UNRWA’dan İsrail’e tepki "Okullar, BM tesisleri ve sivil altyapı hedef olamaz"

UNRWA’dan İsrail’e tepki

UNRWA’dan İsrail’e tepki "Okullar, BM tesisl... BM UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki El-Tabin Okulu'na düzenlediği saldırıya tepki göstererek, okulların hedef alınamayacağını vurguladı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki El-Tabin Okulu'na düzenlediği saldırıya sert tepki gösterirken, BM Raportörü Francesca Albanese, bu eylemi soykırım olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumun kayıtsızlığını eleştirdi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki sivillerin sığındığı El-Tabin Okulu'na düzenlediği ve 100'den fazla can kaybına yol açan saldırıya sert tepki gösterdi. Lazzarini, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazze'de bir kez daha korkunç bir gün yaşandı. Aralarında kadınlar, çocuklar ve yaşlıların da bulunduğu birçok Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir başka okul saldırısı gerçekleşti. Okullar, BM tesisleri ve sivil altyapı hedef olmamalıdır. Taraflar, okulları ve diğer sivil yapıları askeri veya savaş amaçlı kullanmamalıdır. Sivilleri ve sivil altyapıyı korumak her zaman bir zorunluluktur. Artık bu dehşetlerin sona ermesi gerekiyor. Dayanılmaz olanın norm haline gelmesine izin veremeyiz. Ne kadar çok tekrar ederse, kolektif insanlığımızı o kadar kaybederiz" dedi.

BM Özel Raportörü Francesca Albanese ise, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını soykırım olarak nitelendirerek, "İsrail, Filistinlilere bir mahallede, hastanede, okulda, mülteci kampında ve 'güvenli bölgede' soykırım uyguluyor. Bu durumu, ABD ve Avrupa silahlarıyla gerçekleştiriyor. Tüm medeni ulusların kayıtsızlığı karşısında, Filistinlilerin korunmasındaki başarısızlığımız için özür dileriz" ifadelerinde bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Gazze'deki bir okulun İsrail tarafından vurulması ve birçok Filistinlinin hayatını kaybetmesi karşısında dehşet içinde kaldık. Son haftalarda en az 10 okul hedef alındı. Bu katliamların hiçbir gerekçesi olamaz. Savaşın başlangıcından bu yana 40 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail Maliye Bakanı Smotrich'in ateşkes anlaşmasına karşı çıkmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Sivillerin öldürülmesini durdurmanın ve rehinelerin serbest bırakılmasının tek yolu ateşkestir" şeklinde konuştu.

"UNRWA’dan İsrail’e tepki "Okullar, BM tesisleri ve sivil altyapı hedef olamaz"" haberi, 10 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan UNRWA’dan İsrail’e tepki "Okullar, BM tesisleri ve sivil altyapı hedef olamaz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. UNRWA’dan İsrail’e tepki "Okullar, BM tesisleri ve sivil altyapı hedef olamaz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:16 Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı
  2. 15:11 Ağustos Ayında Havalimanları 25 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
  3. 15:07 Ahmet Çakar'dan Dursun Özbek ve Okan Buruk'a Sert Eleştiri: "Utanmıyorsunuz!"
  4. 15:03 MSB açıkladı: İzmir'de rahatsızlanan uzman çavuş şehit oldu
  5. 15:00 İşte Aydın’da pamuk toplama ücretleri!
  6. 14:54 Arda Güler, Mili Takımı manşetlere taşıdı! "Yaptığı ne büyük bir delilik"
  7. 14:53 Ferit Demir Narin'in köyündeki korkunç gelişmeleri açıkladı!: İşte şok eden o iddia!
  8. 14:50 MEB uyardı!: Öğretmenler bu hatayı yaparsa yanacak!
  9. 14:47 53 İlde 747 arsa uygun fiyata satışa çıkacak!: İşte illerdeki fiyat listesi
  10. 14:43 İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi
  11. 14:42 Liste Güncellendi: En Ucuz 19 Sıfır Otomobil ve Fiyatları!
  12. 14:40 Ataşehir Belediyesi 15 farklı branşta ücretsiz sanat eğitimleri sağlıyor!: İşte dev proje!
  13. 14:39 Fatih Altaylı “Erdoğan, teğmenlerin üniformalarından kılıcı çıkartsın”
  14. 14:37 Dilan Polat'tan mesaj gelirse şaşırmayın!: Sanal bahis sitelerine dikkat!
  15. 14:37 Ankara'ya bomba gibi düşen iddia: Yaşar Güler görevden affını isteyecek
  16. 14:33 Ünlü gazeteci gün yüzüne çıkardı!: İşte üst düzey yetkililerden aldığı kan donduran o bilgi!
  17. 14:32 Yeni yapay zeka platformu Apple Intelligence hangi cihazlara gelecek?
  18. 14:31 Meteoroloji Edirne'yi uyardı!: Sel, dolu felaketi geliyor!
  19. 14:29 İzmirlilerin dikkatine!: Bu gece sağanak başlıyor!
  20. 14:29 Şenol Güneş "İmzayı boş mukaveleye attık"
Dünya Haberleri