Üniversiteler kişiye özel ilanda çığır atladı: Sosyal bilgilere nükleer şartı

Üniversiteler kişiye özel ilanda çığır atladı: Sosyal bilgilere nükleer şartı

Üniversiteler kişiye özel ilanda çığır atlad... Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki ilanlara, kişilerin yaptığı çalışmaların başlıkları yazıldı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, kişiye özel ilanlarla kadro alımları bitmek bilmiyor. AKP’nin, "her kente bir üniversite" politikası kapsamında sayıları giderek artan ama eğitim kaliteleri tartışılan üniversitelerin "kişiye özel kadro" olarak nitelendirilen ilanlarla yaptığı alımlara bir yenisi daha eklendi. Hatta kadro verilecek kişilerin çalışmalarının başlıkları ilanlara yazıldı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Resmi Gazete’de ilan yayımlayarak profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alacağını duyurdu. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalına alınacak profesör için "Sosyal Bilgiler Eğitimi’nde günümüz dünya sorunları, ideal vatandaşlık ve Selçuklu tarihi ile ilgili emekler yapmış olmak" şartları arandı.

M.Ş. adlı akademisyenin çalışmalarının başlıklarının, şartlara yazıldığı öğrenildi. M.Ş.’nin, "sosyal bilgilerde ideal vatandaşlık eğitimi üzerine kavramsal bir değerlendirme" başlıklı makalesi ile "sosyal bilgiler öğretmen adaylarının günümüz dünya sorunları hakkında durumları ve görüşleri" başlıklı makalesi bulunuyor. M.Ş.’nin ayrıca "Konya Kitabı XIX Türkiye Selçukluları ve Konya" kitabı ve 7 kitaplık "Büyük Selçuklular Tarihi Seti" adlı sette bir kitabı bulunuyor.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalına alınacak profesör için, "Doçentlik unvanını coğrafya eğitimi alanından almış olmak. Coğrafya eğitiminde metaforik algı, bilişsel yapıların belirlenmesi ve program karşılaştırması mevzularında çalışma yapmış olmak" koşulu istendi.

R.B. adlı akademisyenin, "coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmen adaylarının ‘çarpık kentleşme’ kavramına yönelik metaforik algıları" ile "coğrafya öğretmen adaylarının doğal afetlerle ilgili bazı kavramlar hakkındaki bilişsel yapılarının belirlenmesi" başlıklı çalışmaları var.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalına doktor öğretim üyesi alınacağı açıklanırken, "Doktora eğitimini Turizm İşletmeciliği alanında yapmış olmak. Destinasyon markalaması, turizm eğitimi, turizm alanında tüketici davranışı ve koruma motivasyon teorisi mevzularında çalışma yapmış olmak" bilgisi verildi.

S.Z.K. adlı araştırma görevlisinin, "Turizmde destinasyon markalaması Alanya örneği" ve "Alanya'daki yerleşik yabancıların sosyal statülerinin belirlenmesi ve satın alma davranışı üstündeki etkisinin incelenmesi" başlıklı çalışmaları bulunuyor. Ayrıca, diğer bir çalışmasının başlığı ise "COVID-19 pandemisinin gölgesinde tatillerle ilgili davranışsal niyetleri anlamak: koruma motivasyon teorisinin uygulanması".

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafınca verilen akademik ilanda, Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalına doktor öğretim üyesi alınacağı açıklandı. İlanda, "Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında doktora yapmış olup, akademik erteleme nedenleri ile nükleer enerji ve santrallerinin etkileri mevzularında emekler yapmış olmak" şartı arandı.

Şartları karşılayan R.B. adlı araştırma görevlisinin "sosyal bilgiler öğretmen adaylarının akademik erteleme davranışlarının çeşitli değişkenler açısından incelenmesi" ve "nükleer enerji ve nükleer santraller hakkındaki görüşlerin araştırılması" başlıklı çalışmaları bulunuyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ MYO Dış Ticaret Bölümü için verilen doçent ilanında ise "Sosyal Politika alanında doçentliğini almış olup, Rusya Ekonomisi ve Sosyal Güvenlik Sistemleri ile ilgili emekler yapmış olmak" kaydedildi.

A.A. adlı akademisyenin "Rusya sosyal güvenlik sistemi" başlıklı doktora tezi ve "Rusya Federasyonu'nda Sosyal politikalar: Sosyal koruma, sosyal destek ve sosyal yardımlar" başlıklı çalışması ilanla birebir örtüşüyor.

ÖĞRETMENLİK BÖLÜMÜNE UZAY TEZİ ŞARTI

Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı için alınacağı açıklanan doktor öğretim üyesi için "Sınıf Eğitimi veya Matematik alanlarından birinden doktora yapmış olup, lacunary ideal yakınsaklık ve fuzzy normlu uzaylarda invaryant yakınsaklık ile ilgili emekler yapmış olmak" istendi.

Şartları karşılayan araştırma görevlisi Ş.Y.’nin yüksek lisansını ve doktorasını matematik bölümünde yaptığı görüldü. YÖK Tez’de yer alan bilgilere göre, Ş.Y.’nin, "Fuzzy normlu uzaylarda invaryant yakınsaklık tipleri" başlıklı doktora tezi bulunurken, "Lacunary Yakınsaklık ve Lacunary Cauchy Dizisi" başlıklı bir çalışması da referans yayınlandı.

"Üniversiteler kişiye özel ilanda çığır atladı: Sosyal bilgilere nükleer şartı" haberi, 13 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Üniversiteler kişiye özel ilanda çığır atladı: Sosyal bilgilere nükleer şartı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üniversiteler kişiye özel ilanda çığır atladı: Sosyal bilgilere nükleer şartı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Eğitim Haberleri