Viyana'da terör saldırısı! 3 sivil hayatını kaybetti, 17 yaralı

Viyana'da terör saldırısı! 3 sivil hayatını ... Avusturya’nın başkenti Viyana’da gece saatlerce silahlı çatışma yaşandı. Bir kişinin kemerle kendini patlattığı, şu ana kadar 3 sivil ve bir saldırganın öldüğü açıklandı. Ortalık kan gölüne döndü. Avusturya İçişleri Bakanı, "Terör saldırısı" dedi.

Avusturya’nın başkenti Viyana'da kanlı gece… Başkentin, 1. Viyana bölgesindeki Schwedenplatz meydanında akşam saat 20.30 sıralarında başlayan silah sesleri, yaklaşık iki saat sürdü. Saldırının ortasında kalan Türkleri korumak isteyen arkadaşları, onlara “Çıkma oradan, siper al. Orda kal” diye bağırdı. Şu ana kadar 3 sivil ve bir saldırganın öldüğü açıklandı. 

HALKA ÇAĞRI: DIŞARI ÇIKMAYIN

Bütün ülke alarma geçerken, altı yerde gerçekleşen silahlı saldırılardan birinin bir sinagogun yanında gerçekleştiği açıklandı ve İçişleri Bakanı Karl Nehammer, “Bunların bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz. Saldırı halen devam ediyor” dedi. Saldırılar ve silah sesleri saatlerce sürerken, bir kişinin bombalı kemeriyle kendini patlattığı bildirildi.

Yaşanan silahlı saldırının etkisi şehrin farklı noktalarında görülüyor.

viyana.jpg

Bir polis çatışmada ağır yaralandı. İlk belirlemelere göre 7 insan yaşamını yitirirken çok sayıda yaralı olduğu duyuruldu. Yetkililer halka, “Lütfen şehirdeki tüm halka açık yerlerden kaçının. Evlerinizde kalın” çağrısı yapıldı. Fakat sabah saatlerinde 3 sivilin ve 1 saldırganın yaşamını yitirdiği açıklandı.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1. bölgede olan ve turistlerin yoğun olarak bulunduğu Schwedenplatz'da bir terör saldırısı düzenlendi. 6 farklı yerde gerçekleşen saldırıda, 1'i saldırgan 3 kişi hayatını kaybetti. 7'si ağır 17 yaralı var.

İLGLİ HABER: Viyana'daki saldırıya tanık olan Türk'ten ilk açıklama

4 saldırganın yakalanmasına rağmen hala yakalanamayan saldırganların olduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı, Viyanalılara sokağa çıkmama uyarısı yaptı.

Tüm devlet binaları ordu tarafından korumaya alındı. Aynı zamanda helikopterler de bölgedeki operasyona destek veriyor.

Avusturya basınında yer alan haberlere göre, silahlı çatışma bir sinagogun da bulunduğu sokakta meydana geldi. Saldırganların bir sinagogu hedef almadığı ve sokaktaki insanlara rastgele ateş açtıkları açıklandı.

Uzun namlulu silahların kullanıldığının öğrenildiği saldırıyla ilgili Viyana polisi, tehlikenin hala devam ettiğini belirterek, "evde kalın" çağrısını yineledi. 

"Ne yazık ki çok sayıda yaralı ve ölümüz var"

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, düzenlendiği basın toplantısında terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Nehammer, Avusturya tarihinin zor günlerinden birinin yaşandığını vurgulayarak, "Ne yazık ki çok sayıda yaralı ve ölümüz var. Özel birimlerimizin özverili mücadelesi sonucunda bir saldırgan etkisiz hale getirildi. Şu anki son bilgilere göre bir saldırgan da kaçak durumunda." şeklinde konuştu.

Vatandaşların çok zorunlu olmadığı müddetçe evlerinden çıkmaması uyarısını yineleyen Nehammer, saldırının yaşandığı birinci Viyana'dan uzak durulması gerektiğini belirterek, çocukların okullara gönderilmemesi çağrısında bulundu.

Öte Yandan Avusturya Yahudi Cemaati Başkanı Oskar Deutsch, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırının yaşandığı bölgedeki sinagogun kapalı olduğunu ancak söz konusu sinagogun hedef olup olmadığının henüz bilinmediğini kaydetti.

Saldırıda Recep Tayyip Gültekin isimli bir Türk genci de hafif yaralandı.

Türk genci yaralı polis ve kadına yardım etti

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi: Evinizde kalınız

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ceyhun açıklamasında, "Viyana’daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız. Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terketmeyiniz. Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz" açıklamasında bulundu.

Avusturya Başbakanı Kurz: Polisimiz kararlı bir mücadele yürütüyor

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin zor saatler yaşadığını belirterek, bu zaman zarfında emniyet güçlerinin gösterdiği çaba için teşekkür etti.

Başbakan Kurz, saldırıya ilişkin "Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor." görüşünü paylaştı.

Polisin saldırganlardan birini etkisiz hale getirdiğini vurgulayan Kurz, teröre karşı mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti.

Kurz, uluslararası toplumdan gelen dayanışma mesajlarına teşekkür ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor.

Yerel basında yer alan bilgilere göre, henüz durum polis tarafından kontrol altına alınamadı, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: RADİKAL İSLAMCI TERÖR SALDIRISI

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, yaşananların ardından bir açıklama yaptı. Viyana’nın merkezinde yaşanan saldırı ile ilgili, “Dün yaşanan saldırıların arkasında en az 1 radikal İslamcı terörist vardı” ifadesini kullandı. Nehammer olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini de vurguladı.

Viyana polisi yaşamını yitiren sivillerden 2’sinin erkek 1’inin ise kadın olduğunu duyururken, saldırganın kimliğini soruşturmanın gidişatını etkilememek için açıklamama kararı alındığını belirtti. Öte yandan Nehammer, “Saldırının amacı demokratik toplumumuza zarar vermek ve bölmekti. Saldırganın evine baskın yapıldı ve video malzemeleri ele geçirildi, bazılarını inceledik. Saldırganın üzerinde bomba kemeri ve ağır silahlar bulundu” dedi.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün gece 4 kişinin öldüğü,17 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

"Viyana'da terör saldırısı! 3 sivil hayatını kaybetti, 17 yaralı" haberi, 03 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Viyana'da terör saldırısı! 3 sivil hayatını kaybetti, 17 yaralı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Viyana'da terör saldırısı! 3 sivil hayatını kaybetti, 17 yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Dünya Haberleri