Vaka sayısı 1 milyona dayandı… Çin ilk defa kedi köpek tüketimini yasakladı

Vaka sayısı 1 milyona dayandı… Çin ilk defa kedi köpek tüketimini yasakladı

Vaka sayısı 1 milyona dayandı… Çin ilk defa ... Salgının yeni merkez üssü olan ABD'de de "Yeni İtalya olma yolunda ilerliyoruz" korkusu yaşanıyor. Çin ülke genelinde kedi ve köpek tüketilmesini yasakladı.

Resmi verilere göre dünya çapında 936 binden fazla vaka tespit edildi. Salgının yeni merkez üssü olan ABD'de de "Yeni İtalya olma yolunda ilerliyoruz" korkusu yaşanıyor. Çin ülke genelinde kedi ve köpek tüketilmesini yasakladı.

Koronavirüsü salgını devam ederken, enfeksiyon ve ölüm oranları da artıyor… Güncel resmi rakamlara göre dünya çapında Koronavirüsü vaka sayısı 1 milyona yaklaşırken, ölüm sayısı da 47 bini aştı.

Resmi verilere göre 936 bini aşkın insanda Koronavirüsü tespit edilirken, ölüm sayısı da 47 bine ulaştı. 215 bin vakayla corona virüsünün merkez üssü haline gelen ABD’de resmi verilere göre ölüm sayısı da 5110’a çıktı. ABD’nin arkasından vaka sayısına bağlı olarak İtalya gelirken, İtalya’da toplam ölüm sayısı 13.155.

Bu oranla Koronavirüsü salgınının en çok etkilediği ülke olan İtalya’yı ise bir diğer Avrupa ülkesi İspanya takip ediyor. 104 bini aşkın Koronavirüsü vakasının olduğu ülkede 9387 kişi de yaşamını yitirdi. İspanya’nın arkasından ise Çin geliyor… Son dönemde resmi rakamlara göre vaka sayısında gözle görülür bir azalmanın olduğu Çin’de toplam vaka sayısı 81.554 ve toplam ölüm sayısı da 3312.

ABD: “DURUMUMUZU İTALYA İLE KIYASLAYABİLİRİZ”

Koronavirüsü müdahale etmekte geç kalan ve salgın ile ilk açıklamalarında hastalığı kabullenmeyen ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence dün flaş bir açıklama yaptı. Salgının ilk duyulduğu günlerde ABD Başkanı Donald Trump, “Büyütecek bir şey yok, havalar ısınınca geçer” açıklamasını yapmıştı.

ABD’de yayın yapan haber kanalı CNN’e konuşan Mike Pence, ülkenin durumunu İtalya ile kıyasladı. ABD Başkan Yardımcısı Pence, “ABD’deki salgın bu noktada en iyi İtalya’daki durum ile kıyaslanabilir” dedi.

ÇİN’DE KEDİ KÖPEK YEMEK YASAKLANDI

Reuters’ın duyurduğu haberde Çin’in Şenzen kentinde kedi ve köpek tüketmeye yasak getirildiği belirtildi. Koronavirüsüylemücadele kapsamında bu kararın alındığı duyuruldu.

Koronavirüs salgını sonrasında ülke genelinde hastalığın bu tür beslenme alışkanlığından ortaya çıktığı belirtilmişti. Wuhan’daki ilk corona virüsü hastalarının yılan, yarasa ve pangolin gibi hayvanların alınıp satıldığı ve tüketildiği pazarlara yakın yerlerde görüldüğü belirtilmişti. Çin’in güneyindeki bir teknoloji merkezi olarak bilinen Şenzen’deki bu yasağın 1 Mayıs itibariyle uygulanacağı açıklandı.

İSRAİL SAĞLIK BAKANINDA KORONA ÇIKTI

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman ve eşinde Koronavirüsü tespit edildi… İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun müttefiki olarak siyaset sahnesinde tanınan Litzman ve eşinin tecrit altına alındığı açıklandı.

Sık sık kamuoyunun karşısına çıkan Yaakov Litzman, Netanyahu ile kamuoyunu bilgilendiriyordu.

Litzman Koronavirüsü ile ilgili düzenlenen toplantılarda sık sık kamera karşısına geçiyor ve Netanyahu’nun yanında yer alıyordu.

ALMANYA’DA SAYI ARTIYOR

Koronavirüse karşı zamanında ve doğru hamleler yaparak vaka ve ölüm hızını yavaşlatan Almanya’dan güncel veriler geldi… Almanya’da salgın hastalıklarla mücadele eden Robert Koch Enstitüsü, ülke genelinde vaka sayısının 6156 artarak 73.522’ye ulaştığını duyurdu.

Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada koronavirüs nedenli ölüm sayısının da 140 artarak 872’ye çıktığı belirtildi.

FİLİPİNLER: SOKAĞA ÇIKINI VURUN

Filipinler’in aykırı lideri Rodrigo Duterte yine tartışma yaratan bir açıklama yaptı… Geçmişte kadına şiddeti öven ve kameralar karşısında çok ağır hakaretlerde bulunan Duterte, karantinadan kaçmaya çalışanların vurulması emrini verdi.

POLONYA: NİSAN AYINDA TAVAN YAPACAK

Toplam 2554 koronavirüsü vakası tespit edilen 43 kişinin de yaşamını yitiridği 38 milyon nüfuslu Polonya’dan iç karartan bir açıklama geldi.

Polonya hükümeti sözcüsü Piotr Muller devlet radyosuna açıklamalarda bulundu. Muller, “Koronavirüsünün Nisan ayında tavan yapmasını bekliyoruz” dedi.

RAMAZAN BAYRAMI DEĞİŞİYOR

Nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Endonezya’da koronavirüsü Ramazan Bayramı’nı da etkileyecek… Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Ramazan Bayramı dolayısıyla halkın sokağa çıkmasını ve memleketlerine gitmesinin önüne geçmek adına yeni bir bayram tarihi belirleneceğini duyurdu.

Widodo kabine toplantısında alınacak önlemleri sıralarken, “İnsanları sakinleştirmek için bazı turistik yerleri ücretsiz yapabiliriz” dedi. Ramazan Bayramı’nda insanların memleketlerine giderek akraba ziyaretleri yapmasının önüne geçmeyi planlayan Endonezya hükümetinin yeni tatil ile ilgili tarihi henüz belli değil.

"Vaka sayısı 1 milyona dayandı… Çin ilk defa kedi köpek tüketimini yasakladı" haberi, 02 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Vaka sayısı 1 milyona dayandı… Çin ilk defa kedi köpek tüketimini yasakladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vaka sayısı 1 milyona dayandı… Çin ilk defa kedi köpek tüketimini yasakladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  2. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  3. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  4. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  5. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  6. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  7. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  8. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  9. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  10. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  11. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  12. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  13. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  14. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  15. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  16. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  17. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  18. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  19. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  20. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
Dünya Haberleri