Nahit Duru
Nahit Duru - Bahçeli pes etti, Erdoğan tehdit etti

Bahçeli pes etti, Erdoğan tehdit etti

Millet İttifakı’nın seçilmiş İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir yandan yeniden seçilmek için, diğer yandan 31 Mart seçimlerinin haksız ve hukuksuz iptal edildiğini kanıtlamaya çalışıyor.

Cumhur İttifakı, seçimi kaybettiklerini peşinen kabullenmiş gibi. Hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hem AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbulluların İmamoğlu’na yönelen oy kararını değiştirmek amacıyla alana indiler. Bahçeli bir günde pes etti.

Mitinglerini sürdüren Erdoğan ise, “ milli irade “ sözünü dilinden düşürmemesine rağmen İmamoğlu için, “ Milletimden ve Validen özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez” diye konuşunca, İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ’dan yanıt geldi:

Atatürk’e küfreden alçaklar Cumhurbaşkanının masasında şeref konuğu olacak, Ordu Valisi’ne küfrettiği iddia edilen İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı olamayacak. Öyle mi? Göreceğiz halk ne diyecek.”

Ekrem İmamoğlu’na atılan iftiralara, rağmen, AKP Genel Başkanı’nın ve Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ın çabaları sonuç vermeyecek. AKP’liler Ekrem İmamoğlu’na saldırdıkça kaybettiklerinin hala farkına varamadı.

Millet İttifakı ise, bildiği yoldan kimseyi karalamadan yeniden kazanmaya odaklanmış durumda. Bu kesim, Ekrem İmamoğlu’nun yeniden seçilmesi amacıyla; CHP ile İYİ Parti Milletvekillerinin yanı sıra, kimi HDP yetkilileri de neredeyse yirmi dört saat çalışıyor.

Ancak biri var ki, İmamoğlu için İstanbul’a kamp kurdu. Her gün en az üç ilçede toplantılar yapıyor ve konuşmasını “ Her şey çok güzel olacak” diye bitiriyor. O kişi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Konuşmalarında özetle şunları söylüyor:

''Ekrem İmamoğlu’nu yeniden, bu defa daha farklı, sandıkları patlatarak seçeceğiz… CHP ve İYİ Parti'nin bütün yöneticileri İstanbul'da. Her bir sokağa girilip, her bir apartman zili çalınıyor. Her bir esnafla el sıkışılıyor. “

CHP İstanbul İl Örgütü ise 31 Mart öncesinde olduğu gibi, Başkan Canan Kaftancıoğlu önderliğinde gecelerini gündüzlerine katmış durumdalar.

CHP’nin önceki İstanbul İl Başkanı Cemal Canbolat ve arkadaşları da sessiz sedasız ev ev, çarşı çarşı, sokak sokak dolaşıyor. 2017 Anayasa değişikliği referandumda İstanbul’da sağladıkları sonucun tesadüf olmadığını göstermek ve İmamoğlu’nu yeniden seçtirmek amacındalar.

İsmail Küçükkaya’nın yönettiği açık oturum, hem de TRT’de yayınlanan İmamoğlu özel yayınına gelince…

İsmail Küçükkaya, İmamoğlu ile yayın öncesi buluşurken, Yıldırım ile de görüşeceğini CHP’lilere söylemiş. Ayrıca, İsmail Küçükkaya olayın nasıl geliştiğinin de ayrıntısı ile anlattı.

Öyle anlaşılıyor ki, AKP ve yandaşları hem Küçükkaya’ya, hem İmamoğlu’na kumpas kurmak istemiş, ancak bu geri tepmiştir.

Öte yandan, seçim sonucundan umudunu kesen AKP Ekrem İmamoğlu’nun mat edilmesi için TRT Haber’e çıkmasına göz yummuş görünüyor..

TRT Haber’de İmamoğlu’nun karşısına iki yandaş,TRT Word’den Fatih Er ile atv Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı çıkartıldı. Ekrem İmamoğlu’nu sıkıştırmak amacı ile ekrana çıkarılan ikili, O’nu terörle yanyana getirmeye çabaladılarsa da aldıkları yanıt karşısında susmak zorunda kaldılar.

TRT Haber’de İmamoğlu her şeyin güzel olacağını, güzel güzel anlattı, sözün kısası.

24 Haziran’da sandıklara sahip çıkılması ve tatilcilerin oy kullanmak için İstanbul’a dönmesi halinde İmamoğlu, elinden alınan İstanbul Belediye Başkanlığını bu kez uzak ara kazanacaktır.

Kaldı ki, hem CHP, hem İYİ Parti sandık güvenliği konusunu sağlama almış durumda olduklarını açıkladılar.

İstanbullular, 31 Mart’ta seçtikleri Başkanlarını 23 Haziran’da da Şehremini, yani İstanbul’un emin kişisi olarak görevlendirecektir. Yani, İstanbullu seçmen, Milli İradenin yok sayılmasını reddedip, oyunu İmamoğlu’ndan yana kullanacaktır. Öyle görülüyor ki, tüm baskı ve iftiraya rağmen; her şey çok güzel olacak…

Toplam 1705 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.