Veri Entegrasyonunda Çığır Açan Yenilik: Airbyte, Yapay Zekayı Akıllandırıyor!

Veri Entegrasyonunda Çığır Açan Yenilik: Airbyte, Yapay Zekayı Akıllandırıyor!

Veri Entegrasyonunda Çığır Açan Yenilik: Air... Airbyte, yeni versiyonuyla işletmelere yapay zeka destekli veri entegrasyonu çözümleri sunarak rekabette öne geçme fırsatı tanıyor. Airbyte, yapay zekayı nasıl şekillendiriyor? İşte detaylar...

Girişimciler, veri entegrasyonu alanında devrim niteliğinde bir adım atarak, Airbyte’ın yeni versiyonunu duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte, işletmelere yapay zeka destekli çözümler sunarak verilerinin gücünü artırma imkanı sağlanıyor. Veri akışlarını dönüştürmek ve rekabette bir adım önde olmak için doğru zaman!

2020 yılında kurulan Airbyte, veri entegrasyonu alanında yenilikçi bir platform sunarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Düşük kod/no kod yaklaşımıyla açık kaynaklı veri entegrasyonu çözümleri geliştiren şirket, 2021 yılının sonunda gerçekleştirdiği 150 milyon dolarlık Seri B yatırım turuyla toplamda 181.2 milyon dolarlık bir fon elde etti. Dört yılın ardından Airbyte, Airbyte 1.0 versiyonunu piyasaya sürerek yapay zeka odaklı yeniliklerle kullanıcılarını buluşturmayı hedefliyor.

Airbyte, kullanıcıların kendi yapay zeka destekli hizmetlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Şirketin sunduğu yenilikçi model, bir API’nin belgelerine göz atarak otomatik olarak bağlayıcı oluşturma yeteneğine sahip. Kullanıcılar belgeleri işaret ettiğinde, sistemin geri kalanını halledeceği iddia ediliyor. Ancak, bu yeni sistemin pratikte ne kadar etkili olacağı henüz merak konusu.

VERİLERİN GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARIYOR

Airbyte’in kurucu ortağı ve CEO’su Michel Tricot, büyük dil modellerinin işletmelerin verilerini kullanma şeklini köklü bir biçimde dönüştürdüğünü vurguladı. Tricot, "Yapılandırılmış veriler, verinin tam potansiyelini kullanmanın yalnızca buzdağının görünen kısmıdır" ifadelerini kullandı.

Şirket, çoklu modal veri yönetimini desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Akıllı ve bağlam farkındalığına sahip veri akışlarını optimize etme ve müşteri veri iş akışlarına dayalı otomatik boru hatları oluşturma gibi yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor. Airbyte’in sunduğu avantajlar arasında, mevcut veri akışlarını daha verimli yönetme imkanı bulunuyor. Ayrıca, Airbyte’in bağlantı noktası artık GraphQL desteği de sunuyor, bu sayede kullanıcılar özel boru hatları oluşturmadan birçok ek veri kümesine erişim sağlayabiliyor.

HIZLA BÜYÜYEN BİR MÜŞTERİ PORTFÖYÜ

Airbyte, 7,000’den fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor ve 170,000’den fazla dağıtım gerçekleştirdi. Müşteri portföyünde önemli isimler arasında Calendly, Coupa, Perplexity AI ve Siemens yer alıyor. Tricot, "Her şirket bir veri şirketidir" diyerek, veri altyapısının yapay zeka destekli yenilikler için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Airbyte, açık kaynak stratejisi ile birçok bağlantı noktasını mümkün kılarak, işletmelere veri güçlerini artırma fırsatı sunuyor.

"Veri Entegrasyonunda Çığır Açan Yenilik: Airbyte, Yapay Zekayı Akıllandırıyor!" haberi, 24 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Veri Entegrasyonunda Çığır Açan Yenilik: Airbyte, Yapay Zekayı Akıllandırıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veri Entegrasyonunda Çığır Açan Yenilik: Airbyte, Yapay Zekayı Akıllandırıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Canan Okur Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:16 25 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları neler oldu?: İşte detaylar
  2. 00:12 Android Kullanıcıları Şaşkın! Telefonlar Neden Yavaş Şarj Oluyor?
  3. 00:07 Çiftçilerin Yüzünü Güldüren Fiyat: Şeker Pancarı Alım Fiyatı Açıklandı!
  4. 00:07 Bunları uygulayın elektrik ve doğalgaz faturalarından tasarruf edin!
  5. 00:07 Yatırımcıları Dikkat! Borsa Yükseliyor, Ancak Üç Hisse İçin Kredili İşlem Yasağı Geldi!
  6. 00:07 TBMM Onay Verdi! Emeklilere 10 Gün İçinde 7000 TL Ödeme Yapılacak!
  7. 00:06 2025 Yılı İçin Faiz İndirimine Sayılı Günler Kaldı: Fitch’ten Kritik Açıklama!
  8. 00:06 Bakan Uraloğlu: "Hızlı Trenle Türkiye’yi Buluşturuyoruz!"
  9. 00:03 Süper Lig'den 10 takımın PFDK'ye sevki gerçekleşti!
  10. 00:02 İsmail Küçükkaya'dan Erken Seçim Bombası! 14 Mayıs'ı 10 Ay Önceden Bilmişti!
  11. 00:00 Bu Tuzakla Başınız Derde Girebilir! Dolandırıcıların Yeni Yöntemi 'Pes' Dedirtti!
  12. 00:00 Türkiye’nin Ünlü Et Üreticisinden Şok Karar! İflasın Eşiğine Geldiler!
  13. 23:55 KKTC İçin Kritik Adım: Erdoğan, Tanınma Çağrısını Yineledi!
  14. 23:51 Faiz Kararı Sonrası Bankalar Yarışa Girdi: 2 Milyon TL'ye Hangi Banka Ne Kadar Getiri Sunuyor?
  15. 23:49 Evinizdeki bu 4 cihazın fişini çekmeyi kesinlikle unutmayın!
  16. 23:41 Galatasaray – PAOK Maçına Geri Sayım: Yunan Taraftarlar İstanbul'a Geliyor!
  17. 23:36 Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’ye Ağır Gönderme: “Maç Tarihi Farka Giderdi!”
  18. 23:35 Erdoğan’dan ABD’ye Sert Çağrı: "İsrail’in Yanında Değil, Karşısında Olmalı!"
  19. 23:35 Biden, BM Genel Kurulu’nda İsrail ve Filistin Geriliminde Diplomatik Çözüm Vurgusu Yaptı!
  20. 23:35 Okan Buruk'tan Mert Hakan Yandaş'a Çarpıcı Yanıt!
Teknoloji Haberleri