Mansur Yavaş ‘batık’ projelerin maliyetlerini tek tek açıkladı!

Mansur Yavaş ‘batık’ projelerin maliyetlerin... AKP'nin, ABB Meclisi başladıktan sonra vermek istediği önergeyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kabul etmeyip okutmaması üzerine salonda tartışma yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısı, krizle başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin önergesini, “Süresi içinde verilmedi” gerekçesiyle kabul etmedi.

Süresi içinde sunmadığı gerekçesiyle önergesi reddedilen AKP’li Murat Köse ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatıldı. AKP’liler tepkilerini masalara vurarak gösterirken Mansur Yavaş, “Masaya çıkıp tepinin isterseniz” dedi.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları şöyle: 

"AKP'li üyeler lafı ortaya atıp kenara çekiliyor, faaliyet raporunda da aynısını yaptılar. Biz çoğunluğuz, biz istediğimizi yaparız, tüm belediye başkanlarını konuşturup insicamı bozmak istiyor. Mansur Yavaş'ın kendilerine verilen cevapları engellemek istiyorlar. O nedenle faaliyet raporu görüşmelerini sabah saat 5'e kadar sürdürdüler.

Şov yapmıyoruz, reklam yapmıyoruz. Biz şov yapmıyoruz. Mansur Yavaş ne yaptı derken batık bazı projeleri, Anka Parkı'nı, kapıları arıyorlar, bunları bekliyor bizden galiba. Bizde bu yok. Önce Ankara halkının sağlığı diyoruz. Eskiden bir asfalt yapılır, yanına pankart asılırdı.

Ahşap çalışmalarına 1 buçuk milyon harcadığımızı söylüyorlar. Maliyetini söylüyorum; sıfır. Belediyede çalışan, maaşından başka geliri olmayan bir arkadaşımız yaptı.

'Heykel belediyeciliği' diyorlar. Heykel belediyeciliğini kim yaptı, Mamak Belediye Başkanı olsaydı döner heykelini soracaktım. Ankara'nın tarihi ve kültürüyle alakası olmayan heykeller diktiler, bir de sanatçılarımızın yaptıkları heykellere laf ediyorlar. Genelkurmay Kavşağı'nda kol saati heykeli vardı. İnşallah bir gün onu neden oraya koyduklarını birileri sorar. Belediye sanat eseri de yapar. Ama herkesin sanattan anladığı bir şey var. Onlar sanat deyince şişme, plastik, çin malları düşünüyor. Herkesin sanat anlayışı farklı.  

Yenimahalle'de saksılarıyla ağaç dikmişler; cinayet.

Sosyal medyayı, Ankara halkını bilgilendirmek, bir şeyi anmak, bilgi vermek için kullanıyoruz. Takipçilerimize hakaret etmiyoruz. Sadece hakaret edenler hukuka gönderiliyor. Haricinde yaptığımız her şey çalışmalarımızın duyurulması. Diyorlar ya sosyal medya algısı yapıyorsunuz. Buradan sesleniyorum. İtibarınız olmasını istiyorsanız, kentin hiçbir yerine fotoğrafınızı asmayacaksınız, hesap vereceksiniz, yetim hakkını koruyacaksınız!

AKP GRUBU SALONU TERK ETTİ

Tartışmaların devam etmesi üzerine Başkan Yavaş, birleşime 5 dakika ara verdi. Aranın sonunda AKP’li meclis üyeleri salonu terk etti.

‘KONUŞMAMI SABOTE ETMEK İSTİYORLAR’

Yavaş, duruma tepki göstererek, “Daha önceki faaliyet raporunda da aynısı yapıldı. Sadece beni konuşturmamak için, söyleyeceklerimi Ankara halkının duymasını istemiyorlar. Tabii toplantıyı sabote etmek için yapıyorlar, attıkları iftiraların ortaya çıkmasından korkuyor olabilirler. Soru önergeleri gündeme geçmeden önce verilir. Burada çoğunluğa dayanarak bir şeyler yapılmak istenebilir ama demokrasi böyle bir şey değildir. Dolayısıyla sadece ortaya anlaşılmaz bir şeyler koyup 'bu ne oldu' diye sorup, cevabını almadan ortadan kaybolmak... Bunlar siyaseten ahlaki şeyler değildir” dedi.

‘KONUŞMAMI ENGELLEYEMEZSİNİZ’

Yavaş, meclis toplantısını ertelediği sırada AKP meclis üyeleri salona tekrar dönerek meclis toplantısının yapılmasını istedi ancak Yavaş kabul etmedi. Yavaş, “Konuşmamı engelleyemezsiniz” diyerek sosyal medya üzerinden basın toplantısı yapacağını açıkladı.

YAVAŞ, AKP DÖNEMİNİN BATIK PROJELERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün düzenlediği basın toplantısında batık olarak nitelendirdiği projelerle, heykel ve kent mobilyaları için harcanan paraları açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu’nu eleştiren Yavaş şunları söyledi:

BİNİ AŞKIN İHALE YAPTIK: İki yıla yakın bir süre oldu. Tamamen iyi niyetle samimi olarak sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz elbette eksiğimiz hatamız da vardır hatasız insan olmaz. Biz seçimlerimizden itibaren Ankara'da yenilikler yaptık öncelikle şeffaflık demiştik böyle bir söz vermiştik bini aşkın ihalemizi şeffaf bir şekilde YouTube kanalımızda var, isteyen izleyebilir.

ÖLÜ YATIRIMIMIZ YOK: Yaptığımız tüm harcamalar kuruşuna kadar oradan isteyen herkes tarafından izlenebiliyor karar alırken sivil toplum kuruluşları meslek odaları herkesle birlikte karar almaya çalışıyoruz ve bu süre içerisinde yaklaşık iki yıl oldu bizim bir tane ölü denilecek yatırımımız yok.

10 DEĞİL 14 MİLYAR HARCADIK: Öncelikle insan sağlığı ve insan hayatının yaptığımız çalışmaların birçoğu Ankara halkının sıkıntı çektiği konuları bir an evvel ortadan kaldırmak çalıştık. Yaptığımız harcamalar internette var demiştim ancak AKP Grup Başkanı 10 milyarı ne yaptınız diye sordu. İmalı şekilde soruyor ama harcadığımı para 14 milyar lira 109 milyon 88 bin lira.

SANKİ BAĞIŞ YAPIYORLAR: Yıllarca yaptıkları her işin afişle duyurdular, asfalt dökerken bile yanına afiş asıyorlardı. Sanki Ankara halkına bağış yapıyorlar. Bizim astığımız bir tek afiş var. O işi maliyetinin ne kadar olduğunu yazıyoruz. Dolayısıyla Ankara halkına hesap veriyoruz. Şov yapmıyoruz, reklam yapmıyoruz. Uyduruk açılışlar yapıp, şarkıcıları çağırıp para harcamıyoruz.

EN BÜYÜK PROJEMİZ: Şimdi soruyorlar Mansur Yavaş ne yaptı diye, gözler bir Ankapark’ı arıyor. 750 milyon dolar… Biz de yok. Bizim en büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek.

Kent kapılarını arıyorlar her halde. Önce insan hayatı sonra kentin öncelikleri. Bir tek derdimiz var Ankara halkına hesap verip asfalt beton belediyeciliği yapmayarak bir tane Ankaralının yatağa aç girmemesini sağlamak. Ankara halkının sağlıklı ve mutlu yaşaması için çalışmaktan başka bir derdimiz yok.

‘BATIK’ PROJELERİN GÜNCEL DEĞERLERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha sonra batık olarak nitelendirdiği projeleri sıraladı:

Ankapark: 5.8 milyar lira
Kapılar: 95.3 milyon lira
Gökkuşağı projesi: 20 milyon lira
Samanyolu projesi: 19.5 milyon lira
Kedi heykelleri: 1 milyon lira
Robot heykeli: 326 bin lira
Metal robot heykel: 2.1 milyon lira
Hayvan heykelleri: 17.2 milyon lira
Futbolcu heykelleri: 679 bin lira
Işıklı palmiye: 398 bin lira
1996 adet heykel: 25.4 milyon lira
Kol saati heykeli: 1.5 milyon lira
Heykel, saat ve plastik kent mobilya ve kapılar: 1.3 milyar lira

Yavaş, “Ankara’nın önceliği bu mu olmalıydı? Savunduğunuz belediyecilik bu mu? Yapamadığınız dediğiniz bunlar mı? Asla yapmayacağız, görmeyeceksiniz? Ankara’da halkın parasını toprağa gömmeyeceğiz?” dedi.

2010-2019 yılları arasındaki boylu ağaç, çalı ve mevsimlik çiçek alımının güncel maliyetinin toplam 3 milyar 242 milyon lira olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, “Bunların bir çoğu dikim hatası ve iklim nedeniyle kuruyor. Sonra da diyorlar ki ağaçları kurutuyorlar. Keşke tutsa, biz sizden daha iyi bakarız. Çünkü o paralar Ankara halkının gırtlağından sökülen paralardır” diye konuştu.

'Bizim elimizde 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyası var ve savcılığa verdik'

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

Yıllardır pahalı su satarak aldığınız paraları götürdünüz vatandaşa dağıttınız, dediniz ki 'Biz yardımcı oluyoruz. Şimdi 10 tona kadar suyu sosyal destek alanlara 10 liraya verelim. 10 tona kadar olanlara da kademeli yapalım diyoruz. Başka türlü nasıl su tasarrufu yapacağız?

Mamak-Gölbaşı su hattının ihalesini gerçekleştirdik, 20 Kasım'da sözleşme imzalandı. Yer teslimi yapıldı ve çalışmalar devam ediyor.

Yıllardır Mamak'ta sel olur, evleri su basar. Yapmadılar, gerek duymadılar. Evlerini su basan garibanlardı. Gelir gelmez buradaki altyapıyı değiştirmeye başladık.

Merak edenlere söylüyorum, Ankara halkını sıfır lira borçlandırdık; daha 1 kuruş kredi kullanmadım

1000'den fazla ihaleyi canlı yayınladık; halk şimdi alıştı 'nerede' diye soruyor. Belediye şirketlerine eskiden ihale veriliyordu, onlar da başkalarına dağıtıyordu. Gelir gelmez genelge yayınladık, herkes ihaleleri canlı yayınlayacak diye. Yayınlanmayan 53 ihale hakkında Teftiş Kurulu'na inceleme talimatı verilmiştir. İhalelerin sosyal medyada yayınlanma oranı yüzde 95'tir.

Bizim elimizde 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyası var ve savcılığa verdik. Şimdi bekliyoruz Ak Parti Grubu'ndan, bu belgeler savcılığa intikal ettirilmiştir. Bu para Ankara'nın parası olduğuna, yok edilen para da tüyü bitmeyen yetimin hakkıysa, ben Ak Parti Grubu'nu dosyaya müdahil talebiyle hesabını sormak için başvurmalarını bekliyorum. Para benim değil, Ankara halkının parası. Mansur Yavaş döneminde böyle bir şey olmayacak, kendi dönemimizin zengini yok!''

 

 

"Mansur Yavaş ‘batık’ projelerin maliyetlerini tek tek açıkladı!" haberi, 07 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş ‘batık’ projelerin maliyetlerini tek tek açıkladı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş ‘batık’ projelerin maliyetlerini tek tek açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  2. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  3. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  4. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  5. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  6. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  7. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  8. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  9. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  10. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  11. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  12. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  13. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  14. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  15. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  16. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  17. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  18. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  19. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  20. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
Politika Haberleri