Veli Ağbaba'dan Tayyip Erdoğan'a "Gidiyorlarsa gitsinler" tepkisi: Adeta cehaletin iktidarını kurmuşlar

Veli Ağbaba'dan Tayyip Erdoğan'a

Veli Ağbaba'dan Tayyip Erdoğan'a "Gidiyorla... “Ne diyor; '’bu hastaneleri inşa eden biziz, sizleri okutan biziz’ Sanırsınız ki Erdoğan hastaneleri babasının parasıyla yapmış, sanki doktorların maaşını kendi cebinden ödemiş. Bir hakaret, bir aşağılama, bir üstten bakış''

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurtdışına giden veya özel sektöre geçen hekimler için, "Gidiyorlarsa gitsinler" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Ağbaba, "Adeta cehaletin iktidarını kurmuşlar, yaptıkları tek şey herkesi azarlamak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle yurt dışına giden veya özel sektöre geçen hekimler için, “gidiyorlarsa gitsinler” ifadelerini kullanmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tepki gösterdi.

"Karşımızda psikologlara mutlaka ihtiyacı olan bir yöneticiler topluluğu var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorları hedef aldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

“Ne diyor; '’bu hastaneleri inşa eden biziz, sizleri okutan biziz’ Sanırsınız ki Erdoğan hastaneleri babasının parasıyla yapmış, sanki doktorların maaşını kendi cebinden ödemiş. Bir hakaret, bir aşağılama, bir üstten bakış.

Dünyanın neresinde devletin yaptığı hastaneyle övünen devlet yöneticisi var ya da dünyanın neresinde devletin hazinesinden kendi doktorlarına ödediği maaşla övünen bir devlet yöneticisi var?

Karşımızda aslında hakaret ettiği doktorlara özellikle de psikologlara mutlaka ihtiyacı olan bir yöneticiler topluluğu var. Ayrıca ne diyor Erdoğan, ‘sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin’ Sarayına kapanıp bu ülkenin mevcut gerçeklerinden kendisini soyutladığı için Erdoğan'ın hekimlerimizin ne çalışma koşullarından ne de aldıkları ücretten haberi var.

Ülke de yoksulluk sınırı 16 bin TL'yi bulmuş lakin Erdoğan hekimlerimizin aldığı 8 bin- 9 bin TL'den bahsediyor."

"Özlük hakları ile ilgili düzenlemeye ne oldu?

Erdoğan’ın sürekli kendisine bir düşman yaratıp onlarla kavga ettiğini belirten Ağbaba, “Şunu unutmasın ki hekimlerimizin halk sağlığı adına gece gündüz demeden verdiği emekler hiçbir şekilde ödenemez. Erdoğan'a soralım daha birkaç ay önce müjde diye sunduğun sağlık çalışanlarımızın özlük hakları ile ilgili düzenlemeye ne oldu? Önce bunun bir cevabını versin.

Adeta cehaletin iktidarını kurmuşlar, yaptıkları tek şey herkesi azarlamak. Açık ve net söyleyelim gidecek olan hekimlerimiz değil yapılacak ilk seçimle birlikte gidecek olan bu zihniyetin kendisidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. En çok maliyeti yüksek olan da hangi birimdir? Sağlıktır. Ama şimdi ‘efendim işte az para veriyormuş'. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin, 9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. E buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlar, gitsinler” diye ifade etmişti.

"Veli Ağbaba'dan Tayyip Erdoğan'a "Gidiyorlarsa gitsinler" tepkisi: Adeta cehaletin iktidarını kur." haberi, 09 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Veli Ağbaba'dan Tayyip Erdoğan'a "Gidiyorlarsa gitsinler" tepkisi: Adeta cehaletin iktidarını kur.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veli Ağbaba'dan Tayyip Erdoğan'a "Gidiyorlarsa gitsinler" tepkisi: Adeta cehaletin iktidarını kur.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  2. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  3. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  4. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  5. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  6. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  7. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  8. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  9. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  10. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  11. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  12. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  13. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  14. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  15. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  16. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  17. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  18. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  19. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  20. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
Gündem Haberleri