Valiliğin villalarına alıcı çıkmadı

Valiliğin villalarına alıcı çıkmadı

Valiliğin villalarına alıcı çıkmadı KDV eklenmesiyle 8 milyon 880 bin 680 TL’ye satışa sunulan Çukurbağ Yarımadası’ndaki villalara alıcı çıkmadığı öğrenildi.

Gazeteci Yusuf Yavuz’un haberine göre; 27 Ağustos’ta ihaleye çıkarılan taşınmazlar arasında yer alan iki villa için toplam 7 milyon 526 bin TL muhammen bedel belirlendi.

KDV eklenmesiyle 8 milyon 880 bin 680 TL’ye satışa sunulan Çukurbağ Yarımadası’ndaki villalara alıcı çıkmadığı öğrenildi.

Kaş’taki villa takasıyla ilgili işlemlerde imzası bulunan Antalya Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Atıf Çiçekli’nin 13 Eylül tarihli resmi yazı ile YİKOB’taki görevine son verilmesi ise dikkat çekti.

Kaş’taki Kaymakamlık konutu ve 6 daireden oluşan 3 katlı personel lojmanı ile takas edilen iki villadan birinin Antalya Valiliğinin kullanımına ayrılacağı diğerinin ise Kaymakamlık konutu olarak kullanılacağı açıklanmıştı. Konunun gündeme gelmesiyle kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından Antalya Valiliği takas edilen villaların satılmasına karar vermişti. Ancak geçtiğimiz Haziran ayında ihaleyle satışa çıkarılan iki villa satılamamıştı.

KAYMAKAMLIK KONUTU NEDEN İKİ VİLLA İLE TAKAS EDİLDİ

Kaş’taki kaymakamlık konutu ve 3 katlı 6 daireden oluşan personel lojmanının eski olduğu gerekçe gösterilerek bakım ve tamirat masraflarının arttığı öne sürüldü. Bunun üzerine Antalya Valiliği’ne bağlı YİKOB İdari ve Mali İşler Müdürlüğü’nce, Kaş ilçesi Andifli Mahallesi’nde 1314 metrekarelik Kaş Kaymakam Konutu ve personel lojmanları ile Çukurbağ Yarımadası’nda 1289,82 metrekarelik şahsa ait taşınmaz ve üzerinde bulunan iki adet villa Eylül 2020’de takas edildi.

VİLLALARDAN BİRİ DEVLET BÜYÜKLERİNE, DİĞERİ KAYMAKAMA

Takas için oluşturulan kıymet takdir komisyonu Kaymakamlık konutu ile kamu personelinin kullandığı 3 katlı lojman ve 1314 metrekarelik arazisi için 8 milyon 260 bin TL bedel belirledi. Buna karşın Kaş Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan iki villa ve 1289 metrekarelik arazisi için de 6.8 milyon değer biçildi. Villalardan birinin Kaş’ı ziyaret eden devlet büyüklerinin kullanımına sunmak üzere Antalya Valiliği’ne tahsis edileceği, diğerinin ise Kaş Kaymakamlığı konutu olarak kullanılacağı açıklandı.

HAZİRAN AYINDAKİ İHALEDE VİLLALARA ALICI ÇIKMADI

Kaş’ta ve ülke kamuoyunda tepkiyle karşılanan villa takasında kamu zararı ortaya çıktığı iddiaları gündeme gelirken Antalya Valiliği İçişleri Bakanlığı’nın da onayı ile yapılan takasa konu villaların satılacağını açıkladı. Bu kararın ardından ise villalar geçtiğimiz Haziran ayında Antalya Valiliği tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldı. 4 milyon 446 bin 240 TL ve 4 milyon 434 bin 440 TL’den ayrı ayrı ihale listesine konulan villalara alıcı çıkmayınca, yetkililer ‘rekabet ortamı oluşmadığı’ gerekçesiyle ihalenin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

 

İKİNCİ İHALEDE DE ALICI ÇIKMAYAN VİLLALAR ELDE KALDI

Antalya Valiliği’nin 27 Ağustos 2021 tarihinde yaptığı taşınmaz ihalesi listesine konulan Kaş’taki iki villaya yine alıcı çıkmadı. Son ihalede iki villa için toplam 7 milyon 526 bin TL muhammen bedel belirlendi. KDV eklenmesiyle 8 milyon 880 bin 680 TL’ye satışa sunulan villalar bir kez daha valiliğin elinde kaldı.

VİLLA TAKASINDA İMZASI OLAN VALİ YARDIMCISININ GÖREVİ DEĞİŞTİ

Bu gelişmenin ardından Antalya Valiliği Vali Yardımcıları arasındaki görev- iş bölümü 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi. İlgili kurum ve kuruluşlara gönderilen 10 Eylül tarihli resmi yazıda vali yardımcılarının yeni görev alanları belirtildi. Buna göre daha önce Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığını da (YİKOB) yürüten Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli’nin bu görevinin sona ermesi dikkat çekti. Çiçekli’nin yerine Antalya YİKOB’un başına Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin getirildi. Görev değişikliğinin takas edilen villaların kamuoyunda yarattığı rahatsızlıkla bir ilgisinin olup olmadığı hakkında bir açıklama yapılmadı.

KAŞ’TAKİ KAMU PERSONELİ BARINMA SORUNU YAŞADI

Antalya YİKOB’un Başkanlığı’nı yürüten Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli’nin Kaş’taki villa takasıyla gündeme gelmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Kaymakamlık konutu ve personel lojmanlarının boşaltılmasının ardından Kaş’taki bazı kamu personelinin ilçedeki konut sıkıntısı ve yüksek kiralar nedeniyle barınma sorunu yaşadığı ve bazı görevlilerin Demre ilçesinden görev yerine gidip geldiği öne sürülmüştü.

TAVUK ÜRETİMİNDEN İÇECEĞE, PAZARLAMADAN VALİ YARDIMCILIĞINA

Antalya Valiliği’nin resmi web sitesinde yer verilen bilgilere göre, 1998’de Gelibolu İmam Hatip Lisesi, 2001’de Tekirdağ Lisesi, 2006’da ise Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde eğitimine devam eden Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, 2002 yılında Antalya’da muhtelif işyerlerinde satın alma, satış ve pazarlama biriminde çalıştı. 2004 Coca-Cola Satış Pazarlama, 2005’te Uluslararası Expo fuarlarında organizasyon, 2006’da Broiler Tavuk Yetiştiriciliği yaptı. 2008’de Mülki İdare Amirliği görevine getirilen Atıf Çiçekli, 2009’da Kırklareli-Pınarhisar’da, 2011’de Çorum Laçin’de, 2013’de Ağrı-Taşlıçay kaymakamlığı ve Ağrı Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2014’te Van-Saray Kaymakamlığının yanı sıra Kapıköy Sınır Kapısı’nda Mülki İdare Amirliği görevini yapan Çiçekli, 2015’te Van Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. 2016 yılında Van’ın Edremit ilçesine kaymakam olarak atanan Atıf Çiçekli, aynı zamanda Edremit Belediyesi’ne Kayyım olarak görevlendirildi.

Ağustos 2019’da Antalya’ya Vali Yardımcısı olarak atanan Atıf Çiçekli, aynı zamanda YİKOB Başkanlığı’nı da yürütüyordu. 13 Eylül itibari ile YİKOB Başkanlığı sona eren Çiçekli’nin Antalya Vali Yardımcılığı görevi ise devam sürüyor.

"Valiliğin villalarına alıcı çıkmadı" haberi, 30 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Valiliğin villalarına alıcı çıkmadı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Valiliğin villalarına alıcı çıkmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  2. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  3. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  4. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  5. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  6. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  7. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  8. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  9. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  10. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  11. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  12. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  13. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  14. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  15. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  16. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  17. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  18. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  19. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  20. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
Yerel Gündem Haberleri