WWF’in Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağlarını koparacağı iddiası

WWF’in Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağlarını koparacağı iddiası

WWF’in Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağları... Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağları koparılıyor

Akbelen ormanıyla ilgili gelişmelerin yaşandığı temmuz ayında vakfın mütevelli heyetinden bulunan Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile yollarını ayıran WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yönetimi, vakfın misyonuyla uyuşmayan sektörlerde etkinlik gösteren iş insanlarıyla yollarını ayırma kararı aldı.

Bu bağlamda vakfın, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile bağların koparılacağı belirtiliyor.

Vakıftan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Geçmişi 1975'te kurulan Doğal Hayatı Koruma Derneği'ne dayanan, aynı zamanda dünyanın en büyük ve saygın doğa koruma ağı WWF'in Türkiye temsilcisi olarak vakfımız bünyesinde, ülkemizin doğasını koruma ve iklim değişikliğine karşı mücadele etme amacıyla kapsamlı emekler yürütüyoruz.

50 yıla yaklaşan doğa koruma geçmişimiz süresince binlerce üyemiz, gönüllümüz; yüzlerce çalışanımız, yönetim kadrolarımız; sivil toplum, kamu, akademi, özel sektör paydaşlarımız ile doğamızın korunması adına çok sayıda projenin tarafsız ve bilimsel gerçekler ışığında hayata geçmesini sağladık.

Bu hedeflerimize ulaşma yolunda basından, kamuoyundan ve siz değerli paydaşlarımızdan gelen yorumları ve geri bildirimleri önemsiyor, asılsız ve yapıcı olmayan ithamlarla ilgili üzüntü duyuyor, ama yapıcı geri bildirim ve eleştirileri dikkatle değerlendiriyoruz.

Geçmişi çok uzun yıllara dayanan Vakfımızın kriterleri zaman içinde WWF-International kurallarına da uyumlanacak şekilde güncellenmiş ve bu kurallar vakfımızın tüm kademelerindeki yeni başvurulara yönelik uygulanmıştır.

Kurumumuzun misyonuyla uyuşmayan sektörlere yönelik kısıtlamalar getiren bu kurallar geriye doğru da vakfımızın tüm kademelerini kapsayacak şekilde işletilmeye başlanmıştır.

İnsanlık tarihinin en yaşamsal tehditleri olan iklim ve biyolojik çeşitlilik krizleri ile savaşmakta olduğumuz bu dönemde, sizlerden aldığımız güç ile kenetlenerek ve birlik olarak, yılmadan gelecek nesillere yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağları koparılıyor

Sözcü’nün aktardığına göre, WWF-Türkiye, ilk olarak madencilik sektöründe etkinlik gösteren üyeleriyle yollarını ayırma kararı aldı. Buna göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı WWF-Türkiye ile bağlarını koparacak.

Vakfın misyonuyla uyuşmayan sektörlerde etkinlik gösteren isimlerle ağustos ayı içerisinde ilişkisini keseceği öğrenildi.

Vakfın kurucuları arasında yer alan ve mütevelli heyetinde bulunan bu iki ismin yönettiği şirketler madencilik sektöründe etkinlik gösteriyor. Koç Holding’in Demir Export adlı şirketi 1957’den bu yana, Eczacıbaşı’nın ise ESAN adlı şirketi 1978 yılından beri Türkiye’nin farklı bölgelerinde madencilik yapıyor.

Ayrıca vakfın üyeleri arasında yer alan Murat Özyeğin’in yönetici olduğu Fiba Holding, Polyak adlı madencilik şirketinin ortağı.

"WWF’in Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağlarını koparacağı iddiası" haberi, 15 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan WWF’in Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağlarını koparacağı iddiası haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. WWF’in Koç Holding ve Eczacıbaşı ile bağlarını koparacağı iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 13:29 Ekonomik krize inat Tesla'dan dev indirim!
  2. 13:24 Boeing, uçan araba üretme kararı aldı! 2030 yılına kadar göklerde olacak
  3. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
  4. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  5. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  6. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  7. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  8. 13:02 Dev Otomobil Devi İflasın Eşiğinde! 4 Markayla Satış Görüşmeleri Başladı! Borsa Alarmda!
  9. 13:02 Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
  10. 13:02 Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
  11. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  12. 13:01 Şaraplarda Zam Dalgası! İki Grubun Fiyatları Yukarı Fırladı
  13. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  14. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  15. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  16. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  17. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  18. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  19. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  20. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
Ekonomi Haberleri