Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enflasyonu ve Avrupa'daki Gelişmeler!

Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enflasyonu ve Avrupa'daki Gelişmeler!

Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enfla... ABD’de açıklanan enflasyon verileri, piyasalarda karışık bir seyir izlenmesine neden oldu. Fed'in faiz indirim hızı konusunda endişeler artarken, dikkatler gelecek verilerde.

Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim sürecini yavaşlatabileceğine yönelik endişelere yol açıyor. Son zamanlarda ABD'de enflasyonist baskıların azaldığına dair artan güven, açıklanan verilerin ardından ölçülü bir duruşa dönüştü.

ENFLASYON VERİLERİNE DİKKAT!

Dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında aylık bazda %0,2 ve yıllık bazda %2,4 artış gösterdi. Analistler, bu verilerin ardından Fed’in faiz indirim hızında değişiklikler olabileceğini vurgularken, ilerleyen dönemde açıklanacak makroekonomik verilerin sinyalleri de büyük önem taşıyor.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI YÜKSELİYOR

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 5 Ekim ile biten haftada 258 bine yükseldi. Bu rakam, piyasa beklentilerini aştı ve işsizlik maaşına başvuranların sayısının Ağustos 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını gösterdi. Analistler, Helene Kasırgası ve işçi grevlerinin bu artışta etkili olduğunu belirtiyor.

FED YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMALAR

Fed yetkilileri de enflasyon verilerini değerlendirmeye aldı. New York Fed Başkanı John Williams, enflasyon baskılarının hafiflemeye devam etmesiyle daha fazla faiz indirimi beklediğini ifade etti. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise ekonomik görünümün seyrine göre faiz oranlarını çeyrek puan düşürmeye veya sabit tutmaya açık olduğunu belirtti.

BİLANÇO SEZONU BAŞLIYOR

Bilanço sezonunun hızlandığı ABD’de, Wells Fargo, JPMorgan Chase ve Bank of New York Mellon gibi büyük bankaların finansal sonuçları bugün açıklanacak. Şirketlerin sonuçları, piyasalarda hisse ve sektör bazında dalgalanmalara yol açabilir.

AVRUPA'DA ENFLASYON VERİLERİ TAKİP EDİLİYOR

Avrupa borsalarında ise ABD’deki enflasyon verisinin ardından satış ağırlıklı bir seyir gözlemlendi. Bugün Almanya’da açıklanacak enflasyon verileri, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bir diğer önemli gelişme olacak. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek hafta yapacağı para politikası toplantısında, gevşeme sürecine devam etmesi bekleniyor.

ASYA PİYASALARI KARIŞIK SEYİRDE

Asya piyasalarında karışık bir seyir izleniyor. Çin hükümetinin bu hafta sonu bir ekonomik teşvik paketi açıklayacağına dair haber akışları, yatırımcılar arasında temkinli bir hava yaratmış durumda. Ayrıca, Güney Kore Merkez Bankası politika faizini %3,25 seviyesine düşürerek piyasalara destek olmayı hedefliyor.

YURT İÇİNDE GÖZLER ÖDEMELER DENGESİ VERİLERİNDE

Yurt içinde, Borsa İstanbul dün satıcılı bir seyir izledi. Bugün açıklanacak ödemeler dengesi verileri, piyasalarda yön belirleyici olacak. Ekonomistler, cari işlemler hesabının ağustos ayında 3 milyar 956 milyon dolar fazla vermesini bekliyor.

SON DURUM VE TEKNİK GÖRÜNÜM

Dolar/TL, dün %0,2 azalışla 34,1719’dan kapanırken, bugün 34,2870 seviyelerinden işlem görmekte. Analistler, BIST 100 endeksinde 8,870 ve 8,710 seviyelerinin destek, 9,165 ve 9,300 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

"Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enflasyonu ve Avrupa'daki Gelişmeler!" haberi, 11 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enflasyonu ve Avrupa'daki Gelişmeler! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enflasyonu ve Avrupa'daki Gelişmeler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 11 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:26 Beyaz Perde Tutkunları Dikkat! Ankara'da Sihirli Dükkan Açılıyor!
  2. 10:19 Bursa'da Olay Yaratan Tehditler! Genç Kızın İsyanı Sosyal Medyayı Salladı!
  3. 10:15 Rahmi Koç, Babası Hakkında Yıllardır Süren Efsaneyi Yıktı!
  4. 10:10 Kredi Kartı ile Bahşiş Vermek Mümkün mü? İşletmeler Yeni Çözüm Sunuyor!
  5. 09:00 Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enflasyonu ve Avrupa'daki Gelişmeler!
  6. 08:56 Kara Para Aklama İhlali: O Banka 3 Milyar Dolarlık Cezayı Kabul Etti!
  7. 08:50 SEGA'dan Açıklama: FM25 Kalite Sorunları Nedeniyle Mart'a Ertelendi!
  8. 08:44 Bir Dev Daha Kepenklerini İndirdi:O da İflasını Açıkladı!
  9. 08:39 Robotaksi Cybercab, 2027'ye kadar yollarda olacak!
  10. 08:35 Afyonkarahisar'da Şok Kaza: Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi!
  11. 08:31 Edirne'de Çocuk Tacizine Yayın Yasağı: Valilik ve RTÜK'ten Açıklamalar!
  12. 08:27 Türk Vatandaşlarına Schengen Vizesi İçin Yeni Kısıtlamalar: Hukuki İşlem Tehdidi!
  13. 08:10 Kılıçdaroğlu ve Altaylı Arasındaki Gerilim Devam Ediyor: 'Her Şeyi Biliyoruz!
  14. 08:06 Diyarbakır'da Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Çelişkili İfadeler ve Telefon Sinyalleri!
  15. 07:59 Sinema Salonu Kundaklama Girişimiyle Sarsıldı: Polis Müdahalesi!
  16. 07:52 İsrail ordusundan Beyrut’a kanlı saldırı: 22 ölü!
  17. 07:47 Diyanet'in matbaa harcamaları dikkat çekti: 70 milyon TL neye harcandı?
  18. 07:40 11 Ekim 2024: Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geldi!
  19. 07:34 Işıkların dansı Kocaali'de: Kuzey Işıkları büyüledi!
  20. 07:04 IŞİD'in Türkiye'deki Karanlık Yüzü: Kilise Saldırısının Ardındaki Gerçekler
Ekonomi Haberleri