'Unabomber' takma adıyla biliniyordu: ABD'li matematikçi hücresinde ölü bulundu

'Unabomber' takma adıyla biliniyordu: ABD'li matematikçi hücresinde ölü bulundu

'Unabomber' takma adıyla biliniyordu: ABD'li... ABD'de, 1996'da yakalanana kadar ''Unabomber'' takma adını kullanarak 18 yıl boyunca bombalı saldırılar düzenleyen Ted Kaczynski 81 yaşında hayatını kaybetti.

ABD'deki Federal Cezaevleri Bürosu, Ted Kaczynski'nin Cumartesi sabahı saat 12:25 civarında Butner, Kuzey Karolina'daki Federal Tıp Merkezi'ndeki hücresinde ölü olarak bulunduğunu açıkladı.

THEODORE KACZYNSKİ KİMDİR?

Theodore Kaczynski, 1942 doğumlu, Harvard Matematik mezunu. Michigan Üniversitesinden, master ve doktora derecelerini almış, Berkeley Üniversitesinde iki sene matematik profesörü olarak çalışmış ve bir süre sonra şehir dışıda yaşamaya karar vermiş. Açıldığı zaman patlayan mektup bombaları, üniversitelerin teknik ve bilgisayar ile ilgilenen bölümleri ve burada çalışan akademisyenlere, havaalanları ve en son olarak California ormancılık birliği başkanına yollamış ve eylemlerine 95'te son verdi. FBI 'unabomber'ı yakalamak için kendi içinde özel bir departman bile kurdurmuştu. Kendisiyle ilgili aramalar ve ipuçları kardeşinin kendisinden şüphe etmesi ve FBI a haber verene kadar yıllar boyunca sonuç vermez. Yakalandıktan sonra Kaczynski'ye paranoid şizofreni teşhisi konularak FBI'ı peşinden 18 sene koşturmuş ve yakalanmamış birinin efsane olmasının önüne geçmeye çalışılıyor.

'UNABOMBER MANİFESTOSU'

Manifesto genel olarak sanayi devrimiyle başlayan ve bugün için de devam eden sanayi ve teknolojik gelişimin yarattığı felaketler ve çıkış yolları üzerinde duruyor. Manifestosundaki bazı önemli pasajlar ise şöyle; "23.Biz, bu nedenle, endüstriyel sisteme karşı bir devrimi savunuyoruz. Bu devrim, şiddetli veya şiddetsiz olabilir; hemen gerçekleşebilir veya birkaç on yıla yayılarak görece daha aşamalı olabilir... Amacı ise hükümetleri değil, bugünkü toplumun ekonomik ve teknolojik temelini yıkmak olacaktır." "203.Yanında bir fıçı şarapla oturan bir alkolik düşünün. Onun kendi kendine şunları söylemeye başladığını farz edin: "Aşırıya kaçılmadan içilirse şarabın bir zararı yoktur. Hatta, dediklerine göre az miktarda şarap faydalıdır bile! Eğer sadece ufak bir kadeh içersem bana bir zararı dokunmaz.." Daha sonra ne olacağını hepiniz biliyorsunuz. Teknolojik toplumun aynen bir fıçı şarabın yanıbaşındaki bu alkoliğe benzediğini asla unutmayın."

Kaczynski'ye paranoid şizofreni teşhisi konuluyor, yani "bir delinin zırvalarını okumayın, okuduysanız da inanmayın" çağrısı yapılıyor açıktan. Bu teşhiste, FBI'I peşinden 18 sene koşturmuş ve yakalanmamış birinin efsane olmasının önüne geçme çabası da sezmek mümkün.

"'Unabomber' takma adıyla biliniyordu: ABD'li matematikçi hücresinde ölü bulundu" haberi, 11 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan 'Unabomber' takma adıyla biliniyordu: ABD'li matematikçi hücresinde ölü bulundu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Unabomber' takma adıyla biliniyordu: ABD'li matematikçi hücresinde ölü bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  2. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  3. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  4. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  5. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  6. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  7. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  8. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  9. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  10. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  11. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  12. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  13. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  14. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  15. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  16. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  17. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  18. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  19. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  20. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
Dünya Haberleri