Xiaomi HyperOS ortaya çıktı

Xiaomi HyperOS ortaya çıktı

Xiaomi HyperOS ortaya çıktı Yepyeni bir kullanıcı deneyimi vaat eden Xiaomi HyperOS, yeni piyasaya sürülen Xiaomi 14 Serisi, Xiaomi Watch S3, Xiaomi TV S Pro 85″ MiniLED ve Çin’de sunulan diğer cihazlara önceden yüklenmiş şekilde gelecek.

Nesnelerin İnterneti çağında Xiaomi, çok sayıda cihaz işletim sisteminden kaynaklanan karmaşıklıkla karşı karşıya kaldı. Bu deneyim, Xiaomi’yi daha önce görülmemiş yenilikler yapmaya itti ve Xiaomi HyperOS ortaya çıktı.

2017’den beri geliştirilmekte olan ve IoT ortamına tutarlılık getirmek için tasarlanan Xiaomi HyperOS, tüm ekosistem cihazlarını tek bir entegre sistem çerçevesinde birleştiriyor. Xiaomi, yeni işletim sistemiyle cihaz performansını en üst düzeye çıkarmayı, kullanıcı deneyimini daha tutarlı bir hale getirmeyi ve tüm Xiaomi cihazların sorunsuz bir şekilde bağlanabilmesini hedefliyor.

Xiaomi HyperOS’un temelini Linux ve Xiaomi’nin kendi geliştirdiği Xiaomi Vela sistemi oluşturuyor. Olağanüstü uyumluluğu ve hassas sistem kaynağı yönetimi yetenekleri, tüm cihazların ideal performans sunmasını sağlıyor.

Xiaomi HyperOS’un temel katmanı, yüzlerce cihaz türünü ve binlerce SKU’yu kapsayan 200’den fazla işlemci platformunu ve 20’den fazla standart dosya sistemini destekliyor. Donanım gereksinimlerine uygun olarak esnek yapılandırma, çalıştırma ve dağıtım olanağı sağlıyor. Uyumlu cihazlar için bellek gereksinimi 64 KB gibi küçük bir boyuttan 24 GB gibi büyük bir boyuta kadar çeşitlilik gösterebiliyor.

HyperOS

Dosya tekilleştirme ve altta yatan IO yığınının sıkıştırılması ile birlikte yalnızca değişen donanıma göre gerekli kaynakların yapılandırılması ilkesine bağlı kalan Xiaomi HyperOS, oldukça düşük yer kaplıyor. Rakiplere göre önemli bir gelişme olarak akıllı telefonlardaki sistemde yalnızca 8,75 GB yer kaplıyor.

Xiaomi HyperOS, çeşitli ve karmaşık senaryolarda donanım ve görevleri doğru bir şekilde yönetebilen gelişmiş zamanlama özellikleri içeriyor. Bu, dinamik iş parçacığı önceliği ayarı ve dinamik görev döngüsü değerlendirmesi gibi teknik araçlarla elde ediliyor ve optimum performans ve güç verimliliği ile sonuçlanıyor.

Xiaomi HyperOS ile donatılmış bir akıllı telefonda yoğun kaynak gerektiren oyunları çalıştırmak, stok Android ve diğer yoğun şekilde özelleştirilmiş işletim sistemlerine kıyasla daha istikrarlı bir kare hızı ve daha düşük güç tüketimi sağlıyor.

Sınırlı işlem gücüne sahip hafif cihazlarda, Xiaomi HyperOS’un zamanlama avantajları daha da belirginleşiyor. Donanım performansını en üst düzeye çıkaran ortak işlemler için birden fazla bilgi işlem birimi arasında görev bölüştürmeyi destekliyor. Ayrıca, Xiaomi HyperOS ile dosya sistemi, bellek yönetimi, görüntüleme alt sistemi ve ağ sistemi de dahil olmak üzere teknik modüller kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırıldı. Bu sayede farklı cihazların değişen donanım yeteneklerinden verimli bir şekilde yararlanılması ve optimize edilmesi, böylece optimum performans sağlanması amaçlanıyor.

Uçtan Uca Akıllı Bağlantı: HyperConnect

Yüksek performans sağlamaya odaklanan Xiaomi HyperOS, aynı zamanda geleneksel sistem mimarilerinin sınırlamalarını ortadan kaldırıyor. Temelinde yenilikçi bir Uçtan Uca Akıllı Bağlantı yapısı olan HyperConnect, sayısız cihaz arasında gerçek zamanlı ağ oluşturmayı kolaylaştırarak liderliği ele alıyor. Entegre cihaz merkezinin devreye girmesiyle, artık kullanıcılar neredeyse tüm bağlı cihazlarını aktif olarak kontrol edebiliyor. Böylece, ister evde, ister yolda veya ofiste, birbirine bağlı ekosistemlerini her yerden zahmetsizce izleyip yönetebiliyor. Bu, Xiaomi ekosistemine dahil olan tüm cihazları sorunsuz bir şekilde tanımlayan ve çalıştıran kullanıcılar için yeni bir kolaylık ve verimlilik çağını müjdeliyor.

Xiaomi HyperOS, tüm bağlı cihazları uyumlu hale getirerek yazılımın kullanıcı ihtiyaçlarına uyum sağlamasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, video konferans sırasında kamera kaynaklarını sorunsuz bir şekilde değiştirebiliyor, telefonlarından araç kameralarına erişebiliyor, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanırken akıllı telefonlarının arka kamerasına erişebiliyor ve hatta tabletlerini akıllı telefonları üzerinden internete bağlayabiliyor. Ayrıca, uygulamalar, pano içeriği ve bildirimler kullanıcıların ihtiyaç duyduğu şekilde cihazlar arasında kolayca taşınabiliyor.

Proaktif Zeka, cihazların kullanıcıların amaçlarını anlamasını sağlıyor

Nesnelerin İnterneti çağında, cihazlar arası bağlantı ve yetenek entegrasyonu büyük önem taşıyor. Xiaomi HyperOS, gelişmiş yapay zeka teknolojilerini destekleyen bir yapay zeka alt sistemi ekleyerek bunu bir adım öteye taşıyor ve cihazların kullanıcılara proaktif olarak yardımcı olmasını sağlıyor.

Xiaomi‘nin cihaz ekosisteminin bilişsel merkezi olan HyperMind, öncü cihazlar arası bağlantıları ‘proaktif zeka’ çağına taşıyor. Bu, cihazların kullanıcı ihtiyaçlarını proaktif olarak anlamasını ve buna göre hareket etmesini sağlıyor. HyperMind, kullanıcı ihtiyaçlarını öğrenmek ve cihazları otomatik olarak ihtiyaçlarına göre uyarlamak için cihazların dört algısal özelliğini (çevre, görüş, ses ve davranış) kullanıyor. Örneğin, bir kullanıcı akıllı kapı kilidini açtıktan sonra her zaman oturma odasının ışığını açıyorsa, HyperMind bu kalıbı öğrendikten sonra, kullanıcının onayını aldıktan sonra odayı otomatik olarak aydınlatıyor. Bu yenilik, karmaşık cihazlar arası bağlantıyı basitleştirirken geleneksel makine öğrenimi maliyetlerini azaltıyor ve kullanıcıların karmaşık mantıksal kavrama veya tetikleme mekanizmalarını anlamalarına gerek kalmadan cihaz bağlantısının rahatlığından yararlanmalarını sağlıyor.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

"Xiaomi HyperOS ortaya çıktı" haberi, 31 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 30 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Xiaomi HyperOS ortaya çıktı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Xiaomi HyperOS ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
SON HABERLER
  1. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
  2. 16:42 Hakan Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
  3. 16:34 İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
  4. 16:32 KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
  5. 16:13 Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
  6. 16:11 CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
  7. 16:09 Fidan açıkladı: Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
  8. 16:04 Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
  9. 15:55 Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
  10. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  11. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  12. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  13. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  14. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  15. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  16. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  17. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  18. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  19. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  20. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
Teknoloji Haberleri