''Ülkeyi mahalleden başlayarak değiştireceğiz''

''Ülkeyi mahalleden başlayarak değiştireceğiz''

''Ülkeyi mahalleden başlayarak değiştireceğiz'' İstanbul Ataşehir’de İçerenköy Mahalle Muhtar Adayı Sırma Doğru, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yaptığı açıklamada mahallede dayanışmayı sağlamak, yaşama sahip çıkmak için aday olduğunu kaydetti.

Muhtar adayı Doğru, gönüllülerle birlikte kahvaltıda buluştuğu İçerenköy Mahallesi’nde, “Demokrasimizin temel yapı taşlarından biri olan muhtarlık kurumunun, yaşadığım mahallede halkla bütünleşmesini her zaman hayal ettim. Mahalle içi dayanışmayı, yardımlaşmayı güçlendiren, sorunların üstesinden gelme duyarlılığını gösteren, mahalleden çıkarak kente, kentten ülkeye sahip çıkma bilinçliliğini geliştiren bir mahalle için İçerenköy Mahalle Muhtarlığı’na adayım. Birlikte yönetmek için adayız” dedi.

ulkeyi-mahalleden-baslayarak-degistirecegiz-534700-1.
“25 Kasım 1960’da, Dominik Cumhuriyeti diktatörlüğüne karşı mücadele ederken katledilen Mirabel Kardeşler’in yıldönümü Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yaşam alanımız İçerenköy Mahallesi’nde dayanışmamızı güçlendirmek ve çabamızı büyütmek için bir aradayız” diyen Doğru, “Hepimiz bir araya gelirsek bir güç oluruz. Katılın, destek olun; İçerenköy Mahallesi’ni birlikte değiştirip, güzelleştirelim” ifadelerini kullandı.

Muhtar adayı Doğru’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzlerin arttığı, yaşadığımız ekonomik krizden en çok kadınların hayatlarını olumsuz etkilediği günümüzde yaşam alanımız İçerenköy Mahallesi’nden başlayarak, kadınların emeklerini değerlendirmek ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmek için yaşanılası bir mahalleyi birlikte kazanmak ve birlikte yönetmek için bir aradayız.

İçerenköy Muhtarlığı seçim çalışmalarına 2013 yılı Aralık ayı itibari ile başladık. Muhtar adaylığım bireysel aldığım bir karar değil, bir ortaklaşmadır. İçerenköy Mahallesi’nde bulunan sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, yöre dernekleri ve mahallenin ileri gelenleri ile görüşmeler gerçekleştirerek bu konudaki görüşlerini aldık. Bu süreçte İçerenköy Muhtar adayı olmam öne çıktı. Bizlere gösterdikleri destek sonucunda aday olmaya karar verdik.

2013 yılı yerel seçiminde muhtarlık çalışmalarına başladığımız andan itibaren genci yaşlısı, kadını erkeği bir gönüllü ordusu ile birlikte İçerenköy Mahallesi’ni sokak sokak, ev ev dolaştık.

2013 yılı muhtarlık çalışmalarımızda her gün 30 civarında gönüllü katılım sağlıyordu. Çalışma süresince kendimizi ve nasıl bir İçerenköy istediğimizi ifade ettiğimiz 35 bin broşürün dağıtımını gerçekleştirdik. Mahalle halkı ile her zaman yüz yüze iletişim kurarak beklentilerini ve taleplerini dinledik.

Şimdi bu süreçte, 2019 yılı yerel seçiminde muhtarlık için daha çok çalışacağız.

Geçen seçimde muhtarlık seçiminde ciddi sayıda vatandaşın oy kullanmadığını gördük. Şimdi bir amacımız da oy kullanmayanların kullanmasını sağlamak, hedefimiz daha çok insanı sandığa taşımaktır.

2013 yılı yerel seçimlerinde 14 bin 263 oy alarak kazanabileceğimizi gösterdik. Artık değişim zamanı geldi. Şimdi, İçerenköy Mahallemizi birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz.

ulkeyi-mahalleden-baslayarak-degistirecegiz-534701-1.

"''Ülkeyi mahalleden başlayarak değiştireceğiz''" haberi, 26 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Ülkeyi mahalleden başlayarak değiştireceğiz'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Ülkeyi mahalleden başlayarak değiştireceğiz'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  2. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  3. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  4. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  5. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  6. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  7. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  8. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  9. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  10. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  11. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  12. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  13. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  14. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  15. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  16. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  17. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  18. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  19. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  20. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
Gündem Haberleri