düzenlediğini reddediyor ve "Ukrayna karşıtı histeriyi" beslemek için böyle bir olayın sahnelendiğini savunuyor.

BBC, bu iddiaları bağımsız kaynaklardan doğrulatamadı.

Diğer gelişmeler:

BM'ye göre Rusya'nın işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana 5 milyondan fazla kişi Ukrayna'yı terk etti. Washington Post'a göre Rusya, ABD ve NATO müttefikleri Ukrayna'yı silahlandırdığı takdirde tahmin edilemez sonuçlar ortaya çıkacağı uyarısında bulundu. Ukraynalı savcılar, Rus birliklerinin Harkov'un güneyindeki Borova kasabası sakinlerini tahliye eden otobüslere ateş açıp, yedi kişiyi öldürmek ve 27 kişiyi yaralamakla suçladı. Kuşatma altındaki Mariupol kenti yetkilileri, Rus işgalcilerin apartmanların bahçelerine gömülen cesetleri çıkartmaya başladığını söyledi.

Rus güçleri, Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ele geçirmeye odaklanmak üzere, başkent Kiev'in etrafındaki bölgelerden Mart'ta çekilmeye başladı. Ancak Kiev hala füze saldırılarına açık.

Rus Savunma Bakanlığı açıklamasında, Moskova gemisinin batırılmasından bahsetmedi.

Füze saldırısında hedef alınan fabrika, Ukrayna'nın geminin batırılmasında kullanıldığını iddia ettiği gemisavar Neptün füzelerine benzer füzeler üretiyor.

Rusya ise, geminin batmasına farklı bir açıklama getiriyor. Yetkililer, açıklanamayan bir nedenle gemide çıkan yangının cephaneliğin infilak etmesine ve gemi römorklarla limana çekilirken "dengesini kaybetmesine" yol açtığını iddia ediyor.

Geminin nasıl battığı hala bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

"Ukrayna'nın işgali: Rusya'dan Kiev'e füze saldırılarını artırma tehdidi" haberi, 15 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Ukrayna'nın işgali: Rusya'dan Kiev'e füze saldırılarını artırma tehdidi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ukrayna'nın işgali: Rusya'dan Kiev'e füze saldırılarını artırma tehdidi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  2. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  3. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  4. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  5. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  6. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  7. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  8. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  9. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  10. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  11. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  12. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  13. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  14. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  15. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  16. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  17. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  18. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  19. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  20. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
Dünya Haberleri